❤️❤️ Křupavé valentýnské dárky už čekají. Zamilujte se! ❤️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0450

Ruby 48,8% čokoláda

Ach, ta oslnivá barva! A ta ovocná chuť! Jsem revoluční objev ve světě čokolády! Uchvátila jsem spoustu kuchařů a cukrářů po celém světě a jsem si jistá, že ani Ty nebudeš výjimkou!

  • bez přidaných barviv
  • pro netradiční pečení
  • z rubínových kakaových bobů

Vyberte balení

Vaše cena

221 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 9. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

37 ks skladem

PPL - ParcelShop 66 Kč v pondělí 13. 2.
PPL 99 Kč v pondělí 13. 2.
Zásilkovna 68 Kč v pátek 10. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč v pondělí 13. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč v pondělí 13. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve čtvrtek 9. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 13. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 10. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 10. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 10. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 10. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pátek 10. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 10. 2.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 10. 2.

Ruby 48,8% čokoláda

Informace o produktu

Ruby čokoláda se vyrábí z kakaových bobů speciální odrůdy Ruby cocoa, které se liší od všech ostatních. Tyto boby jsou totiž přirozeně narůžovělé a následným zpracováním se barva ještě více zvýrazní. Kromě vzhledu je ruby čokoláda charakteristická také jemnou ovocnou chutí, která svou lehce kyselou svěžestí dodá šmrnc vašim dezertům. Objevte, jak se čokoláda vyrábí nebo ochutnejte další druhy našich čokolád

Použití a temperace

Snadno se rozpouští a hodí se zejména jako poleva či dekorace, do máslových krémů a také je z ní skvělá horká čokoláda. Doporučujeme ji při zpracování co nejméně míchat s dalšími surovinami, nejlépe se s ní pracuje v nejčistší podobě. Výsledné produkty se pak skvěle párují s malinami, pistáciemi, ale třeba také s kozím sýrem. Vyzkoušejte například naše mandlové koláčky s růžovou vodou a ruby čokoládou.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 43 až 45 °C, zchlazení 26 °C a použití při 28,5 až 29,5 °C.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o ruby čokoládě

  1. Obsahuje minimálně 47,3 % kakaa, 35,9 % kakaového másla a minimálně 26,3 % mléka.
  2. Patří mezi 4 přírodní druhy čokolád - dalšími jsou bílá, mléčná a hořká.  
  3. Při kontaktu s vlhkostí, vzduchem a světlem čokoláda šedne.  
  4. Lehce nakyslá chuť, podobně jako bobulové ovoce.
  5. Bez přidaných barviv a ovocných příchutí.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Alexandra
18.5.2022

Recenze návštěvníka

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Původně vloženo k Pomerančová čokoláda

Jiří
11.3.2022

Recenze návštěvníka

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, regulátor kyselosti kyselina citronová, přírodní vanilková příchuť; obsah kakaové sušiny nejméně 48,8 %
  • Surovina Čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Barva Růžová
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost 12 mm
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2356 kJ / 563 kcal
  • Tuky 35,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,5 g
  • Sacharidy 49,6 g
  • z toho cukry 48,5 g
  • Vláknina 0,7 g
  • Bílkoviny 9,3 g
  • Sůl 0,27 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (38 hodnocení) Aritmetický průměr z 38 udělených hodnocení.
Alexandra
18.5.2022

Recenze návštěvníka

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Původně vloženo k Pomerančová čokoláda

Jiří
11.3.2022

Recenze návštěvníka

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Tereza
5.2.2022

Recenze návštěvníka

Jak jsem měla nejvíce obavy z capuccino čokoládky, tak ta sklidila největší úspěch. Jediný "nedostatek" je, že můžeme objednávat pouze půlkilové balení, ale to je dobře, jinak bych objednala kila a snědla je na posezení ;)

Všechno! Dokonalá chuť.

Žádné jsem neobjevila, snad jen malá velikost balení :)

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Eva
6.8.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

za mě hodně sladké - uvítala bych méně cukru

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Jiří Jirák
18.6.2021

Recenze návštěvníka

výborní neodolatelní jak vzhledově tak i vůní nesrovnatelní o proti ostatním nugátu ať vzhledem konzistencí vůní ( hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní ) a chuť doporučuji a jestli si myslí někdo že 500 gramu je moc budete překvapeni jak brzo zmizí ten sáček fakt je žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků nato nezapomínat že ne každému to kápne do noty 100 lidí 100 chutí ale zamne Top Nugát lepší jsem nenašel ani už hledat nemusím

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Adam
1.6.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

jemná karamelová chuť s nádechem vanilky

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Veronika
28.5.2021

Recenze návštěvníka

Parádní! Výborná chuť.

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Zdeněk
28.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborná chuť, bude skvělá na máslové sušenky.

Původně vloženo k Pomerančová čokoláda

Lidka
14.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

velmi zvláštní chuť této pomerančové čokolády, chvíli se zdá být sladká, pak zas až citrusově hořká, stala se mojí oblíbenou

Původně vloženo k Pomerančová čokoláda

Zuzana
14.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

velmi chutná čokoláda s karamelovou příchutí

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Adéla Hončíková
10.5.2021

Recenze návštěvníka

Moc dobrá i jen tak na mlsání. Chuť lískových oříšků je výrazná.

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Jana
7.5.2021

Recenze návštěvníka

Nejchutnější čokoláda na polevu, co jsem kdy použila. Na velikonočním zajíčkovi byla nedostižná. Za mne 100%.

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Martina
6.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborná lehká karamelová chuť, lepší než obyčejná bílá čokoláda.

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Marta
3.5.2021

Recenze návštěvníka

Výborná pomerančová chuť, oblíbená především u dětí

Původně vloženo k Pomerančová čokoláda

Adéla Hončíková
30.4.2021

Recenze návštěvníka

Vynikající směs. Mňam :-)

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Oli
25.4.2021

Recenze návštěvníka

To nemá chybu, hned jsme si na tom vypěstovali závislost :)

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Jana Mikulková
17.3.2021

Recenze návštěvníka

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Dagmar Janíková
27.2.2021

Recenze návštěvníka

Tato čokoláda mně velice mile překvapila. Hledala jsem barevnou čokoládu na ozdobení donutů, ale aby nebyla z barviv. Musím říci, že mi chutnala nejvíce, líbí se mi na ni, že není moc přeslazená a jemně nakyslá chuť ji dodává správný šmrnc. Za mně je to top čokoláda a už přemýšlím do jakého receptu ji budu moct příště zase použít.

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Antonín
20.12.2020

Recenze návštěvníka

Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.

Původně vloženo k Pomerančová čokoláda

Antonín
20.12.2020

Recenze návštěvníka

Sladká a kyselá chuť se tu snoubí v naprostou dokonalost. Určitě doporučuji nejen na zdobení, ale i jako delikatesu samu o sobě. Kdyby šlo dát 10 hvězd má je ode mě!

Lenka Dvořanová
23.11.2020

Recenze návštěvníka

No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Marta
3.8.2020

Recenze návštěvníka

opravdu luxusní čokoláda

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Martina
20.5.2020

Recenze návštěvníka

Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Kate
11.5.2020

Recenze návštěvníka

Ruby čokoládu jsem hledala na cukroví na Vánoce a díky ní jsem vlastně objevila i Svět Plodů, kde teď kupuji pravidelně hlavně v kamenné prodejně.

Věra
12.12.2019

Recenze návštěvníka

Výborný počin, od každého trošku, pro další objednávku už máme vybraného favorita... jen se obávám, že to půlkilo bude brzo fuč :D

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?