Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Ruby 48,8% čokoláda

Ach, ta oslnivá barva! A ta ovocná chuť! Jsem revoluční objev ve světě čokolády! Uchvátila jsem spoustu kuchařů a cukrářů po celém světě a jsem si jistá, že ani Ty nebudeš výjimkou!

  • bez přidaných barviv
  • pro netradiční pečení
  • z rubínových kakaových bobů

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
220 Kč / ks
2 ks
-5%
220 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
220 Kč / ks

Vaše cena

220 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

192 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Ruby 48,8% čokoláda

Informace o produktu

Ruby čokoláda se vyrábí z kakaových bobů speciální odrůdy Ruby cocoa, které se liší od všech ostatních. Tyto boby jsou totiž přirozeně narůžovělé a následným zpracováním se barva ještě více zvýrazní. Kromě vzhledu je ruby čokoláda charakteristická také jemnou ovocnou chutí, která svou lehce kyselou svěžestí dodá šmrnc vašim dezertům. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?  

Použití a temperace

Snadno se rozpouští a hodí se zejména jako poleva či dekorace, do máslových krémů a také je z ní skvělá horká čokoláda. Doporučujeme ji při zpracování co nejméně míchat s dalšími surovinami, nejlépe se s ní pracuje v nejčistší podobě. Výsledné produkty se pak skvěle párují s malinami, pistáciemi, ale třeba také s kozím sýrem. Vyzkoušejte například naše mandlové koláčky s růžovou vodou a ruby čokoládou.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 43 až 45 °C, zchlazení 26 °C a použití při 28,5 až 29,5 °C.

TOP informace o ruby čokoládě

  1. Obsahuje minimálně 47,3 % kakaa, 35,9 % kakaového másla a minimálně 26,3 % mléka.
  2. Patří mezi 4 přírodní druhy čokolád - dalšími jsou bílá, mléčná a hořká.  
  3. Při kontaktu s vlhkostí, vzduchem a světlem čokoláda šedne.  
  4. Lehce nakyslá chuť, podobně jako bobulové ovoce.
  5. Bez přidaných barviv a ovocných příchutí.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Základní specifikace
  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, regulátor kyselosti kyselina citronová, přírodní vanilková příchuť
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost 12 mm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Ovocná
  • Barva Růžová
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2356 kJ / 563 kcal
  • Tuky 35,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,5 g
  • Sacharidy 49,6 g
  • z toho cukry 48,5 g
  • Vláknina 0,7 g
  • Bílkoviny 9,3 g
  • Sůl 0,27 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 262,7 mg
  • Železo 1,2 mg
  • Hořčík 34,5 mg
  • Draslík 413,2 mg
  • Sodík 106,2 mg
  • Vitamín C 0,563 mg
  • Fosfor 237,1 mg
  • Zinek 1,1 mg
  • Vitamín B6 0,088 mg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Ruby 48,8% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?