Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0449

Karamelová 30,4% čokoláda

Jsem sladce karamelová, ale vůbec nelepím. Krásně se Ti rozplynu na jazyku a oslním Tě svou jedinečnou chutí. Takovou jsi ještě nezažil – jemná a krémová, jako ze snu!

  • mléčná, výrazně karamelová chuť
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • belgická kvalita

Vyberte balení

Vaše cena

235 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 10. 8.

Kdy zboží obdržím? zavřít

skladem

Zásilkovna 68 Kč ve středu 10. 8.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 10. 8.
PPL 99 Kč ve středu 10. 8.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 10. 8.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč ve středu 10. 8.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč ve středu 10. 8.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 10. 8.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 10. 8.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 10. 8.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 10. 8.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 10. 8.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 10. 8.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 10. 8.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč zítra
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 10. 8.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 10. 8.

Karamelová 30,4% čokoláda

Informace o produktu

Poctivě vyrobená z kvalitních surovin. Chutná výrazně po karamelu a smetaně, ale ucítíte také tóny másla a nečekaný slaný podtón na konci. Její chuť je intenzivní, ale jednotlivé složky jsou perfektně vyvážené. Zaujme vás jemně jantarovou barvou, která vynikne v každém z vašich cukrářských výtvorů. Tak pozor, ať ji nesníte dřív, než z ní uděláte polevu. Zjistěte, jak se čokoláda vyrábí nebo objevte naše další neodolatelné druhy čokolády

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Pracovat s touto čokoládou je jedna radost. Má dokonale univerzální vlastnosti, takže ať se rozhodnete pro jakékoli zpracování, vždy vás podrží a dosáhnete s ní těch nejlepších výsledků. Využijete ji na ganache, dražování, vytvoříte s ní čokoládové figurky a uděláte z ní hedvábné karamelové gelato. Avšak skvělá je i samostatně na mlsání. Zkusit můžete také náš tajný tip na hříšnou snídani – lívance s čokoládovou karamelovou polevou. Krásně se navíc páruje s ananasem, třešněmi, datlemi, citronem nebo s tonka fazolemi. Která kombinace je vám nejsympatičtější?

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, tuhnutí 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Čokoláda obsahuje kakaové boby ze tří různých zemí – Pobřeží Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  2. Je v ní minimálně 30,4 % kakaového másla a alespoň 28,3 % mléka.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Má překvapivě vysoký obsah vápníku, draslíku a fosforu.
  5. Karamel vzniká pomalým zahříváním cukru.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Jana Mikulková
17.3.2021

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Eva
18.1.2021

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

  • Složení kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl; obsah kakové sušiny nejméně 30,4 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost cca 1 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Karamelová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2388 kJ / 571 kcal
  • Tuky 37,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 50,8 g
  • z toho cukry 50,3 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,51 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (5 hodnocení)
Jana Mikulková
17.3.2021

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Eva
18.1.2021

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

Martina
20.5.2020

Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Karamelová 30,4% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?