Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0449

Karamelová 30,4% čokoláda

Jsem sladce karamelová, ale vůbec nelepím. Krásně se Ti rozplynu na jazyku a oslním Tě svou jedinečnou chutí. Takovou jsi ještě nezažil – jemná a krémová, jako ze snu!

  • mléčná, výrazně karamelová chuť
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • belgická kvalita

Vyberte balení

Vaše cena

0 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 7. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

PPL - ParcelShop 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zásilkovna 68 Kč ve středu 7. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 7. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.

Karamelová 30,4% čokoláda

Informace o produktu

Poctivě vyrobená z kvalitních surovin. Chutná výrazně po karamelu a smetaně, ale ucítíte také tóny másla a nečekaný slaný podtón na konci. Její chuť je intenzivní, ale jednotlivé složky jsou perfektně vyvážené. Zaujme vás jemně jantarovou barvou, která vynikne v každém z vašich cukrářských výtvorů. Tak pozor, ať ji nesníte dřív, než z ní uděláte polevu. Zjistěte, jak se čokoláda vyrábí nebo objevte naše další neodolatelné druhy čokolády

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Pracovat s touto čokoládou je jedna radost. Má dokonale univerzální vlastnosti, takže ať se rozhodnete pro jakékoli zpracování, vždy vás podrží a dosáhnete s ní těch nejlepších výsledků. Využijete ji na ganache, dražování, vytvoříte s ní čokoládové figurky a uděláte z ní hedvábné karamelové gelato. Avšak skvělá je i samostatně na mlsání. Zkusit můžete také náš tajný tip na hříšnou snídani – lívance s čokoládovou karamelovou polevou. Krásně se navíc páruje s ananasem, třešněmi, datlemi, citronem nebo s tonka fazolemi. Která kombinace je vám nejsympatičtější?

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, tuhnutí 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Čokoláda obsahuje kakaové boby ze tří různých zemí – Pobřeží Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  2. Je v ní minimálně 30,4 % kakaového másla a alespoň 28,3 % mléka.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Má překvapivě vysoký obsah vápníku, draslíku a fosforu.
  5. Karamel vzniká pomalým zahříváním cukru.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Alexandra
18.5.2022

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Jiří
11.3.2022

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

  • Složení kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl; obsah kakové sušiny nejméně 30,4 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost cca 1 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Karamelová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2388 kJ / 571 kcal
  • Tuky 37,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 50,8 g
  • z toho cukry 50,3 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,51 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (38 hodnocení)
Alexandra
18.5.2022

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Jiří
11.3.2022

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

Tereza
5.2.2022

Jak jsem měla nejvíce obavy z capuccino čokoládky, tak ta sklidila největší úspěch. Jediný "nedostatek" je, že můžeme objednávat pouze půlkilové balení, ale to je dobře, jinak bych objednala kila a snědla je na posezení ;)

Všechno! Dokonalá chuť.

Žádné jsem neobjevila, snad jen malá velikost balení :)

Eva
6.8.2021

za mě hodně sladké - uvítala bych méně cukru

Jiří Jirák
18.6.2021

výborní neodolatelní jak vzhledově tak i vůní nesrovnatelní o proti ostatním nugátu ať vzhledem konzistencí vůní ( hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní ) a chuť doporučuji a jestli si myslí někdo že 500 gramu je moc budete překvapeni jak brzo zmizí ten sáček fakt je žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků nato nezapomínat že ne každému to kápne do noty 100 lidí 100 chutí ale zamne Top Nugát lepší jsem nenašel ani už hledat nemusím

Adam
1.6.2021

jemná karamelová chuť s nádechem vanilky

Veronika
28.5.2021

Parádní! Výborná chuť.

Zdeněk
28.5.2021

Výborná chuť, bude skvělá na máslové sušenky.

Lidka
14.5.2021

velmi zvláštní chuť této pomerančové čokolády, chvíli se zdá být sladká, pak zas až citrusově hořká, stala se mojí oblíbenou

Zuzana
14.5.2021

velmi chutná čokoláda s karamelovou příchutí

Adéla Hončíková
10.5.2021

Moc dobrá i jen tak na mlsání. Chuť lískových oříšků je výrazná.

Jana
7.5.2021

Nejchutnější čokoláda na polevu, co jsem kdy použila. Na velikonočním zajíčkovi byla nedostižná. Za mne 100%.

Martina
6.5.2021

Výborná lehká karamelová chuť, lepší než obyčejná bílá čokoláda.

Marta
3.5.2021

Výborná pomerančová chuť, oblíbená především u dětí

Adéla Hončíková
30.4.2021

Vynikající směs. Mňam :-)

Oli
25.4.2021

To nemá chybu, hned jsme si na tom vypěstovali závislost :)

Jana Mikulková
17.3.2021

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Dagmar Janíková
27.2.2021

Tato čokoláda mně velice mile překvapila. Hledala jsem barevnou čokoládu na ozdobení donutů, ale aby nebyla z barviv. Musím říci, že mi chutnala nejvíce, líbí se mi na ni, že není moc přeslazená a jemně nakyslá chuť ji dodává správný šmrnc. Za mně je to top čokoláda a už přemýšlím do jakého receptu ji budu moct příště zase použít.

Eva
18.1.2021

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

Antonín
20.12.2020

Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.

Antonín
20.12.2020

Sladká a kyselá chuť se tu snoubí v naprostou dokonalost. Určitě doporučuji nejen na zdobení, ale i jako delikatesu samu o sobě. Kdyby šlo dát 10 hvězd má je ode mě!

Lenka Dvořanová
23.11.2020

No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!

Marta
3.8.2020

opravdu luxusní čokoláda

Martina
20.5.2020

Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..

Kate
11.5.2020

Ruby čokoládu jsem hledala na cukroví na Vánoce a díky ní jsem vlastně objevila i Svět Plodů, kde teď kupuji pravidelně hlavně v kamenné prodejně.

Věra
12.12.2019

Výborný počin, od každého trošku, pro další objednávku už máme vybraného favorita... jen se obávám, že to půlkilo bude brzo fuč :D

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Karamelová 30,4% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?