11.10.24 | 21555x přečteno | 2 minuty
Karamelový pudr
Jemný, sladký a voňavý jako bonbóny – takový jsem já! Jsem ten nejjemnější karamelový pudr, který jsi kdy viděl! Máš dekadentní náladu hned od rána? Šup se mnou do kaše nebo na lívance!
- extra jemný pudr – v domácích podmínkách nevyrobitelný
- pro dokonalé zdobení cukrářských výrobků
- jemná chuť máslového karamelu
Karamelový pudr
Informace o produktu
Tak s tímto pudrem zakryjete opravdu všechny nedokonalosti. Samozřejmě, že tím myslíme vaše cukrářské výtvory! Stačí, když zákusek či dort jemně poprášíte, a dodáte mu tak lahodnou sladkou čepici. Pudr ale nemusíte používat pouze jako ozdobu, skvěle se hodí i jako přísada do ovesných vloček, jogurtu či krupicové kaše. Můžete jím dochutit svůj ranní shake nebo jím posypat čerstvé palačinky. Karamel se na prach drtí těžko, v hmoždíři se začne lepit a mlecí stroj vám nenamele všechny kousky stejně. Těší nás, že vám s tímto karamelovým pudrem ušetříme čas i práci!
TOP informace o karamelovém pudru
- Uchovávejte jej vždy v dobře uzavřené nádobě.
- V nádobě s přístupem vzduchu pudr navlhne.
- Produkt obsahuje mléčné alergeny.
- Karamel vzniká pomalým zahříváním cukru.
- K výrobě pudru dochází mixováním tuhého karamelu.
Poznámka nákupčího
„Karamel, a hlavně ten mléčný, mám rád od dětství. Občas mě přepadne chuť přidat si do ovesné kaše s jablky trochu karamelu, ale ráno často spěchám a polevy ze supermarketu mě po přečtení složení odrazují. Když to chce jen špetku sladkého tónu nebo finesy na talíř, hodí se mít v kuchyni právě tento pudr. Je krásně jemný, takže se během sypání přes čajové sítko rovnoměrně rozpráší, nádherně voní a chutná opravdu jako poctivý mléčný karamel.“
Jak se karamelový pudr vyrábí?
Příprava pudru je docela ošemetná. V první řadě je nutné vyrobit si karamel. K tomu používáme cukr, který zjemníme máslem, mlékem a také sladkou syrovátkou. Cukr a ostatní ingredience se pomalu zahřívají a tuhnou, dokud nevytvoří sladkou tmavě zlatou hmotu. Následně je nutné stále tekutou hmotu vylít do předem připravené nádoby tak, aby byla v tenoučké vrstvě rozprostřena na velké ploše. To zajistí rychlé tuhnutí. Po dokonalém ztuhnutí je nutné karamelový plát nalámat na menší kousky a rozmixovat na prach.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vhodné na pečení, skvělá a čerstvá chuť citronu.
Původně vloženo k Citrónový pudr
Recenze nakupujícího heureka.sk
Proste pomaranč
Původně vloženo k Pomerančový pudr
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení odtučněné mléko, sladká syrovátka, cukr, máslo
- Dieta Bez lepku
- Zpracování Pudr
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Německo
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava vařený / pálený pudr
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1800 kJ / 430 kcal
- Tuky 13 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
- Sacharidy 60,5 g
- z toho cukry 60,5 g
- Vláknina 0 g
- Bílkoviny 15,7 g
- Sůl 1,54 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vhodné na pečení, skvělá a čerstvá chuť citronu.
Původně vloženo k Citrónový pudr
Recenze nakupujícího heureka.sk
Proste pomaranč
Původně vloženo k Pomerančový pudr
Recenze nakupujícího heureka.sk
Jemnucky prasok, vyrazna chut ako sumienka.
Původně vloženo k Pomerančový pudr