20 minut
Co budete potřebovat?
Na kuličky:
- 120 g arašídového másla
- 50 g kokosové mouky
- 50 g karamelového pudru
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
Na čokoládovou polevu:
- 70 g hořké čokolády
- 30 g lískových ořechů
- 1 menší lžička kokosového oleje
Postup
Všechny suroviny na náplň smícháme v misce lžící. Když se trochu spojí, propracujeme náplň ještě rukou. Z hmoty vytvoříme malé kuličky. Pokud by se kuličky drolily nebo rozpadaly, přidáme ještě trochu kokosového oleje.
Zatímco budeme připravovat polevu na obalení, můžeme dát kuličky do mrazáku. Bude se s nimi pak lépe pracovat.
Čokoládu s kokosovým olejem pozvolna rozpustíme ve vodní lázni. Pokud nevíte jak na to, tady máme podrobný návod. Ořechy nasekáme nožem nadrobno a přidáme je do rozpuštěné čokolády. Kuličky v čokoládě obalíme a necháme je zatuhnout.
Hotové kuličky skladujeme v lednici.
A je to! Teď už si můžete pochutnat na oblíbené dobrotě, kterou jste si připravili doma z poctivých ingrediencí.
Recept a foto: @michaela_foodphoto