Lyofilizace je proces vysušení a odstranění vody ze suroviny za extrémně nízké teploty a tlaku.
Výsledkem je surovina, která je vzhledově velmi podobná té čerstvé, avšak má mnohem nižší hmotnost a dokonale křupavou konzistenci. Po lyofilizaci se suroviny melou na jemný prášek.
Proč lyofilizované ovocné prášky?
Jak ovocné prášky použít?
Zachovávají si původní barvu, chuť i vůni.
Zachovávají si vitamíny i minerály čerstvého ovoce.
Jsou bez přidaného cukru a jiných aditiv.
Jsou snadno skladovatelné a trvanlivé, stačí je skladovat bez přístupu vzduchu, vlhkosti a slunečního záření.
Jako dochucovadlo nebo přírodní barvivo.
Do ranních ovesných kaší nebo granol.
Jako ozdoba koláčů a dortů.
K ochucení smoothie, domácích limonád nebo na obarvení polev, krémů či zmrzlin.