Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 18984x přečteno
😍 Oblíbená akce 3+1 tyčinka ZDARMA je zpět! 😍
Dívej na tu barvu! Už jsi něco takového viděl? A není to jen vzhledem, kterým se od ostatních lišíme! Když nás ochutnáš, budeš si připadat jako na exotické dovolené a už se Ti nikdy nebude chtít zpátky!
Najít dračí ovoce v obchodě je docela fuška. Je to ale škoda, protože je plné vitamínů skupiny B a C, minerálních látek, omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Proto jsme se rozhodli si pořídit dračí ovoce z Asie, a to přímo z Číny. Kvalitou, chutí a vůní odpovídá našim preferencím, také na jeho pěstování nebyly použity žádné chemické látky. Produkt byl vypěstován, posbírán, vysušen mrazem a rozdrcen na prášek. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení naší uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší.
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
Potravinářská barviva: Jde to i bez chemie!
26.04.21 | 21373x přečteno | 6 minut
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 14385x přečteno | 5 minut
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Chutné
Původně vloženo k Maliny lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Chutné
Původně vloženo k Maliny lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Super skvostná chuť
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek