Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 8182x přečteno
🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛
Chutnám kysele! Ale aby toho nebylo málo, obalili mě ve sladké bílé čokoládě a posypali magickým dračím prachem. Spolu jsme perfektní kombinace, která zatočí Tvými smysly tak, že se po nás jen zapráší!
Chutnému kyselému rybízu tedy sladkost trochu pochyběla, ale o tu se teď postará kvalitní bílá čokoláda od nás, z Česka. Přece jen, jedna vrstva čokolády je málo, a tak jsme spolu s další vrstvou přidali i trochu jemného dračího prášku pro zvýraznění chuti a barvy. Nemusíte si vyčítat čokoládu, protože rybíz a dračí ovoce jsou zcela zdravé – šetrně sušené lyofilizací. Budete si olizovat prsty, a to doslova, protože trochu špiní!
„Rybíz sušený mrazem si podle mě zaslouží více pozornosti než jako obyčejná kulička v pytlíku. Poslali jsme ho proto do dražovny v Rýmařově, nechali ho obalit v bílé čokoládě a špetce prášku z dračího ovoce a výsledek? Super sladkokyselý a výrazně aromatický kousek ovoce. Tuhle variantu rybízu už jen tak nepřehlédnete a co víc, určitě ji můžete čekat v novém jarním MYXu!“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Čím nahradit sladkosti? Tipy na dětmi oblíbené zdravé mlsání
10.05.22 | 977x přečteno | 4 minuty
12.04.21 | 7730x přečteno | 7 minut
Višně v čokoládě jsem dostala od manžela k Valentýnu a stala se z nich moje nová závislost. Perfektní kombinace chutí! :)
Kam se hrabou bonboniéry! Maliny jsou luxusní! :) Supr i jako dáreček, potěší každého.
Višně v čokoládě jsem dostala od manžela k Valentýnu a stala se z nich moje nová závislost. Perfektní kombinace chutí! :)
Kam se hrabou bonboniéry! Maliny jsou luxusní! :) Supr i jako dáreček, potěší každého.
Je to hrůza jak jsou návykové a já i děti na nich přímo ujíždíme. Už nekupuji žádné bonboniéry, jen tyto maliny a ovoce, kešu oříšky apod.
chutné, sladké...
žádné
Černý rybíz v dračí čokoládě