11.10.24 | 22270x přečteno | 2 minuty
Kešu ořechy v 31% mléčné čokoládě
Jsme sice stále kešu, ale jak z jiné dimenze! Tentokrát nás obalili do mléčné čokolády a řekneme Ti, to je jízda! Vystřelíme Tě svou krémovou čokoládou a křupavými jadérky až na měsíc!
- kvalitní česká čokoláda
- sladké a krémové kešu
- vlastní výroba
Kešu ořechy v 31% mléčné čokoládě
Informace o produktu
Vyzkoušejte dokonalé spojení afrického kešu a české čokolády. Pod jemnou 31% mléčnou čokoládou se ukrývá kvalitní kešu z Pobřeží slonoviny, které bylo pro dražování jasnou volbou. Je totiž dokonale křupavé, uvnitř máslové a sladší než jiné druhy. Navíc má krásně bílou barvu, a tak s čokoládou tvoří dokonalou souhru barev i chutí. S touto dvojicí můžete mlsat od rána do večera. Zkuste kešu v čokoládě přidat do jogurtu, nebo si ho dejte k odpolední kávě. Ořechy v čokoládě jsou skvělé při každé příležitosti!

TOP informace o kešu v mléčné čokoládě
- Jsou vyrobeny maminkou jednoho z našich majitelů.
- Obalit každou várku v čokoládě trvá až 4 hodiny.
- Mléčná čokoláda je vyrobena v České republice.
- Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
- První receptura na mléčnou čokoládu byla objevena ve Švýcarsku v roce 1876.
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
O tom, jak roste kešu pro vás máme přehledný článek! Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodu stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomaleji a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.

Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Výborné lahodné kešu s hořkým kakaem.
Původně vloženo k Kešu v karamelu s kakaem
Recenze nakupujícího
Jsou naprosto famózní, jemné, nepřeslazené, lehounce kyselkavé... dokonalost sama!
Původně vloženo k Kešu v jogurtu s mangem
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení mléčná 31% čokoláda 72 % (cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), kešu ořechy jádra nepražená 28 %
- Surovina Kešu
- Dieta Bez lepku
- Zpracování V mléčné čokoládě
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava dražovaná jádra kešu ořechů
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2304 kJ / 551 kcal
- Tuky 36,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16,7 g
- Sacharidy 49,7 g
- z toho cukry 40,8 g
- Vláknina 2,3 g
- Bílkoviny 8,8 g
- Sůl 0,56 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Výborné lahodné kešu s hořkým kakaem.
Původně vloženo k Kešu v karamelu s kakaem
Recenze nakupujícího
Jsou naprosto famózní, jemné, nepřeslazené, lehounce kyselkavé... dokonalost sama!
Původně vloženo k Kešu v jogurtu s mangem
Recenze nakupujícího
Kešu ve vanilkové krustě jsou moje nejoblíbenější sladké voňavé oříšky.
Vanilka není příliš aromatická.
Nejsou přeslazené.
Původně vloženo k Kešu ve vanilkové krustě se solí