🔥 Doprava ZDARMA už od 500 Kč. Platí jen tento víkend, tak honem! 💥🔥

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0849

Hořká 60% čokoláda

Jsem ta pravá čokoláda pro všechny vytříbené jazýčky. Jsem z dalekého Peru a obsahuji jen kakaovou hmotu a cukr. Nepotřebuju vanilku ani další dochucovadla. Vím, že moji intenzivní chuť s ovocnými tóny si zamiluješ i tak.

  • intenzivní chuť kakaa
  • sladké a ovocné tóny
  • vegan čokoláda

Vyberte balení

Vaše cena

246 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 1. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

20 ks skladem

PPL - ParcelShop 99 Kč v pátek 3. 2.
PPL 99 Kč v pátek 3. 2.
Zásilkovna 68 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč v pátek 3. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč v pátek 3. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 1. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pátek 3. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.

Hořká 60% čokoláda

Informace o produktu

Čokoláda jedinečná nejen svým složením, ale také původem. Na její výrobu jsou použity pouze kakaové boby z Peru. Můžete si tak plně užít výrazné tóny charakteristické právě pro tento region. Běžně se na výrobu čokolád používají boby z různých koutů světa, které se smíchají, proto nelze jednoduše rozlišit typickou chuť jednotlivých oblastí. Navíc zažijete opravdovou čokoládovou chuť. V téhle peruánské čokoládě je pouze kakaová hmota a cukr, žádná další aditiva. Vhodná je také pro vegany. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Receptura čokolády je navržena pro pečení při vysokých teplotách. Má vyšší tekutost. Skvěle se hodí pro plnění pečiva jako jsou croissanty či kynutého těsta, například italského panettone. Čokoládové kapky můžete přidat také do těsta na bábovku, muffiny či cookies a skvěle se budou vyjímat také ve zmrzlině stracciatella.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28 až 29 °C a použití při 31 až 32 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Obsahuje 33 % kakaového másla a minimálně 61 % kakaa.
  2. V kilovém balení je přibližně 9 000 čokoládových kapek.
  3. Neobsahuje sójový lecitin ani vanilku či aromata.
  4. Každá čokoládová kapka váží zhruba  0,11 g.
  5. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Klaudie
25.11.2022

Recenze návštěvníka

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Hanka
14.7.2022

Recenze návštěvníka

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

  • Složení kakaová hmota, cukr; obsah kakové sušiny nejméně 60 %
  • Surovina Čokoláda
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost 0,5 cm
  • Úprava pecky
  • Odrůda Bagua
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2226 kJ / 534 kcal
  • Tuky 33 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 46,2 g
  • z toho cukry 38,2 g
  • Vláknina 8,9 g
  • Bílkoviny 8,7 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

4.9 (16 hodnocení) Aritmetický průměr z 16 udělených hodnocení.
Klaudie
25.11.2022

Recenze návštěvníka

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Hanka
14.7.2022

Recenze návštěvníka

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Jirka
9.9.2022

Recenze návštěvníka

Viděl jsem spoustu recenzí že to lidi využívají hlavně na vaření a pečení, no... já to jím jen tak a musím říct že tahle čokoláda je nebe v hubě.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Zuzka
17.9.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Původně vloženo k Hořká 73,5% čokoláda

Marcel
29.8.2021

Recenze návštěvníka

Tyhle mini pecky jsou dokonalé! Původně měly jít na ozdobu muffinů, ale půlka sáčku zmizela v mezičase během nutného ochutnávání :D

Izabela
4.8.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Je výborná.

Původně vloženo k Hořká 73,5% čokoláda

Jana Berezová
27.5.2021

Recenze návštěvníka

Mňam, jen tak do pusy.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Jiřina Kopernická
17.5.2021

Recenze návštěvníka

Též bych ocenila produkt bez cukru. Jinak naprostá spokojenost, čokoláda je výborná. Manžel miluje sladké, takže máme dvě balení. Určitě koupím znovu.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Kate
11.5.2021

Recenze návštěvníka

Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Bára
27.4.2021

Recenze návštěvníka

Výborná, používám na cukroví i jiné pečení ,polevy, na horkou čokoládu, nebo jen tak na mlsání s ořechy. Jinou už nekupuji. Praktické "čočky" se dobře dávkují.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenze návštěvníka

Velká spokojenost

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Lucie Krátká
6.9.2020

Recenze návštěvníka

Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.

Původně vloženo k Hořká 73,5% čokoláda

Pavel
20.2.2020

Recenze návštěvníka

Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?