Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Novinka

Hořká 60% čokoláda

Jsem ta pravá čokoláda pro všechny vytříbené jazýčky. Jsem z dalekého Peru a obsahuji jen kakaovou hmotu a cukr. Nepotřebuju vanilku ani další dochucovadla. Vím, že moji intenzivní chuť s ovocnými tóny si zamiluješ i tak.

  • intenzivní chuť kakaa
  • sladké a ovocné tóny
  • vegan čokoláda

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
245 Kč / ks
2 ks
-5%
245 Kč / ks
3 ks
-10%
245 Kč / ks

Vaše cena

245 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

28 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Hořká 60% čokoláda

Informace o produktu

Čokoláda jedinečná nejen svým složením, ale také původem. Na její výrobu jsou použity pouze kakaové boby z Peru. Můžete si tak plně užít výrazné tóny charakteristické právě pro tento region. Běžně se na výrobu čokolád používají boby z různých koutů světa, které se smíchají, proto nelze jednoduše rozlišit typickou chuť jednotlivých oblastí. Navíc zažijete opravdovou čokoládovou chuť. V téhle peruánské čokoládě je pouze kakaová hmota a cukr, žádná další aditiva. Vhodná je také pro vegany. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití a temperace

Receptura čokolády je navržena pro pečení při vysokých teplotách. Má vyšší tekutost. Skvěle se hodí pro plnění pečiva jako jsou croissanty či kynutého těsta, například italského panettone. Čokoládové kapky můžete přidat také do těsta na bábovku, muffiny či cookies a skvěle se budou vyjímat také ve zmrzlině stracciatella.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28 až 29 °C a použití při 31 až 32 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Obsahuje 33 % kakaového másla a minimálně 61 % kakaa.
  2. V kilovém balení je přibližně 9 000 čokoládových kapek.
  3. Neobsahuje sójový lecitin ani vanilku či aromata.
  4. Každá čokoládová kapka váží zhruba  0,11 g.
  5. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení kakaová hmota z Peru, cukr
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost 0,5 cm
  • Úprava pecky
  • Odrůda Bagua
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2226 kJ / 534 kcal
  • Tuky 33 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 46,2 g
  • z toho cukry 38,2 g
  • Vláknina 8,9 g
  • Bílkoviny 8,7 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Hořká 60% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?