Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0325

Kakaové máslo zlomky

Přidej si mě do dortu nebo si vyrob domácí mléčnou či bílou čokoládu. Určitě neprohloupíš. Jsem všestranným pomocníkem při pečení a vaření, který si snadno zamiluješ.

  • 100% kakaové máslo
  • snadno rozpustné
  • nerafinované, plné antioxidantů, vitamínů a minerálů

⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Produkt v 1kg váhové variantě s DMT 18.12.2023. 
 

Vyberte balení

Vaše cena

189 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

Balíkovna 62 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 104 Kč
PPL - výdejní místa 68 Kč
PPL 104 Kč
Zásilkovna - výdejní místa 68 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 104 Kč
Brno - Zelný trh 21 31 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 31 Kč
Olomouc - Sokolská 44 31 Kč
Zlín - Rašínova 71 31 Kč
Staré město u Bruntálu 262 31 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Kakaové máslo zlomky

Informace o produktu

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém máslu

  1. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.
  2. Dostanete 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, který zabraňují žluknutí tuků.
  4. Dále pak kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou.
  5. Je nerafinované – zachovává si maximum vitamínů, minerálů a fytonutrientů.

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Iveta Uhrín
4.4.2022

Recenze návštěvníka

Tyto kakaové boby kupuji pravidelně. Velké křupavé kousky, chuť výtečná.

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

Mariana
25.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Původně vloženo k Kakaový prášek černý Van Houten

  • Složení kakaové máslo zlomky
  • Surovina Máslo a hmota
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Zpracování Zlomky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Peru
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava nepravidelné kousky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3750 kJ / 896 kca
  • Tuky 99 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0,1 g

Hodnocení našich zákazníků

4.9 (8 hodnocení) Aritmetický průměr z 8 udělených hodnocení.
Iveta Uhrín
4.4.2022

Recenze návštěvníka

Tyto kakaové boby kupuji pravidelně. Velké křupavé kousky, chuť výtečná.

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

Mariana
25.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Původně vloženo k Kakaový prášek černý Van Houten

Martin
16.7.2021

Recenze návštěvníka

Nakupuji produkt opakovaně a jen tady. Poměr cena/ kvalita je skvělý.

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

Hanka
2.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Dobré

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

Zdena
18.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Možná mohlo být menší balení.

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

Martina
13.9.2020

Recenze návštěvníka

Upřímně jsem si myslela, že je jedno kde a jaký koupím... Zkusila jsem si je koupit u vás a nestačila jsem se divit, jakou mají výraznou chuť... Jsem poučená, nakupuju už jen u vás, jsou boží...

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

dagmar
8.6.2019

Recenze návštěvníka

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

Marcela Paďourová
21.3.2019

Recenze návštěvníka

Nejlepší boby na trhu. Vysoká kvalita, vynikající. Budu kupovat pořád dokola.

Původně vloženo k Kakaové boby drcené nepražené RAW

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?