Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0325

Kakaové máslo zlomky

Přidej si mě do dortu nebo si vyrob domácí mléčnou či bílou čokoládu. Určitě neprohloupíš. Jsem všestranným pomocníkem při pečení a vaření, který si snadno zamiluješ.

  • 100% kakaové máslo
  • snadno rozpustné
  • nerafinované, plné antioxidantů, vitamínů a minerálů

Vyberte balení

Vaše cena

189 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 10. 8.

Kdy zboží obdržím? zavřít

69 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč ve středu 10. 8.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 10. 8.
PPL 99 Kč ve středu 10. 8.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 10. 8.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč ve středu 10. 8.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč ve středu 10. 8.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 10. 8.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 10. 8.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 10. 8.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 10. 8.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 10. 8.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 10. 8.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 10. 8.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč zítra
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 10. 8.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 10. 8.

Kakaové máslo zlomky

Informace o produktu

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém máslu

  1. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.
  2. Dostanete 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, který zabraňují žluknutí tuků.
  4. Dále pak kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou.
  5. Je nerafinované – zachovává si maximum vitamínů, minerálů a fytonutrientů.

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
dagmar
8.6.2019

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

Základní specifikace
  • Složení kakaové máslo BIO zlomky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava nepravidelné kousky
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky
  • Surovina Máslo a hmota
  • Zpracování Zlomky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3750 kJ / 896 kca
  • Tuky 99 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0,1 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení)
dagmar
8.6.2019

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaové máslo zlomky

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?