Nákupy Ona Dnes 🤩 SLEVA 15 % na vše s kódem: ONADNES15 🚚💨 Navíc DOPRAVA ZDARMA od 500 Kč 📦

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0325

Kakaové máslo zlomky

Přidej si mě do dortu nebo si vyrob domácí mléčnou či bílou čokoládu. Určitě neprohloupíš. Jsem všestranným pomocníkem při pečení a vaření, který si snadno zamiluješ.

  • 100% kakaové máslo
  • snadno rozpustné
  • nerafinované, plné antioxidantů, vitamínů a minerálů

Vyberte balení

Vaše cena

189 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 22. 5.

Kdy zboží obdržím? zavřít

19 ks skladem

Česká pošta - Balík do ruky ve středu 22. 5. 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu ve středu 22. 5. 55 Kč
Balíkovna ve středu 22. 5. 59 Kč
PPL - výdejní místa ve středu 22. 5. 59 Kč
PPL ve středu 22. 5. 99 Kč
Zásilkovna - výdejní místa ve středu 22. 5. 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu ve středu 22. 5. 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 ve středu 22. 5. 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 ve středu 22. 5. 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 ve středu 22. 5. 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 ve středu 22. 5. 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 ve středu 22. 5. 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Kakaové máslo zlomky

Informace o produktu

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém máslu

  1. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.
  2. Dostanete 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, který zabraňují žluknutí tuků.
  4. Dále pak kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou.
  5. Je nerafinované – zachovává si maximum vitamínů, minerálů a fytonutrientů.

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

Zajímavosti a recepty

Brownies s lískovými oříšky

Brownies s lískovými oříšky

10.06.21 | 9306x přečteno

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 11614x přečteno | 6 minut

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
dagmar
8.6.2019

Recenze návštěvníka

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

  • Složení kakaové máslo zlomky
  • Surovina Kakaové máslo a hmota
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Zpracování Zlomky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Peru
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava nepravidelné kousky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3750 kJ / 896 kca
  • Tuky 99 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0,1 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení) Aritmetický průměr z 1 uděleného hodnocení.
dagmar
8.6.2019

Recenze návštěvníka

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?