60 minut
12–15 kusů
bez lepku
Co budete potřebovat?
Na kakaovou vrstvu:
- 80 g pyré z dýně hokkaidó
- 1 vejce
- 30 g kakaového prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 20 g mandlové mouky
- 20 g kokosového cukru
Na cheesecake vrstvu:
- 230 g pyré z dýně hokkaidó
- 1 tvaroh hladký odtučněný
- 50 g kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 20 g lyofilizovaných mandarinek (celé nebo drť)
- 60% hořká čokoláda na ozdobu
Postup
Všechny ingredience na kakaovou vrstvu smícháme dohromady a vymícháme hladkou směs. Kakaovou hmotu pak rovnoměrně rozetřeme do vysypané formy.
Následně smícháme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu, do které přidáme lyofilizované mandarinky. Můžete celé kousky mandarinek lehce podrtit, nebo rovnou použít mandarinkovou drť, kterou jsme na pečení už přichystali za vás.
Dýňový cheesecake pečeme na 180 °C asi 45–50 minut.
Po upečení hotové dílo ozdobíme ještě pecičkami hořké čokolády a mandarinkovou drtí.
Dobrou chuť!
recept a fotky: @rommiemax