🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Čokoládové řezy s dýňovým krémem

ve středu 19. 10. | 6286x přečteno


Jak na strašidelně dobré Halloweenské pohoštění? Upečte nadýchané čokoládové řezy s netradičním dýňovým krémem. Využijete tak sezónní suroviny a ještě se kreativně vyřádíte. Budou na čokoládové polevě trůnit malí duchové, hrůzostrašní pavouci, nebo dáte přednost strašidelným mumiím?

Sdílet



Čokoládové řezy s dýňovým krémem
60 minut
forma 25×25 cm

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na krém:

Na ozdobu:

čokoládové řezy recept

Postup

Nejprve si připravíme dýni na náplň. Nakrájíme ji na menší kusy, v míse lehce zakápneme olivovým olejem a promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme doměkka – asi 30 minut. Po vytažení necháme zchládnout

Čokoládový korpus

Ve větší míse si mezitím metlou prošleháme vejce s panelou, která dodá receptu dokonalý karamelový nádech. Pak zašleháme zakysanou smetanu a mléko.

Ve vedlejší míse promícháme sypké ingredience: nahrubo nasekané oříšky s moukou, kakaem, sodou, kypřicím práškem, skořicí a zázvorem.

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Pokud si nejste jistí, jak na to, máme pro vás podrobný fotonávod. Pozor – do čokolády v tomto receptu při rozpouštění nepřidávejte tuk!

Do vajíček vmícháme rozpuštěnou čokoládu a pak hned zapracujeme sypkou směs. Těsto rozetřeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 180 °C 40 minut. Poté necháme vychladnout. 

řezy s čokoládou

Recept a foto:  @zdrave_zivena

čokoládový zákusek

Dýňový krém

Vychladlou dýni rozmixujeme s tvarohem, xylitolem, pomerančovou šťávou a práškem z lyofilizovaných pomerančů

Sestavení a zdobení

Korpus opatrně sundáme z plechu, odstraníme pečicí papír a překrojíme ostrým nožem napůl. Potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou korpusu.
Koláč přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Martina použila klasické sněhové pusinky, kterým udělala z hořké čokolády oči, vyřádit se ale můžete i s jiným halloweenským zdobením

Jak správně rozpustit čokoládu

Ozdobte své pečení jako profesionál

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?