Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Dýňová polévka

v pondělí 2. 11. | 514x přečteno


Teplá večeře do třiceti minut? Zdravá, lehká, plná chuti a síly? Sezóna dýní už pomalu končí, je proto nejlepší čas si tu dlouho slibovanou dýňovku konečně dopřát! Tahle krémová polévka prohřeje každý kousek vašeho těla, je příjemně kořeněná a má konzistenci hladkou jako samet. Pojďte ji vyzkoušet!

Sdílet



Dýňová polévka

Co budete potřebovat?

Na polévku:

  • 1/2 dýně hokaido
  • 1 větší mrkev
  • 1 velká cibule
  • 2 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru nebo lžička mrazem sušeného v prášku
  • 400 ml (1 plechovka) kokosového mléka
  • špetka kajenského pepře a soli
  • kůra z půlky pomeranče nebo 5 kapek extraktu z pomerančové kůry
  • lžíce olivového oleje
  • voda

Postup

Rozehřejeme si v hrnci olej, nakrájíme cibuli a na mírném plameni ji necháme zesklovatět. Přidáme najemno nasekaný zázvor i česnek a restujeme tak minutku, než se nám česnek trochu rozvoní. Přidáme kajenský pepř, sůl, pomerančovou kůru – strouháme pouze svrchní oranžovou vrstvu, jinak nám polévka zhořkne.

Přihodíme mrkev, brambory, dýni nakrájené na kostky a zalijeme dostatečným množstvím vody, aby byla všechna zelenina ponořená. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a rozmixujeme. Čím déle se kokosové mléko vaří, tím více ztrácí aroma, proto jej přidáváme až nakonec, aby se jeho chuť a vůně dostaly do polévky.

Můžeme ještě dochutit solí a pepřem, pokud je to potřeba, a už nám nic nebrání užít si každou lžíci ještě horké polévky.

dýövá polévka se semínky

Tip pro gurmány!

Hledáte něco, co v polévce příjemně křupne? Doslova se nabízí dýňová semínka, v kombinaci s praženými píniemi nebo solenými fazolovými lupínky však překvapíte všechny mlsné jazýčky u stolu!

Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?