Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0232

Xylitol

Říkají o mně, že chutnám skoro stejně, jako bílý cukr, ale mám o 40 % méně kalorií! Díky nízkému glykemickému indexu si se mnou osladí kávu skoro každý. Navíc překvapím jemným chladivým pocitem!

  • vyráběný převážně z břízy 
  • chuť je blízká bílému cukru
  • vhodný pro diabetiky

Vyberte balení

Vaše cena

166 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 8. 7.

Kdy zboží obdržím? zavřít

9 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč v pátek 8. 7.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pátek 8. 7.
PPL 99 Kč v pátek 8. 7.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pátek 8. 7.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč v pátek 8. 7.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pátek 8. 7.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 8. 7.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 8. 7.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 8. 7.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 8. 7.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 7. 7.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 8. 7.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 8. 7.

Xylitol

Informace o produktu

Xylitol je sladidlo, které vypadá jako bílý cukr, avšak bílým cukrem není. Nenechte se však zmást jeho chemickým pojmenováním, to označuje řecké slovo xyl (strom) a chemickou příponu -itol. Toto sladidlo je totiž vyrobeno z kůry březových stromů. Najdeme ho však i v různých druzích ovoce a zeleniny. Chuť, barva a konzistence jsou opravdu velmi podobné bílému rafinovanému cukru, avšak xylitol se pyšní mnohem nižším obsahem kalorií. Výzkumy také prokázaly, že má pozitivní vliv na minerální látky zubů. Na rozdíl od ostatních cukrů neslouží jako potrava pro ústní mikroflóru, která produkuje kyseliny a napadá zubní sklovinu. Naopak pomáhá zubní plak redukovat. Ve Finsku je xylitol velice oblíbený k výrobě cukrovinek a žvýkaček, ale patří také mezi oblíbené sladidlo k pečení, výrobě sirupů, kompotů, marmelád, ale i slazení nápojů a různých dezertů. 

TOP informace o xylitolu

  1. Xylitol se jinak nazývá březový cukr či dřevěný cukr.
  2. Patří mezi náhradní sladidla.
  3. Xylitol se nachází v přírodě v ovoci a zelenině.
  4. Je povoleným sladidlem při low-carb režimech.
  5. Má méně kalorií než klasický bílý cukr.

Co je to xylitol?

Xylitol je také známý pod názvem březový cukr. V malém množství se nachází volně v přírodě, například v různém ovoci či zelenině, průmyslově se ale vyrábí z hemicelulózy, která je obsažena v kůře stromů, například břízy. Na první pohled vypadá a chutná stejně jako bílý cukr. Xylitol však neobsahuje fruktózu, díky čemuž tolik nezatěžuje játra. Celkově podporuje trávicí systém, je však nutné dodržovat přiměřené dávky.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení xylitol (březový cukr) prášek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Finsko
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Surovina Sladidlo

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Xylitol

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?