11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Kokosový cukr
Ruce pryč od rafinovaného cukru! Máš tu přece mne, kokosový cukr! Jsem sladidlo vyrobené z nektaru kokosového květu. Nech se unést mou sladkou, karamelovou chutí!
- menší sladivost
- skvělý na pečení
- karamelově-ovocná chuť
Kokosový cukr
Informace o produktu
Jeho chuť je karamelově ovocná a jistě vám osladí den, jen možná trošičku méně sladký než jste zvyklí. Kokosový cukr má menší sladivost, oproti běžnému bílému cukru, je tedy vhodnou alternativou k vaření a pečení. Přidávejte si ho do nápojů, sušenek či koláčů a užijte si jeho netradiční chuť. Je vyráběn z nektaru kokosových květů, při jeho získávání tedy není nutné kácení celé kokosové palmy, což nás samozřejmě nesmírně těší. Jestli si cukr přidáte do kaše, upečete perfektně vláčné brownies, nebo jablečný koláč, který si s tímto cukrem perfektně rozumí, to už necháme na vás. Zamilujte si i naše další kokosové produkty.
TOP informace o kokosovém cukru:
- Nejedná se o palmový cukr.
- Vyrábí se z kokosových květů.
- Pochází z ekologického zemědělství.
- Má nižší sladivost než klasický bílý cukr.
- Jeho největšími producenty jsou Filipíny a Indonésie.
- Zaručí měkké a žvýkavé sušenky nebo vláčné čokoládové brownies.
Jak se kokosový cukr vyrábí?
Na jeho výrobu se nepoužívá žádné chemické zpracování. Vyrábí se z nektaru květů kokosové palmy, a to postupným zahříváním a odpařováním nadbytečné vody. Pomalým odpařováním produkt tuhne až do podoby tvrdé hmoty, která se nakonec rozdrtí na sypký produkt. Kokosový cukr vzhledem připomíná třtinový cukr, ale má ještě výraznější hnědou barvu a obsahuje více minerálních látek. Na druhou stranu je méně sladký, což může podněcovat k vyšší spotřebě, nebo naopak k méně sladkému provedení vašich oblíbených jídel.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mám ji ráda, chuťově výborná, přidávám do sladkých jídel - kaše, posyp palačinky apod.
chuť
Původně vloženo k Panela – sušená třtinová šťáva
Recenze návštěvníka
Cukr jsem poprvé vyzkoušela při pečení mrkvového dortu podle receptu ze Světa plodů. Chuť mě velice překvapila, čekala jsem, že bude vonět nebo alespoň chutnat po kokosu, ale ani jedno, opravdu chutná jako karamel a udělá těstu krásně hnědou barvu. Určitě budu používat častěji. <3
+barva +chuť
- chuť je hodně výrazná nemusí se hodit do každého receptu
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení kokosový cukr
- Surovina Cukr
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Indonésie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava cukr z nektaru květů kokosové palmy
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1699 kJ /400 kcal
- Tuky 0,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
- Sacharidy 98 g
- z toho cukry 98 g
- Bílkoviny 1,5 g
- Sůl 0,72 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mám ji ráda, chuťově výborná, přidávám do sladkých jídel - kaše, posyp palačinky apod.
chuť
Původně vloženo k Panela – sušená třtinová šťáva
Recenze návštěvníka
Cukr jsem poprvé vyzkoušela při pečení mrkvového dortu podle receptu ze Světa plodů. Chuť mě velice překvapila, čekala jsem, že bude vonět nebo alespoň chutnat po kokosu, ale ani jedno, opravdu chutná jako karamel a udělá těstu krásně hnědou barvu. Určitě budu používat častěji. <3
+barva +chuť
- chuť je hodně výrazná nemusí se hodit do každého receptu
Recenze nakupujícího heureka.cz
zdravé sladidlo
Původně vloženo k Panela – sušená třtinová šťáva