Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Čokoládové tartaletky s makadamy

ve čtvrtek 5. 8. | 230x přečteno


Veganské a dokonale chutné tartaletky? Máme pro vás recept! Základ tvoří bezlepkové vločky, vláčnost dodává kokosový olej, punc hříchu čokoláda a nahoře se směje kulaťoučký makadam spolu s lyo malinami. Mlsejte s námi zdravě, dejte si skvělé makadamové tartaletky a napište nám, jak vám chutnaly!

Sdílet



Čokoládové tartaletky s makadamy
60 minut
15–20 kusů

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na náplň:

Postup

Nejprve si připravíme základ pro košíčky. Mandlovou mouku, kokos a bezlepkové vločky nasypeme do mixéru a rozmělníme je na hladkou sypkou směs. Tu pak přemístíme do mísy, přidáme kokosový olej, datlový sirup a vanilkový extrakt a vytvoříme lepkavé těsto, které zabalíme do sáčku a necháme odležet v lednici asi 20 minut.

Až si těsto odpočine, natlačíme jej do formiček na tartaletky a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 10–15 minut.

A co by to bylo za tartaletky bez čokolády? Kokosové mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm kokosový cukr a stáhneme z ohně. Do teplého mléka nasypeme čokopecičky a metličkou vyšleháme lesklou ganache. Čokoláda má v podobě malých peciček tu výhodu, že se rozpouští rychle a rovnoměrně!  Nakonec nastrouháme makadamové ořechy a přimícháme je do čokoládové polevy.  

Vychladlé tartaletky opatrně vyklopíme, naplníme je čokoládovým krémem a ozdobíme. Skvěle je rozveselíte kokosem, makadamovými ořechy nebo lyofilizovaným ovocem.

Čokoládové tartaletky s makadamy
Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?