60 minut
15–20 kusů
Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 100 g mandlové mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 60 g bezlepkových ovesných vloček
- 3–4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce datlového sirupu
- kapku vanilkového extraktu
Na náplň:
- 100 g hořké 60% čokolády
- 200–250 ml kokosového mléka
- 70 g makadamových ořechů
- 2 lžíce kokosového cukru
Postup
Nejprve si připravíme základ pro košíčky. Mandlovou mouku, kokos a bezlepkové vločky nasypeme do mixéru a rozmělníme je na hladkou sypkou směs. Tu pak přemístíme do mísy, přidáme kokosový olej, datlový sirup a vanilkový extrakt a vytvoříme lepkavé těsto, které zabalíme do sáčku a necháme odležet v lednici asi 20 minut.
Až si těsto odpočine, natlačíme jej do formiček na tartaletky a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 10–15 minut.
A co by to bylo za tartaletky bez čokolády? Kokosové mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm kokosový cukr a stáhneme z ohně. Do teplého mléka nasypeme čokopecičky a metličkou vyšleháme lesklou ganache. Čokoláda má v podobě malých peciček tu výhodu, že se rozpouští rychle a rovnoměrně! Nakonec nastrouháme makadamové ořechy a přimícháme je do čokoládové polevy.
Vychladlé tartaletky opatrně vyklopíme, naplníme je čokoládovým krémem a ozdobíme. Skvěle je rozveselíte kokosem, makadamovými ořechy nebo lyofilizovaným ovocem.