Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 35365x přečteno
SLEVA 100 Kč nad 1000 Kč - kód: SLEVA100 🍎 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150
Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! V zimě už ke dvanácti měsíčkům chodit nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!
Tyto jahody chutnají jako z babiččiny zahrádky. Jsou pěstovány v teplém podnebí, kde rostou přirozeně bez použití steroidů. Sklízí se, až jsou perfektně zralé a sladké. Díky sušení mrazem si kromě krásně červené barvy jahody zachovaly také většinu živin a svou typickou vůni.
Jahody sušené mrazem chutnají téměř jako čerstvé, přitom neobsahují žádnou vodu, takže jsou perfektně křupavé. Lyofilizované ovoce se hodí do kaší a jogurtů nebo na ozdobu dezertů či drinků. Mrazem sušené jahody dodáváme ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do nich nedostane vzduch ani voda a vydrží vám tak dlouho křupavé. Není divu, že jsou jedním z bestsellerů!
„Oceňuji zejména kvalitu jahod před jejich usušením. Pokud by byly jahody před sušením nahnilé nebo naopak nedozrálé, projevilo by se to na kvalitě výsledného produktu. Nakupuji jahody, které buď dozrály ve stejné zemi, ve které je také usuší, nebo putují do Evropy ve zmrazeném stavu, aby po cestě nedocházelo k jejich kažení. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se jahody hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.
Kdybychom při sušení jahod nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom je vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. No řekněte, umíte si představit život bez mrazem sušených jahod?
Recenze návštěvníka
Nejlepší, opravdu velké plátky jahod.
Velké kousky, krásné, křupavé, top!
Obsah PESTICIDŮ??? v pořadu Černé ovce 5.11.2024 byla reportáž o testech na přítomnost pesticidů v lyofilizovaných jahodách. Jahody Světa plodů bohužel netestovali, ale závěrem sdělení pořadu Černé ovce bylo, že všechny testované lyofilizované jahody vyjma jedněch dopadly velmi špatně z hlediska obsahu pesticidů. Určitě by mohla být udělána analýza v laboratoři a výsledek pesticidů zde uveřejněn, případně obsah vitamínu C a dalších.
Recenze návštěvníka
Tyhle celé kousky jahod jsou perfektní! Miluju, jak křupou!
Původně vloženo k Jahody lyofilizované celé
Recenze návštěvníka
Nejlepší, opravdu velké plátky jahod.
Velké kousky, krásné, křupavé, top!
Obsah PESTICIDŮ??? v pořadu Černé ovce 5.11.2024 byla reportáž o testech na přítomnost pesticidů v lyofilizovaných jahodách. Jahody Světa plodů bohužel netestovali, ale závěrem sdělení pořadu Černé ovce bylo, že všechny testované lyofilizované jahody vyjma jedněch dopadly velmi špatně z hlediska obsahu pesticidů. Určitě by mohla být udělána analýza v laboratoři a výsledek pesticidů zde uveřejněn, případně obsah vitamínu C a dalších.
Recenze návštěvníka
Tyhle celé kousky jahod jsou perfektní! Miluju, jak křupou!
Původně vloženo k Jahody lyofilizované celé
Recenze návštěvníka
Tyhle jahody jsou famóózní! 🤩 Jahody fakt miluju, je to moje nejoblíbenější ovoce a když skončí sezóna čerstvých jahod, jím jenom tyhle lyofilizované!
Chutnají jako čerstvé, navíc hezky křupou!
Menu