🚀 Nakup za 1200 Kč, zaplať 1000 Kč! 🤩 S kódem: USETRI200 🔥 A navíc DOPRAVA jen za 45 Kč na výdejní místa PPL.🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0319

Hořká 70% čokoláda

Řekl bys do mě, že mám 70? Ne let, ale procent! A právě díky tomuto číslu jsem ve společnosti vysoce vážená. V obchodě nemusím nikdy dlouho tvrdnout a do spíže se ani nestihnu dostat.

  • hořká chuť se sladkým koncem
  • vegan čokoláda
  • český produkt

Vyberte balení

Vaše cena

399 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 17. 9.

Kdy zboží obdržím? zavřít

354 ks skladem

PPL - výdejní místa v úterý 17. 9. 45 Kč
PPL v úterý 17. 9. 99 Kč
Balíkovna v úterý 17. 9. 49 Kč
Česká pošta - Balík na poštu v úterý 17. 9. 95 Kč
Česká pošta - Balík do ruky v úterý 17. 9. 95 Kč
Zásilkovna - výdejní místa v úterý 17. 9. 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu v úterý 17. 9. 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 v úterý 17. 9. 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 v úterý 17. 9. 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 v úterý 17. 9. 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 v úterý 17. 9. 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 v úterý 17. 9. 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Hořká 70% čokoláda

Informace o produktu

Tak tato hořká čokoláda zaručeně nahradí ty z běžných obchodů. Nenechte se zmást, navzdory příznivé ceně je její kvalita vysoká. Obsahuje minimálně 70 % kakaa a koupí dokonce podpoříte domácí trh. Dejte si jen tak hrst na zlepšení dne nebo ji použijte na pečení. Její chuť je hořká, ale zároveň jemně sladká.  

Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí již od roku 1992. Během výrobního procesu je kladem velký důraz na jeho kvalitu a udržitelnost. Každý den chutná čokolády deset odborníků, aby bylo docíleno toho nejlepšího produktu. Výsledkem je tak čokoláda plná intenzivní chuti, s příjemnou vůní a univerzálním použitím do pečení, ale i jen tak na mlsání.

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Díky střední až vyšší tekutosti je čokoláda vhodná na polevy, ganache, ale také na duté figurky s tenkou stěnou či pralinky. Při vánočním pečení na ni určitě nezapomeňte, až budete hledat čokoládu, do které namočíte vaše linecké, trubičky nebo marokánky. A až vás bude honit mlsná, dejte si pár kousků jen tak – určitě si pochutnáte.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28,5 °C a použití při 31 až 32 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; maximální množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Použitý polyglycerolpolyricinoleát je rostlinného původu, vyrobený z ricinového oleje.
  3. Obsah kakaové sušiny je minimálně 70 % a celkový obsah tuků je přibližně 39,5 %.
  4. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  5. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!

10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!

11.09.24 | 18026x přečteno | 7 minut

Svačinový seriál: Energie na hory

Svačinový seriál: Energie na hory

04.01.24 | 9059x přečteno | 4 minuty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Eva
13.3.2024

Recenze nakupujícího

Vynikající! V nekterych cítím takovou hořkost a pachuť a touto jsem velice mile překvapena. Ještě by ve Dvoře Králové mohli vyrábět pres 80procentní a byla bych nejspokojenejsi.:)

Bez přidané sušené syrovátky, což je super při mé intoleranci laktózy.

Darina
28.1.2023

Recenze návštěvníka

Opravdu vysoce kvalitní čokoláda, například na pečení a dezerty, u nás doma se jí spotřebuje opravdu hodně a taky jich mám už hodně vyzkoušených a tahle se zatím osvědčila nejvíc

  • Složení kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolycirinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar; obsah kakaové sušiny nejméně 70 %
  • Surovina Hořká čokoláda
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Zpracování Pecky
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2262 kJ / 546 kcal
  • Tuky 40,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 24,8 g
  • Sacharidy 31,3 g
  • z toho cukry 26,7 g
  • Vláknina 12,1 g
  • Bílkoviny 8,6 g
  • Sůl 0,025 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (26 hodnocení) Aritmetický průměr z 26 udělených hodnocení.
Eva
13.3.2024

Recenze nakupujícího

Vynikající! V nekterych cítím takovou hořkost a pachuť a touto jsem velice mile překvapena. Ještě by ve Dvoře Králové mohli vyrábět pres 80procentní a byla bych nejspokojenejsi.:)

Bez přidané sušené syrovátky, což je super při mé intoleranci laktózy.

Darina
28.1.2023

Recenze návštěvníka

Opravdu vysoce kvalitní čokoláda, například na pečení a dezerty, u nás doma se jí spotřebuje opravdu hodně a taky jich mám už hodně vyzkoušených a tahle se zatím osvědčila nejvíc

Anežka
29.12.2022

Recenze návštěvníka

Jsem opravdu ráda že se jedná čistě o rostlinný produkt, a co se týká chuti a celkově produktu jako takového, tak asi nemám co vytknout, i doprava s cenou velice příjemně překvapily

Klaudie
25.11.2022

Recenze návštěvníka

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Hanka
14.7.2022

Recenze návštěvníka

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

David
21.3.2023

Recenze nakupujícího

Kvalitní čokoláda

Markéta
20.2.2023

Recenze návštěvníka

Kvalitní čokoláda jak na vaření, tak i jen tak na chuť! :)

Nina
19.1.2023

Recenze návštěvníka

Nemá konkurenci!!!

Barča
9.12.2022

Recenze návštěvníka

Hořká tak akorát

Jirka
9.9.2022

Recenze návštěvníka

Viděl jsem spoustu recenzí že to lidi využívají hlavně na vaření a pečení, no... já to jím jen tak a musím říct že tahle čokoláda je nebe v hubě.

Zuzka
17.9.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Původně vloženo k Hořká 73,5% čokoláda

Marcel
29.8.2021

Recenze návštěvníka

Tyhle mini pecky jsou dokonalé! Původně měly jít na ozdobu muffinů, ale půlka sáčku zmizela v mezičase během nutného ochutnávání :D

Původně vloženo k Hořká 60% čokoláda

Izabela
4.8.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Je výborná.

Původně vloženo k Hořká 73,5% čokoláda

Jana Berezová
27.5.2021

Recenze návštěvníka

Mňam, jen tak do pusy.

Jiřina Kopernická
17.5.2021

Recenze návštěvníka

Též bych ocenila produkt bez cukru. Jinak naprostá spokojenost, čokoláda je výborná. Manžel miluje sladké, takže máme dvě balení. Určitě koupím znovu.

Kate
11.5.2021

Recenze návštěvníka

Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(

Bára
27.4.2021

Recenze návštěvníka

Výborná, používám na cukroví i jiné pečení ,polevy, na horkou čokoládu, nebo jen tak na mlsání s ořechy. Jinou už nekupuji. Praktické "čočky" se dobře dávkují.

Zuzka
26.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

Vynikajúca čokoláda vhodná na prípravu mafín a cokkies, aj ako nápoj z mliekom.

Původně vloženo k Hořká 60% čokoláda

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenze návštěvníka

Velká spokojenost

Lucie Krátká
6.9.2020

Recenze návštěvníka

Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.

Původně vloženo k Hořká 73,5% čokoláda

Pavel
20.2.2020

Recenze návštěvníka

Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?