🚛  Ve středu 28. 9. nebudeme expedovat a naše prodejny zůstanou zavřené. Zásilky se za vámi vydají na cestu zase ve čtvrtek.  🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0322

Kakaový prášek BIO

Jsem 100% kakaový. Budu rád, když mě zaleješ teplým mlékem, přidáš mě do koláčků nebo mnou posypeš například zmrzlinový pohár. Udělá mě to šťastným stejně jako Tebe.

  • BIO a RAW produkt
  • zklidňuje organizmus, obsahuje antioxidanty
  • 100% nepražené pomleté kakaové boby z Ekvádoru

Vyberte balení

Vaše cena

427 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 3. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

67 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč v pondělí 3. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 3. 10.
PPL 99 Kč v pondělí 3. 10.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 3. 10.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v pondělí 3. 10.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 3. 10.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pondělí 3. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 3. 10.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pondělí 3. 10.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pondělí 3. 10.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pondělí 3. 10.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pondělí 3. 10.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pondělí 3. 10.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pondělí 3. 10.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pondělí 3. 10.

Kakaový prášek BIO

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek namletý z RAW nepražených kakaových bobů, které jsou dováženy až z Ekvádoru. Při zpracování nebyl použit ani proces alkalizace (odkyselení), takže prášek si zachoval všechny živiny a pravou kyselkavou chuť kakaa. To, že je prášek v RAW kvalitě, má i mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, protože snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek z nepražených bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Kvalitní kakaové boby z Ekvádoru.
  5. Kakao je v RAW kvalitě. 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Věra
2.7.2021

Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.

Martina
10.4.2021

Kvalitní výroba vlastní čokolády

  • Složení kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z BIO nepražených kakaových bobů; obsah kakaového másla 10 - 12 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Ekvádor
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Keto, RAW, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Nealkalizované
  • Chuť Kyselá
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1450 kJ / 349 kcal
  • Tuky 13,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 7,86 g
  • Sacharidy 14,6 g
  • z toho cukry 0,45 g
  • Vláknina 37,2 g
  • Bílkoviny 24,65 g
  • Sůl 0,047 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (2 hodnocení)
Věra
2.7.2021

Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.

Martina
10.4.2021

Kvalitní výroba vlastní čokolády

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek BIO

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?