Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kakaový prášek BIO

Jsem 100% kakaový. Budu rád, když mě zaleješ teplým mlékem, přidáš mě do koláčků nebo mnou posypeš například zmrzlinový pohár. Udělá mě to šťastným stejně jako Tebe.

  • BIO a RAW produkt
  • zklidňuje organizmus, obsahuje antioxidanty
  • 100% nepražené pomleté kakaové boby z Ekvádoru

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
282 Kč / ks
2 ks
-5%
282 Kč / ks
3 ks
-10%
282 Kč / ks

Vaše cena

282 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 22. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

87 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pátek 22. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pátek 22. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Kakaový prášek BIO

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek namletý z RAW nepražených kakaových bobů, které jsou dováženy až z Ekvádoru. Při zpracování nebyl použit ani proces alkalizace (odkyselení), takže prášek si zachoval všechny živiny a pravou kyselkavou chuť kakaa. To, že je prášek v RAW kvalitě, má i mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, protože snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek z nepražených bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Kvalitní kakaové boby z Ekvádoru.
  5. Kakao je v RAW kvalitě. 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

Biohacking aneb člověče vylepši se

Biohacking aneb člověče vylepši se

24.06.21 | 203x přečteno | 8 minut

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 281x přečteno | 6 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek z nepražených kakaových bobů BIO
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Keto, RAW, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Nealkalizované
  • Chuť Kyselá
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1450 kJ / 349 kcal
  • Tuky 13,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 7,86 g
  • Sacharidy 14,6 g
  • z toho cukry 0,45 g
  • Vláknina 37,2 g
  • Bílkoviny 24,65 g
  • Sůl 0,047 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek BIO

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?