🔥 Doprava ZDARMA už od 500 Kč. Platí jen tento víkend, tak honem! 💥🔥

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

-20 %
Kód: 0322

Kakaový prášek BIO

Jsem 100% kakaový. Budu rád, když mě zaleješ teplým mlékem, přidáš mě do koláčků nebo mnou posypeš například zmrzlinový pohár. Udělá mě to šťastným stejně jako Tebe.

  • BIO a RAW produkt
  • zklidňuje organizmus, obsahuje antioxidanty
  • 100% nepražené pomleté kakaové boby z Ekvádoru

Vyberte balení

Vaše cena

342 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 1. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

223 ks skladem

PPL - ParcelShop 99 Kč v pátek 3. 2.
PPL 99 Kč v pátek 3. 2.
Zásilkovna 68 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč v pátek 3. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč v pátek 3. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 1. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pátek 3. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 2. 2.

Kakaový prášek BIO

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek namletý z RAW nepražených kakaových bobů, které jsou dováženy až z Ekvádoru. Při zpracování nebyl použit ani proces alkalizace (odkyselení), takže prášek si zachoval všechny živiny a pravou kyselkavou chuť kakaa. To, že je prášek v RAW kvalitě, má i mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, protože snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj.

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek z nepražených bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Kvalitní kakaové boby z Ekvádoru.
  5. Kakao je v RAW kvalitě.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší, případně drtí. Očištěné sušené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. V této fázi dochází k oddělení kakaového másla a zbylá hmota se označuje jako kakaový koláč. Jeho rozemletím následně získáváme jemný kakaový prášek. Při výrobě RAW kakaového prášku nedochází k překročení teploty 42 °C.

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Mariana
25.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Původně vloženo k Kakaový prášek černý Van Houten

Věra
2.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.

  • Složení kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z BIO nepražených kakaových bobů; obsah kakaového másla 10 - 12 %
  • Surovina Kakao
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Zpracování Nealkalizované
  • Chuť Kyselá
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Ekvádor
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1450 kJ / 349 kcal
  • Tuky 13,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 7,86 g
  • Sacharidy 14,6 g
  • z toho cukry 0,45 g
  • Vláknina 37,2 g
  • Bílkoviny 24,65 g
  • Sůl 0,047 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (3 hodnocení) Aritmetický průměr ze 3 udělených hodnocení.
Mariana
25.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Původně vloženo k Kakaový prášek černý Van Houten

Věra
2.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.

Martina
10.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Kvalitní výroba vlastní čokolády

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?