SLEVA 100 Kč nad 1000 Kč - kód: SLEVA100 🍎 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150

SLEVA 100 Kč nebo 150 Kč
Kód: 0461

Hořká 73,5% čokoláda

Najít vnitřní rovnováhu je obtížné. Mozek káže „žij zdravě“, ale srdce křičí „čokoláda“. Poslechni oba! Moje příjemná hořko-sladko-kyselá chuť Ti zlepší celý den a pocit viny může trucovat v koutě!

  • výrazná a hořká, zároveň jemná
  • slazená třtinovým cukrem
  • vegan čokoláda

Vyberte balení

Vaše cena

169 Kč

vyprodáno

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

Balíkovna 59 Kč
Balíkovna na adresu 89 Kč
PPL - výdejní místa 63 Kč
PPL 99 Kč
Zásilkovna - výdejní místa 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Hořká 73,5% čokoláda

Informace o produktu

Jakmile ji ochutnáte, už pro vás žádná nebude dost dobrá. Jen počkejte, až ucítíte tu lehkou hořkost a kyselost s jemnými sladkými tóny na konci. Tomu se říká dokonalost. Tato čokoláda spadá do produktů programu kontrolovaného zemědělství, kakaové boby byly vypěstovány bez chemických přísad a hnojiv a během jejich pěstování byl kladen velký důraz na zachování přírodních zdrojů a kvalitu surovin.

V čokoládě namísto bílého cukru najdete cukr třtinový a zároveň je bez sójového lecitinu. Nákupem tohoto produktu tak podporujete ekologické zemědělství a zároveň si nesmírně pochutnáte na jedinečné, kvalitní čokoládě. Mmm!

TOP informace o čokoládě

  1. Je vyráběná postupem bean to chocolate, výrobce ji dělá z vlastních vypěstovaných kakaových bobů.
  2. Je veganská a pyšní se certifikáty Rainforest Alliance a UTZ.
  3. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.
  4. Obsahuje 42 % tuku.
  5. Neobsahuje sojový lecitin (E476).

Použití a temperace

Díky vysokému podílu kakaového másla má čokoláda vyšší tekutost a s tím je spojené i její následné využití. Skvěle se hodí na výrobu jemných pralinek nebo dutých čokoládových figurek, které budou ve výsledku dokonale křehké. Vykouzlíte s ní také bezchybně hladké polevy, ale vzhledem k její vysoké tekutosti není vhodná například do máslových krémů a čokoládových náplní. Vyzkoušejte například naše pekanové tartaletky s čokoládou nebo objevte další druhy naší neodolatelné čokolády

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28/29 °C a použití při 31/32 °C

Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Berenika
9.9.2024

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda! Oceňuji veganské složení! Často využívám při pečení a zdobení muffinů.

veganské složení

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Bohdana
9.9.2024

Recenze nakupujícího

Tahle čokoláda je opravdu vynikající! Hořká, lehce kyselkavá, sametová textura, krásně vyvážená intenzivní chuť! Stačí pár kousků.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

  • Složení kakaová hmota organická, třtinový cukr organický, kakaové máslo organické; obsah kakaové sušiny nejméně 73,5 %
  • Surovina Hořká čokoláda
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Zpracování Pecky
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Značka Callebaut
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2369 kJ / 566 kcal
  • Tuky 43,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 29,1 g
  • z toho cukry 25,6 g
  • Vláknina 12,8 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,02 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (28 hodnocení) Aritmetický průměr z 28 udělených hodnocení.
Berenika
9.9.2024

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda! Oceňuji veganské složení! Často využívám při pečení a zdobení muffinů.

veganské složení

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Bohdana
9.9.2024

Recenze nakupujícího

Tahle čokoláda je opravdu vynikající! Hořká, lehce kyselkavá, sametová textura, krásně vyvážená intenzivní chuť! Stačí pár kousků.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Eva
13.3.2024

Recenze nakupujícího

Vynikající! V nekterych cítím takovou hořkost a pachuť a touto jsem velice mile překvapena. Ještě by ve Dvoře Králové mohli vyrábět pres 80procentní a byla bych nejspokojenejsi.:)

Bez přidané sušené syrovátky, což je super při mé intoleranci laktózy.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Darina
28.1.2023

Recenze návštěvníka

Opravdu vysoce kvalitní čokoláda, například na pečení a dezerty, u nás doma se jí spotřebuje opravdu hodně a taky jich mám už hodně vyzkoušených a tahle se zatím osvědčila nejvíc

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Anežka
29.12.2022

Recenze návštěvníka

Jsem opravdu ráda že se jedná čistě o rostlinný produkt, a co se týká chuti a celkově produktu jako takového, tak asi nemám co vytknout, i doprava s cenou velice příjemně překvapily

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Klaudie
25.11.2022

Recenze návštěvníka

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Hanka
14.7.2022

Recenze návštěvníka

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

David
21.3.2023

Recenze nakupujícího

Kvalitní čokoláda

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Markéta
20.2.2023

Recenze návštěvníka

Kvalitní čokoláda jak na vaření, tak i jen tak na chuť! :)

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Nina
19.1.2023

Recenze návštěvníka

Nemá konkurenci!!!

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Barča
9.12.2022

Recenze návštěvníka

Hořká tak akorát

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Jirka
9.9.2022

Recenze návštěvníka

Viděl jsem spoustu recenzí že to lidi využívají hlavně na vaření a pečení, no... já to jím jen tak a musím říct že tahle čokoláda je nebe v hubě.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Zuzka
17.9.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Marcel
29.8.2021

Recenze návštěvníka

Tyhle mini pecky jsou dokonalé! Původně měly jít na ozdobu muffinů, ale půlka sáčku zmizela v mezičase během nutného ochutnávání :D

Původně vloženo k Hořká 60% čokoláda

Izabela
4.8.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Je výborná.

Jana Berezová
27.5.2021

Recenze návštěvníka

Mňam, jen tak do pusy.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Jiřina Kopernická
17.5.2021

Recenze návštěvníka

Též bych ocenila produkt bez cukru. Jinak naprostá spokojenost, čokoláda je výborná. Manžel miluje sladké, takže máme dvě balení. Určitě koupím znovu.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Kate
11.5.2021

Recenze návštěvníka

Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Bára
27.4.2021

Recenze návštěvníka

Výborná, používám na cukroví i jiné pečení ,polevy, na horkou čokoládu, nebo jen tak na mlsání s ořechy. Jinou už nekupuji. Praktické "čočky" se dobře dávkují.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Zuzka
26.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

Vynikajúca čokoláda vhodná na prípravu mafín a cokkies, aj ako nápoj z mliekom.

Původně vloženo k Hořká 60% čokoláda

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenze návštěvníka

Velká spokojenost

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Lucie Krátká
6.9.2020

Recenze návštěvníka

Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.

Pavel
20.2.2020

Recenze návštěvníka

Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.

Původně vloženo k Hořká 70% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst

Menu

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?