Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0461

Hořká 73,5% čokoláda

Najít vnitřní rovnováhu je obtížné. Mozek káže „žij zdravě“, ale srdce křičí „čokoláda“. Poslechni oba! Moje příjemná hořko-sladko-kyselá chuť Ti zlepší celý den a pocit viny může trucovat v koutě!

  • výrazná a hořká, zároveň jemná
  • slazená třtinovým cukrem
  • vegan čokoláda

Vyberte balení

Vaše cena

0 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 7. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

PPL - ParcelShop 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zásilkovna 68 Kč ve středu 7. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 7. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.

Hořká 73,5% čokoláda

Informace o produktu

Jakmile ji ochutnáte, už pro vás žádná nebude dost dobrá. Jen počkejte, až ucítíte tu lehkou hořkost a kyselost s jemnými sladkými tóny na konci. Tomu se říká dokonalost. Tato čokoláda spadá do produktů programu kontrolovaného zemědělství, kakaové boby byly vypěstovány bez chemických přísad a hnojiv a během jejich pěstování byl kladen velký důraz na zachování přírodních zdrojů a kvalitu surovin.

V čokoládě namísto bílého cukru najdete cukr třtinový a zároveň je bez sójového lecitinu. Nákupem tohoto produktu tak podporujete ekologické zemědělství a zároveň si nesmírně pochutnáte na jedinečné, kvalitní čokoládě. Mmm!

TOP informace o čokoládě

  1. Je vyráběná postupem bean to chocolate, výrobce ji dělá z vlastních vypěstovaných kakaových bobů.
  2. Je veganská a pyšní se certifikáty Rainforest Alliance a UTZ.
  3. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.
  4. Obsahuje 42 % tuku.
  5. Neobsahuje sojový lecitin (E476).

Použití a temperace

Díky vysokému podílu kakaového másla má čokoláda vyšší tekutost a s tím je spojené i její následné využití. Skvěle se hodí na výrobu jemných pralinek nebo dutých čokoládových figurek, které budou ve výsledku dokonale křehké. Vykouzlíte s ní také bezchybně hladké polevy, ale vzhledem k její vysoké tekutosti není vhodná například do máslových krémů a čokoládových náplní. Vyzkoušejte například naše pekanové tartaletky s čokoládou nebo objevte další druhy naší neodolatelné čokolády

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28/29 °C a použití při 31/32 °C

Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Klaudie
25.11.2022

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Hanka
14.7.2022

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

  • Složení kakaová hmota organická, třtinový cukr organický, kakaové máslo organické; obsah kakaové sušiny nejméně 73,5 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2369 kJ / 566 kcal
  • Tuky 43,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 29,1 g
  • z toho cukry 25,6 g
  • Vláknina 12,8 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,02 g

Hodnocení našich zákazníků

4.9 (16 hodnocení)
Klaudie
25.11.2022

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Hanka
14.7.2022

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

Jirka
9.9.2022

Viděl jsem spoustu recenzí že to lidi využívají hlavně na vaření a pečení, no... já to jím jen tak a musím říct že tahle čokoláda je nebe v hubě.

Zuzka
17.9.2021

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Marcel
29.8.2021

Tyhle mini pecky jsou dokonalé! Původně měly jít na ozdobu muffinů, ale půlka sáčku zmizela v mezičase během nutného ochutnávání :D

Izabela
4.8.2021

Je výborná.

Jana Berezová
27.5.2021

Mňam, jen tak do pusy.

Jiřina Kopernická
17.5.2021

Též bych ocenila produkt bez cukru. Jinak naprostá spokojenost, čokoláda je výborná. Manžel miluje sladké, takže máme dvě balení. Určitě koupím znovu.

Kate
11.5.2021

Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(

Bára
27.4.2021

Výborná, používám na cukroví i jiné pečení ,polevy, na horkou čokoládu, nebo jen tak na mlsání s ořechy. Jinou už nekupuji. Praktické "čočky" se dobře dávkují.

Dana Zoulová
19.12.2020

Velká spokojenost

Lucie Krátká
6.9.2020

Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.

Pavel
20.2.2020

Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Hořká 73,5% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?