🎄 Brno, Olomouc a Zlín – naše tři prodejny na náměstí mají až do Vánoc otevřeno i v neděli do 12:00❗️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Hořká 73,5% čokoláda

Najít vnitřní rovnováhu je obtížné. Mozek káže „žij zdravě“, ale srdce křičí „čokoláda“. Poslechni oba! Moje příjemná hořko-sladko-kyselá chuť Ti zlepší celý den a pocit viny může trucovat v koutě!

  • výrazná a hořká, zároveň jemná
  • slazená třtinovým cukrem
  • vegan čokoláda

Vyberte balení

Vaše cena

205 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 13. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

284 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pondělí 13. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 13. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 14. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 14. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 14. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 14. 12.

Hořká 73,5% čokoláda

Informace o produktu

Tato čokoláda spadá do produktů programu kontrolovaného zemědělství, kakaové boby byly vypěstovány bez chemických přísad a hnojiv a během jejich pěstování byl kladen velký důraz na zachování přírodních zdrojů a kvalitu surovin. V čokoládě namísto bílého cukru najdete cukr třtinový a zároveň neobsahuje sójový lecitin. Jakmile ji ochutnáte, už pro vás žádná nebude dost dobrá. Jen počkejte, až ucítíte tu lehkou hořkost a kyselost s jemnými sladkými tóny na konci. Tomu se říká dokonalost. Nákupem tohoto produktu podporujete ekologické zemědělství a zároveň si nesmírně pochutnáte na jedinečné, kvalitní čokoládě. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití a temperace

Díky vysokému podílu kakaového másla má čokoláda vyšší tekutost a s tím je spojené i její následné využití. Skvěle se hodí na výrobu jemných pralinek nebo dutých čokoládových figurek, které budou ve výsledku dokonale křehké. Vykouzlíte s ní také bezchybně hladké polevy, ale vzhledem k její vysoké tekutosti není vhodná například do máslových krémů a čokoládových náplní. Vyzkoušejte například naše pekanové tartaletky s čokoládou.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28/29 °C a použití při 31/32 °C

TOP informace o čokoládě

  1. Je vyráběná postupem bean to chocolate, výrobce ji dělá z vlastních vypěstovaných kakaových bobů.
  2. Je veganská a pyšní se certifikáty Rainforest Alliance a UTZ.
  3. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.
  4. Obsahuje 42 % tuku.
  5. Neobsahuje E476.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Poznámka nákupčího

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Anonymní
17.9.2021

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Anonymní
4.8.2021

Je výborná.

Základní specifikace
  • Složení kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo; obsah kakaové sušiny nejméně 73,5 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2369 kJ / 566 kcal
  • Tuky 43,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 29,1 g
  • z toho cukry 25,6 g
  • Vláknina 12,8 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,02 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník Vápník;-
  • Železo Železo;-
  • Hořčík Hořčík;-
  • Draslík Draslík;-
  • Měď Měď;-
  • Sodík Sodík;-
  • Vitamín C Vitamín C;-
  • Fosfor Fosfor;-
  • Zinek Zinek;-
  • Vitamín B6 Vitamín B6;-
  • Selen Selen;-

Hodnocení našich zákazníků

5 (5 hodnocení)
Anonymní
17.9.2021

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Anonymní
4.8.2021

Je výborná.

Lucie Krátká
6.9.2020

Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Hořká 73,5% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?