Pekanové tartaletky s čokoládou

 

Jemná chuť datlového karamelu zalitá dokonale hladkou veganskou čokoládou s jemným ořechem nahoře. Zní to jako sen? Není. Jsou to naše křehké tartaletky s pekany. V zimě je často obtížné sehnat na tartaletky čerstvé a svěží ovoce, proto jsme pro vás připravili tuhle karamelovo-čokoládovou bombu! Nemusíte se však bát, že by jim něco chybělo. Pomyslnou třešničku jim dodáte pekanovým ořechem!

 ikona-hod-ok  75 minut       ikona-porce-ok  30 kusů
karamelove-tartaletky-recept1

 

Co budete potřebovat:

Na těsto:

 

Na datlový karamel:

 

Na polevu:

 

Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme lepkavou hmotu, kterou natlačíme do formiček ve tvaru košíčků. Pokud je těsto moc suché, přidáme olej nebo studenou vodu. Pečeme dozlatova na 160 °C asi 20 minut.

Mezi tím si vypeckujeme datle, zalijeme je horkou vodou a necháme chvíli změknout. Poté vodu scedíme a datle rozmixujeme společně s rostlinným mlékem a špetkou soli. Vznikne nám hladký a mazlavý karamel. Ten necháme chvíli odpočinout a mezi tím se pustíme do polevy. Kokosové mléko přivedeme k varu. Hned, jak uvidíme první bublinky, jej stáhneme z plotny a přidáme čokoládu. Čokoládu necháme rozpustit a metličkou vymícháme krásně lesklou a jemnou polevu – ganache.

Vychladlé košíčky naplníme do dvou třetin karamelem a zalijeme tenkou vrstvou čokoládové ganache a dozdobíme.

 
karamelove-tartaletky-recept
 

My jsme je ozdobili našimi obrovskými pekany! Jsou druhé největší na celém světě. Jejich velikost se označuje Junior Mammoth. Říkáte si, jak asi velké jsou ty největší? Podobně – je mezi nimi jen zanedbatelný rozdíl ve velikosti i kvalitě, ale cena je u těch našich mnohem příjemnější. 

 

Tip!

Aby se pekanové ořechy necítily na tartaletkách tak samy, můžete k nim ještě přidat třeba drcené kakaové boby. A pokud si neumíte představit tartaletky bez pestrých barev, využijte na dozdobení některé z našich jedlých květů

 

 Nechte si mlaskat!

logo_small