Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 24043x přečteno
💥 20 % SLEVA na Mikulášské MYXy s kódem: MIKULAS20. Jen do neděle. 💥
Jsem bratranec z druhého kolena vlašského ořechu! Mám ale elegantnější tvar, jemnější krémovou chuť a kořeněnou vůni. Navíc nejsem ani tak hořký. Dovezou mě celého a ne rozdrceného na kousky!
Důkazem, že pro vás vybíráme pouze to nejlepší, jsou i pekanové ořechy. Obsahují více antioxidantů než většina ostatních ořechů. Na rozdíl od vlašských ořechů nejsou pekany vůbec hořké, a tak si můžete užít jejich nefalšovanou krémovou texturu a měkkost. Svou typickou jemně nasládlou chutí se pekanové oříšky hodí do mnoha receptů po boku karamelu, skořice nebo čokolády, nezapomeňte na ně ale i při přípravě slaných jídel. Tak v čem vás pekanové ořechy uchvátí příště?
„Pekanový ořech je původem ze státu Texas v Arizoně, ale rozšiřuje se dál. Tvarem je podobný vlašskému jádru, barva je světle až tmavě jantarová, chutná více oříškově a na rozdíl od vlašáku nebývá hořký. Vlhkost se pohybuje okolo 3–5 % a i navzdory obsahu 70 % tuků má menší tendenci ke žloutnutí. Pro správné skladování je důležité držet ořech mimo vlhký vzduch a přímé světlo. Rozhodl jsem se koupit Fancy Junior Mammoth halves – druhou největší obchodní třídu pekanových ořechů. Mezi první a druhou třídou je zanedbatelný rozdíl ve velikosti i kvalitě, ale cena je u druhých v pořadí mnohem příjemnější.“
Pekanové ořechy jsou původem z Ameriky. I právě proto patří USA a Mexiko mezi největší producenty. Mezi významné producenty se dostala i jižní část jižní Afriky, kde jsou klimatické podmínky podobné těm v Americe. Pekanům se však daří také ve východní části Afriky, kde je vlhkost vyšší. Dále pekanové oříšky najdete v Argentině, Brazílii a Austrálii.
I když existuje více než 500 druhů, v komerční produkci se využívá pouze pár hlavních odrůd jako např. Cape Fear, Desirable, Moreland, Stuart, Summer, Kiowa, Zinner nebo Caddo. Některé jsou pojmenovány po objevitelích, botanicích (v případě šlechtění odrůd) nebo dostali jména od amerických domorodců. Jsou příbuzné vlašským ořechům a podobně se používají i v kuchyni, tak jak to, že je ještě nemáte ve spíži?
Recenze návštěvníka
Zrovna teď se u nás peče cukroví plným proudem a představa že není svět plodů a jejich pekany nebo další oříšky, které dávám do cukroví, tak jsem nahraná, protože děti to milují a můžou se po tom utlouct. :)
Recenze návštěvníka
Téměř nepolámané, výborné a jemné.
Recenze návštěvníka
Zrovna teď se u nás peče cukroví plným proudem a představa že není svět plodů a jejich pekany nebo další oříšky, které dávám do cukroví, tak jsem nahraná, protože děti to milují a můžou se po tom utlouct. :)
Recenze návštěvníka
Téměř nepolámané, výborné a jemné.
Recenze návštěvníka
Pekanovým ořechům jsem ze začátku nemohla přijít na chuť, ale teď musím říct, že jsou to velmi chutné ořechy a opravdu jsou lehce chuťově podobné vlašským ořechům. Jsou na první kousnutí mastnější než třeba kešu, pro mě ne tak výrazné chuti, ale když si je přidám k ovesné kaši, tak je to combo jako hrom :) Výborné i na pečení!