Kdo by nemiloval pekanové ořechy! Vzhledem sice připomínají vlašáky, pekany vás však překvapí svou karamelovou chutí a měkkostí. Recepty s pekanovými ořechy jsou oblíbené ve sladké i slané kuchyni. Přírodní pekany jsou díky vysokému obsahu mononenasycených mastných kyselin skvělým zdrojem zdravých tuků – pekany obsahují dokonce nejvíce tuku ze všech ořechů. Kromě toho jsou pekanové ořechy plné bílkovin a vlákniny. Skvělé také je, že pekany neobsahují žádný cholesterol či sodík.
Přírodní pekany využijete samostatně jako zdravé mlsání či na pečení. Pekanovými oříšky ozdobíte třeba oblíbený dezert, koláč či s jejich pomocí vylepšíte ranní ovesnou kaši. Pražené pekany jsou skvělou alternativou ke sladkostem. U nás najdete například pekany ve skořici se solí, které strčí do kapsy kdejakou bonboniéru.