Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Sleva 150 Kč nebo 200 Kč
Kód: 0454

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Říkáš si, že mléčné čokolády jsou všechny stejné? Jen počkej, až ochutnáš mě! Jsem krásně jemná, s intenzivní chutí čerstvého mléka a přitom jen decentně sladká. Potěším každého mlsouna i profesionálního cukráře.

  • intenzivní chuť čerstvého mléka
  • skvělá volba pro cukráře
  • vyrobená v Itálii

Vyberte balení

Vaše cena

119 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 12. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

9 ks skladem

Balíkovna ve čtvrtek 12. 12. 59 Kč
Balíkovna na adresu ve čtvrtek 12. 12. 89 Kč
Zásilkovna - výdejní místa ve čtvrtek 12. 12. 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu ve čtvrtek 12. 12. 99 Kč
PPL - výdejní místa ve čtvrtek 12. 12. 63 Kč
PPL ve čtvrtek 12. 12. 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 ve čtvrtek 12. 12. 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 ve čtvrtek 12. 12. 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 ve čtvrtek 12. 12. 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 ve čtvrtek 12. 12. 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 ve čtvrtek 12. 12. 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Informace o produktu

Chiara je světlá mléčná čokoláda z pečlivě vybraných kakaových bobů a čerstvého italského mléka. Obě ingredience se skvěle prolínají v její tak akorát sladké chuti. Kromě výrazné chuti mléka v ní ucítíte i lehce karamelové podtóny. Má nízký obsah kakaové hmoty a vysoký obsah kakaového másla, díky kterému má světlou barvu a po rozpuštění je krásně tekutá. Ocení ji profesionální cukráři, domácí kuchtíci i mlsouni. Praktické pecky se dobře rozpouští, stejně jako se dají uzobávat z misky. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Pokud se chystáte kouzlit v kuchyni a hledáte tu pravou mléčnou čokoládu, Chiara vám nesmí uniknout. Ocení ji jak profesionální cukráři, tak domácí kuchtíci. Má nižší až střední tekutost, což zajišťuje její univerzální využití. Vytvoříte z ní lesklé pralinky s křupavým povrchem, světlé polevy, čokoládové pěny s vyváženou chutí, nebo ji využijete jako přísadu do domácí zmrzliny.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Vyrábí se nedaleko italského Bergama v továrně na čokoládu, která má tradici od roku 1946.
  2. Použité kakaové máslo si dělá sám výrobce a je vysoce kvalitní.
  3. Obsahuje 30 % kakaového másla a minimálně 33 % kakaa.
  4. Je vhodná také do profesionálních čokoládových strojů.
  5. Jedná se o čokoládu bez lepku.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Bohdana
9.9.2024

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda! Pochutnáváme si s manželem vždycky u filmu.

Lenička
12.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

vynikajuca chut, ina ako ostatne bezne cokolady

  • Složení Cukr, kakaové máslo, sušené mléko plnotučné, kakaová hmota, sušené mléko odtučněné, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma; obsah kakaové sušiny nejméně 33 %.
  • Surovina Mléčná čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2389 kJ / 573 kcal
  • Tuky 37,6 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,3 g
  • Sacharidy 48,6 g
  • z toho cukry 47,8 g
  • Vláknina 1 g
  • Bílkoviny 9,6 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (2 hodnocení) Aritmetický průměr ze 2 udělených hodnocení.
Bohdana
9.9.2024

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda! Pochutnáváme si s manželem vždycky u filmu.

Lenička
12.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

vynikajuca chut, ina ako ostatne bezne cokolady

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?