⏳ Doprava do Parcelshopu za 1 Kč už jen dnes! ⏳

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0454

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Říkáš si, že mléčné čokolády jsou všechny stejné? Jen počkej, až ochutnáš mě! Jsem krásně jemná, s intenzivní chutí čerstvého mléka a přitom jen decentně sladká. Potěším každého mlsouna i profesionálního cukráře.

  • intenzivní chuť čerstvého mléka
  • skvělá volba pro cukráře
  • vyrobená v Itálii

Vyberte balení

Vaše cena

0 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 5. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

58 ks skladem

PPL - ParcelShop 1 Kč v úterý 6. 12.
PPL 99 Kč v úterý 6. 12.
Zásilkovna 68 Kč v pondělí 5. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč v úterý 6. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč v úterý 6. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pondělí 5. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 6. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 6. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 6. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 6. 12.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v úterý 6. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 6. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 6. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 6. 12.

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Informace o produktu

Chiara je světlá mléčná čokoláda z pečlivě vybraných kakaových bobů a čerstvého italského mléka. Obě ingredience se skvěle prolínají v její tak akorát sladké chuti. Kromě výrazné chuti mléka v ní ucítíte i lehce karamelové podtóny. Má nízký obsah kakaové hmoty a vysoký obsah kakaového másla, díky kterému má světlou barvu a po rozpuštění je krásně tekutá. Ocení ji profesionální cukráři, domácí kuchtíci i mlsouni. Praktické pecky se dobře rozpouští, stejně jako se dají uzobávat z misky. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Pokud se chystáte kouzlit v kuchyni a hledáte tu pravou mléčnou čokoládu, Chiara vám nesmí uniknout. Ocení ji jak profesionální cukráři, tak domácí kuchtíci. Má nižší až střední tekutost, což zajišťuje její univerzální využití. Vytvoříte z ní lesklé pralinky s křupavým povrchem, světlé polevy, čokoládové pěny s vyváženou chutí, nebo ji využijete jako přísadu do domácí zmrzliny.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Vyrábí se nedaleko italského Bergama v továrně na čokoládu, která má tradici od roku 1946.
  2. Použité kakaové máslo si dělá sám výrobce a je vysoce kvalitní.
  3. Obsahuje 30 % kakaového másla a minimálně 33 % kakaa.
  4. Je vhodná také do profesionálních čokoládových strojů.
  5. Jedná se o čokoládu bez lepku.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Nicole
20.3.2022

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Květa
9.7.2021

Výborné

  • Složení cukr, kakaové máslo, kaková hmota, sušené mléko, sušené mléko odtučněné, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt; obsah kakaové sušiny nejméne 33 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Mléčná
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2389 kJ / 573 kcal
  • Tuky 37,6 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,3 g
  • Sacharidy 48,6 g
  • z toho cukry 47,8 g
  • Vláknina 1 g
  • Bílkoviny 9,6 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (6 hodnocení)
Nicole
20.3.2022

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Květa
9.7.2021

Výborné

Eva
18.1.2021

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Dana Zoulová
19.12.2020

Velká spokojenost

Klára Moravcová
28.8.2020

Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?