DÁREK: 500 g mandlí při nákupu nad 1299 Kč. S kódem CHCIMANDLE skočí do košíku automaticky. Neplatí pro velkoobchod.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0454

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Říkáš si, že mléčné čokolády jsou všechny stejné? Jen počkej, až ochutnáš mě! Jsem krásně jemná, s intenzivní chutí čerstvého mléka a přitom jen decentně sladká. Potěším každého mlsouna i profesionálního cukráře.

  • intenzivní chuť čerstvého mléka
  • skvělá volba pro cukráře
  • vyrobená v Itálii

Vyberte balení

Vaše cena

207 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 2. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

32 ks skladem

PPL - ParcelShop v pondělí 2. 10. 66 Kč
PPL v pondělí 2. 10. 98 Kč
Zásilkovna v úterý 3. 10. 68 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu v úterý 3. 10. 116 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny v pondělí 2. 10. 52 Kč
Česká pošta - Balík do ruky v pondělí 2. 10. 104 Kč
Česká pošta - Balík na poštu v pondělí 2. 10. 99 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 v pondělí 2. 10. 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 v pondělí 2. 10. 65 Kč
Brno - Zelný trh 21 v pondělí 2. 10. 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 v pondělí 2. 10. 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 v pondělí 2. 10. 65 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Informace o produktu

Chiara je světlá mléčná čokoláda z pečlivě vybraných kakaových bobů a čerstvého italského mléka. Obě ingredience se skvěle prolínají v její tak akorát sladké chuti. Kromě výrazné chuti mléka v ní ucítíte i lehce karamelové podtóny. Má nízký obsah kakaové hmoty a vysoký obsah kakaového másla, díky kterému má světlou barvu a po rozpuštění je krásně tekutá. Ocení ji profesionální cukráři, domácí kuchtíci i mlsouni. Praktické pecky se dobře rozpouští, stejně jako se dají uzobávat z misky. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Pokud se chystáte kouzlit v kuchyni a hledáte tu pravou mléčnou čokoládu, Chiara vám nesmí uniknout. Ocení ji jak profesionální cukráři, tak domácí kuchtíci. Má nižší až střední tekutost, což zajišťuje její univerzální využití. Vytvoříte z ní lesklé pralinky s křupavým povrchem, světlé polevy, čokoládové pěny s vyváženou chutí, nebo ji využijete jako přísadu do domácí zmrzliny.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Vyrábí se nedaleko italského Bergama v továrně na čokoládu, která má tradici od roku 1946.
  2. Použité kakaové máslo si dělá sám výrobce a je vysoce kvalitní.
  3. Obsahuje 30 % kakaového másla a minimálně 33 % kakaa.
  4. Je vhodná také do profesionálních čokoládových strojů.
  5. Jedná se o čokoládu bez lepku.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Simona
27.12.2022

Recenze návštěvníka

Konečně kvalitní čokoláda za super cenu :). Rychlá doprava, i ostatní produkty jsou super, ještě se mi nestalo, že by u vás nebylo něco v pořádku. Děkuji.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Nela Š.
10.12.2022

Recenze návštěvníka

Čokoládu používám jako polevu na dorty a super. Krásně se rozpustí a dá se sní velmi dobře pracovat. Je kvalitní, má sladkou chuť. Čokoládu na pečení objednávám už jen pouze u vás :). Díky Nela

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

  • Složení cukr, kakaové máslo, kaková hmota, sušené mléko, sušené mléko odtučněné, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt; obsah kakaové sušiny nejméne 33 %
  • Surovina Čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Mléčná
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2389 kJ / 573 kcal
  • Tuky 37,6 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,3 g
  • Sacharidy 48,6 g
  • z toho cukry 47,8 g
  • Vláknina 1 g
  • Bílkoviny 9,6 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (16 hodnocení) Aritmetický průměr z 16 udělených hodnocení.
Simona
27.12.2022

Recenze návštěvníka

Konečně kvalitní čokoláda za super cenu :). Rychlá doprava, i ostatní produkty jsou super, ještě se mi nestalo, že by u vás nebylo něco v pořádku. Děkuji.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Nela Š.
10.12.2022

Recenze návštěvníka

Čokoládu používám jako polevu na dorty a super. Krásně se rozpustí a dá se sní velmi dobře pracovat. Je kvalitní, má sladkou chuť. Čokoládu na pečení objednávám už jen pouze u vás :). Díky Nela

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Hanka
5.10.2022

Recenze návštěvníka

Nejlepší čokoláda. Používám ji hlavně na pečení, jako polevu a nejčastěji ji přidávám do muffinů nebo bábovek. Peču už pár desítek let, takže nějaké ty zkušenosti už mám a tuto můžu opravdu jen a jen doporučit. Fakt je výborná, doporučila jsem ji i sousedce a také si ji nemůže vynachválit. Kupujeme pravidelně :)

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Ilona
6.2.2023

Recenze návštěvníka

Může jen doporučit, osobně objednávám ve velkém.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Petr
4.2.2023

Recenze návštěvníka

Vynikající, dobře se s ní pracuje, doporučuji

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Verča
3.2.2023

Recenze návštěvníka

Super, objednám znovu

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Bára
25.1.2023

Recenze návštěvníka

Nejlepší čokoláda

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Nicole
20.3.2022

Recenze návštěvníka

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Květa
9.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborné

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenze návštěvníka

Velká spokojenost

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Klára Moravcová
28.8.2020

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?