Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0454

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Říkáš si, že mléčné čokolády jsou všechny stejné? Jen počkej, až ochutnáš mě! Jsem krásně jemná, s intenzivní chutí čerstvého mléka a přitom jen decentně sladká. Potěším každého mlsouna i profesionálního cukráře.

 

  • intenzivní chuť čerstvého mléka
  • skvělá volba pro cukráře
  • vyrobená v Itálii

Vyberte balení

Vaše cena

206 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 8. 7.

Kdy zboží obdržím? zavřít

55 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč v pátek 8. 7.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pátek 8. 7.
PPL 99 Kč v pátek 8. 7.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pátek 8. 7.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč v pátek 8. 7.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pátek 8. 7.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 8. 7.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 8. 7.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 8. 7.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 8. 7.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 7. 7.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 8. 7.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 8. 7.

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Informace o produktu

Chiara je světlá mléčná čokoláda z pečlivě vybraných kakaových bobů a čerstvého italského mléka. Obě ingredience se skvěle prolínají v její tak akorát sladké chuti. Kromě výrazné chuti mléka v ní ucítíte i lehce karamelové podtóny. Má nízký obsah kakaové hmoty a vysoký obsah kakaového másla, díky kterému má světlou barvu a po rozpuštění je krásně tekutá. Ocení ji profesionální cukráři, domácí kuchtíci i mlsouni. Praktické pecky se dobře rozpouští, stejně jako se dají uzobávat z misky. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Pokud se chystáte kouzlit v kuchyni a hledáte tu pravou mléčnou čokoládu, Chiara vám nesmí uniknout. Ocení ji jak profesionální cukráři, tak domácí kuchtíci. Má nižší až střední tekutost, což zajišťuje její univerzální využití. Vytvoříte z ní lesklé pralinky s křupavým povrchem, světlé polevy, čokoládové pěny s vyváženou chutí, nebo ji využijete jako přísadu do domácí zmrzliny.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Vyrábí se nedaleko italského Bergama v továrně na čokoládu, která má tradici od roku 1946.  
  2. Použité kakaové máslo si dělá sám výrobce a je vysoce kvalitní.  
  3. Obsahuje 30 % kakaového másla a minimálně 33 % kakaa.
  4. Je vhodná také do profesionálních čokoládových strojů.
  5. Je bez lepku.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

  • Složení cukr, kakaové máslo, kaková hmota, sušené mléko, sušené mléko odtučněné, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt; obsah kakaové sušiny nejméne 33 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Mléčná
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2389 kJ / 573 kcal
  • Tuky 37,6 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,3 g
  • Sacharidy 48,6 g
  • z toho cukry 47,8 g
  • Vláknina 1 g
  • Bílkoviny 9,6 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?