Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Lískových oříšků je ve mně spooousta! Ochutnej mě a přesvědč se na vlastní kůži. Jsem krémová a voňavá, s plnou nugátovou chutí, jen se zakousnout.

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
189 Kč / ks
2 ks
-5%
189 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
189 Kč / ks

Vaše cena

189 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

17 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Informace o produktu

Tradiční nugátová čokoláda z kvalitního kakaa a lískooříškové pasty v jedinečném receptu, kde nenajdeme ani kapku mléka. Je tedy vhodná pro vegany. Důležité je množství lískooříškové pasty, která čokoládě dodává její charakteristickou a tolik oblíbenou chuť. Tato čokoláda obsahuje minimálně 24 % lískových ořechů, což zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití

Snadno se rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci, proto je vhodná zejména na ganache, polevy a při dlouhých zimních večerech vás zahřeje v podobě voňavé horké čokolády. Ať už hledáte náplň do pralinek nebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvělou volbou, které rozhodně nebudete litovat. Skvěle se hodí také do dortových či chantilly krémů, výrobu nugátových bonbonů a vánočního cukroví.

TOP informace o nugátové čokoládě

  1. Obsahuje 26 % kakaového másla a maximálně 46 % cukru.
  2. Nugátu jsou dva základní druhy – bílý (obsahuje i našlehané vaječné bílky) a hnědý, hutnější.
  3. Nejčastěji se nugát tvoří z lískových oříšků, ale také z mandlí, vlašských ořechů a dokonce i z pistácií.
  4. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 40 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení cukr, lískooříšková pasta (lískové ořechy jádra) 24,02 %, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, vanilkové aroma
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pralinky
  • Chuť Nugátová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2498 kJ / 600 kcal
  • Tuky 42,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 16,4 g
  • Sacharidy 47,8 g
  • z toho cukry 44,1 g
  • Vláknina 4 g
  • Bílkoviny 5,6 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?