Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Jsem bílá čokoláda plná karamelových tónů, delikátní chuti a jedinečných vůní. Zvednu ze židle i toho největšího kritika a čokoládového závisláka!

  • mléčná a výrazně karamelová chuť
  • vhodná k přímé konzumaci i do pečení
  • nižší obsah cukru a vysoký podíl kakaového másla

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
201 Kč / ks
2 ks
-5%
201 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
201 Kč / ks

Vaše cena

201 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

18 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Karamelová 35% čokoláda vanini aurum

Informace o produktu

Intenzita čokolády překvapí, a to zejména vysokým podílem kakaového másla, který u bílých čokolád není obvyklý.  Běžně se pohybuje kolem 20 %, zatímco u Vanini Aurum je ho minimálně 35 %. Výrazná je také krémová chuť sladkého karamelu s podtóny mléka, vanilky a jemnou slanou dochutí. Čokoláda zaujme krásnou karamelovou barvou a také nízkým obsahem cukru. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití

Tekutost je vyšší (4/5), což mění i využití čokolády. Vhodná je na tekuté ganache a náplně, modelování, krémy a na tenké, křupavé polevy. Vykouzlíte s ní tu nejtenčí, jemně křupavou čokoládovou vrstvu, což oceníte zejména při výrobě pralinek; ozdobíte s ní vaše cukrářské výtvory, nebo si z ní můžete připravit horkou čokoládu. A v létě neodolatelnou zmrzlinu!

TOP informace o čokoládě

  1. Obsahuje minimálně 35,11 % kakaového másla a 29,83 % mléka.
  2. Kakaové máslo použité na výrobu čokolády je vysoce kvalitní, z vlastní produkce výrobce.
  3. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  4. Cukr se do čokolády přidává až po karamelizaci.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45–50 °C, zchlazení 27–28 °C a použití při 29–30 °C.

Poznámka nákupčího

„Sehnat ochucenou bílou čokoládu v námi požadované kvalitě je pěkný oříšek. Důležitý prvek je pro mě podíl kakaového másla a samozřejmě chuť a vůně. Těší mě, že karamel je založen na poctivé karamelizaci cukru a že obsah kakaového másla je vyšší než u jiných bílých a ochucených čokolád. Domácí i profesionální pekaře určitě potěší, že má jemnou a krémovou konzistenci, skvěle se s ní pracuje a snadno se rozpouští. Výrobce dbá na kvalitu vstupních surovin, má dlouhou tradici a můžeme se na něj spolehnout. S takovými podniky je vždycky radost spolupracovat.“

Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení kakaové máslo 35,11 %, cukr 32,71 %, sušené mléko 29,83 %, karamelizovaný cukr 0,85 %, sušené mléko odtučněné 0,78 %, emulgátor sójový lecitin 0,3 %, jedlá sůl 0,2 %, přírodní aroma 0,2 %, vanilkový extrakt 0,02 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Karamelová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2497 kJ / 600 kcal
  • Tuky 43,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 43,9 g
  • z toho cukry 43,9 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bílkoviny 8,7 g
  • Sůl 0,5 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?