Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0867

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Jsem bílá čokoláda plná karamelových tónů, delikátní chuti a jedinečných vůní. Zvednu ze židle i toho největšího kritika a čokoládového závisláka!

  • mléčná a výrazně karamelová chuť
  • vhodná k přímé konzumaci i do pečení
  • nižší obsah cukru a vysoký podíl kakaového másla

Vyberte balení

Vaše cena

0 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 5. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

78 ks skladem

PPL - ParcelShop 1 Kč v úterý 6. 12.
PPL 99 Kč v úterý 6. 12.
Zásilkovna 68 Kč v pondělí 5. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč v úterý 6. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč v úterý 6. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pondělí 5. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 6. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 6. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 6. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 6. 12.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v úterý 6. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 6. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 6. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 6. 12.

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Informace o produktu

Intenzita čokolády překvapí, a to zejména vysokým podílem kakaového másla, který u bílých čokolád není obvyklý.  Běžně se pohybuje kolem 20 %, zatímco u Vanini Aurum je ho minimálně 35 %. Výrazná je také krémová chuť sladkého karamelu s podtóny mléka, vanilky a jemnou slanou dochutí. Čokoláda zaujme krásnou karamelovou barvou a také nízkým obsahem cukru. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití

Tekutost je vyšší (4/5), což mění i využití čokolády. Vhodná je na tekuté ganache a náplně, modelování, krémy a na tenké, křupavé polevy. Vykouzlíte s ní tu nejtenčí, jemně křupavou čokoládovou vrstvu, což oceníte zejména při výrobě pralinek; ozdobíte s ní vaše cukrářské výtvory, nebo si z ní můžete připravit horkou čokoládu. A v létě neodolatelnou zmrzlinu! Zamilujte si tuto i další z našich neodolatelných čokolád

TOP informace o čokoládě

  1. Obsahuje minimálně 35,11 % kakaového másla a 29,83 % mléka.
  2. Kakaové máslo použité na výrobu čokolády je vysoce kvalitní, z vlastní produkce výrobce.
  3. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  4. Cukr se do čokolády přidává až po karamelizaci.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45–50 °C, zchlazení 27–28 °C a použití při 29–30 °C.

Poznámka nákupčího

„Sehnat ochucenou bílou čokoládu v námi požadované kvalitě je pěkný oříšek. Důležitý prvek je pro mě podíl kakaového másla a samozřejmě chuť a vůně. Těší mě, že karamel je založen na poctivé karamelizaci cukru a že obsah kakaového másla je vyšší než u jiných bílých a ochucených čokolád. Domácí i profesionální pekaře určitě potěší, že má jemnou a krémovou konzistenci, skvěle se s ní pracuje a snadno se rozpouští. Výrobce dbá na kvalitu vstupních surovin, má dlouhou tradici a můžeme se na něj spolehnout. S takovými podniky je vždycky radost spolupracovat.“

Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Alexandra
18.5.2022

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Jiří
11.3.2022

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

  • Složení kakaové máslo, cukr, sušené mléko, karamelizovaný cukr, sušené mléko odtučněné, emulgátor sójový lecitin, jedlá sůl, přírodní aroma, vanilkový extrakt; obsah kakaové sušiny nejméně 35 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Karamelová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2497 kJ / 600 kcal
  • Tuky 43,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 43,9 g
  • z toho cukry 43,9 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bílkoviny 8,7 g
  • Sůl 0,5 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (38 hodnocení)
Alexandra
18.5.2022

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Jiří
11.3.2022

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

Tereza
5.2.2022

Jak jsem měla nejvíce obavy z capuccino čokoládky, tak ta sklidila největší úspěch. Jediný "nedostatek" je, že můžeme objednávat pouze půlkilové balení, ale to je dobře, jinak bych objednala kila a snědla je na posezení ;)

Všechno! Dokonalá chuť.

Žádné jsem neobjevila, snad jen malá velikost balení :)

Eva
6.8.2021

za mě hodně sladké - uvítala bych méně cukru

Jiří Jirák
18.6.2021

výborní neodolatelní jak vzhledově tak i vůní nesrovnatelní o proti ostatním nugátu ať vzhledem konzistencí vůní ( hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní ) a chuť doporučuji a jestli si myslí někdo že 500 gramu je moc budete překvapeni jak brzo zmizí ten sáček fakt je žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků nato nezapomínat že ne každému to kápne do noty 100 lidí 100 chutí ale zamne Top Nugát lepší jsem nenašel ani už hledat nemusím

Adam
1.6.2021

jemná karamelová chuť s nádechem vanilky

Veronika
28.5.2021

Parádní! Výborná chuť.

Zdeněk
28.5.2021

Výborná chuť, bude skvělá na máslové sušenky.

Lidka
14.5.2021

velmi zvláštní chuť této pomerančové čokolády, chvíli se zdá být sladká, pak zas až citrusově hořká, stala se mojí oblíbenou

Zuzana
14.5.2021

velmi chutná čokoláda s karamelovou příchutí

Adéla Hončíková
10.5.2021

Moc dobrá i jen tak na mlsání. Chuť lískových oříšků je výrazná.

Jana
7.5.2021

Nejchutnější čokoláda na polevu, co jsem kdy použila. Na velikonočním zajíčkovi byla nedostižná. Za mne 100%.

Martina
6.5.2021

Výborná lehká karamelová chuť, lepší než obyčejná bílá čokoláda.

Marta
3.5.2021

Výborná pomerančová chuť, oblíbená především u dětí

Adéla Hončíková
30.4.2021

Vynikající směs. Mňam :-)

Oli
25.4.2021

To nemá chybu, hned jsme si na tom vypěstovali závislost :)

Jana Mikulková
17.3.2021

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Dagmar Janíková
27.2.2021

Tato čokoláda mně velice mile překvapila. Hledala jsem barevnou čokoládu na ozdobení donutů, ale aby nebyla z barviv. Musím říci, že mi chutnala nejvíce, líbí se mi na ni, že není moc přeslazená a jemně nakyslá chuť ji dodává správný šmrnc. Za mně je to top čokoláda a už přemýšlím do jakého receptu ji budu moct příště zase použít.

Eva
18.1.2021

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

Antonín
20.12.2020

Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.

Antonín
20.12.2020

Sladká a kyselá chuť se tu snoubí v naprostou dokonalost. Určitě doporučuji nejen na zdobení, ale i jako delikatesu samu o sobě. Kdyby šlo dát 10 hvězd má je ode mě!

Lenka Dvořanová
23.11.2020

No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!

Marta
3.8.2020

opravdu luxusní čokoláda

Martina
20.5.2020

Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..

Kate
11.5.2020

Ruby čokoládu jsem hledala na cukroví na Vánoce a díky ní jsem vlastně objevila i Svět Plodů, kde teď kupuji pravidelně hlavně v kamenné prodejně.

Věra
12.12.2019

Výborný počin, od každého trošku, pro další objednávku už máme vybraného favorita... jen se obávám, že to půlkilo bude brzo fuč :D

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?