⚠️  Prémiové mandle za super cenu – 1 kg jen za 195 Kč!  Platí do vyprodání zásob. ⚠️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0460

Pomerančová čokoláda

Pomeranč a bílá čokoláda. Na první pohled zvláštní kombinace, ale nenech se oklamat, vznikla jsem z toho já a jsem neskutečná! Kyselá a sladká zároveň.

  • sladkokyselá pomerančová chuť
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • belgická kvalita

Vyberte balení

Vaše cena

210 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 12. 8.

Kdy zboží obdržím? zavřít

13 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč v pátek 12. 8.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pátek 12. 8.
PPL 99 Kč v pátek 12. 8.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pátek 12. 8.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč v pátek 12. 8.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v pátek 12. 8.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pátek 12. 8.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pátek 12. 8.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pátek 12. 8.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 12. 8.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 12. 8.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 12. 8.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 12. 8.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč zítra
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 12. 8.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 12. 8.

Pomerančová čokoláda

Informace o produktu

Proč se držet při zemi, když můžete mít něco extra? Pomerančová čokoláda je výrazná, chutná, originální i troufalá. Ať už hledáte čokoládu na pečení, nebo jedinečný dárek, oranžové čokoládové pecky jsou to pravé. Čokoláda má sladkou, krémovou chuť, kterou vzápětí střídá nečekaně jemná kyselost pomerančů. A její barva? Ta si přímo žádá o vaši pozornost. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití  a temperace

Nechte se unést barvami, experimentujte. Použití této čokolády je nesmírně variabilní, snadno se rozpouští a je krásně hladká. Můžete s ní vytvořit jedinečné neotřelé polevy na dort či čokoládové dekorace. Vašim výtvorům dodá jak dokonalý vzhled, tak i originální pomerančovou chuť. Ozdobte jí pralinky nebo tvořte výrazné a osvěžující čokoládové dorty, fondanty a máslové krémy.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o čokoládě

  1. Skvěle se vyjímá jako dekorace dezertů i jako netradiční poleva na dortu.
  2. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Neobsahuje nežádoucí AZO barviva.
  5. Obsahuje 29 % kakaového másla.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Alexandra
18.5.2022

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Zdeněk
28.5.2021

Výborná chuť, bude skvělá na máslové sušenky.

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor sójový lecitin, přírodní pomerančová příchuť, barvivo beta-apo-8-karotenal, přírodní vanilkové aroma; obsah kakaové sušiny nejméne 29 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Barva Oranžová
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2370 kJ / 566 kcal
  • Tuky 35,4 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,3 g
  • Sacharidy 55,5 g
  • z toho cukry 55,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 6,1 g
  • Sůl 0,22 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (7 hodnocení)
Alexandra
18.5.2022

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Zdeněk
28.5.2021

Výborná chuť, bude skvělá na máslové sušenky.

Lidka
14.5.2021

velmi zvláštní chuť této pomerančové čokolády, chvíli se zdá být sladká, pak zas až citrusově hořká, stala se mojí oblíbenou

Marta
3.5.2021

Výborná pomerančová chuť, oblíbená především u dětí

Antonín
20.12.2020

Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Pomerančová čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?