Mikulášská nadílka se blíží 🎅

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0460

Pomerančová čokoláda

Pomeranč a bílá čokoláda. Na první pohled zvláštní kombinace, ale nenech se oklamat, vznikla jsem z toho já a jsem neskutečná! Kyselá a sladká zároveň.

  • sladkokyselá pomerančová chuť
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • belgická kvalita

Vyberte balení

Vaše cena

345 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 7. 11.

Kdy zboží obdržím? zavřít

13 ks skladem

Balíkovna ve čtvrtek 7. 11. 59 Kč
Balíkovna na adresu ve čtvrtek 7. 11. 89 Kč
PPL - výdejní místa ve čtvrtek 7. 11. 63 Kč
PPL ve čtvrtek 7. 11. 99 Kč
Zásilkovna - výdejní místa ve čtvrtek 7. 11. 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu ve čtvrtek 7. 11. 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Pomerančová čokoláda

Informace o produktu

Proč se držet při zemi, když můžete mít něco extra? Pomerančová čokoláda je výrazná, chutná, originální i troufalá. Ať už hledáte čokoládu na pečení, nebo jedinečný dárek, oranžové čokoládové pecky jsou to pravé. Čokoláda má sladkou, krémovou chuť, kterou vzápětí střídá nečekaně jemná kyselost pomerančů. A její barva? Ta si přímo žádá o vaši pozornost. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití  a temperace

Nechte se unést barvami, experimentujte. Použití této čokolády je nesmírně variabilní, snadno se rozpouští a je krásně hladká. Můžete s ní vytvořit jedinečné neotřelé polevy na dort či čokoládové dekorace. Vašim výtvorům dodá jak dokonalý vzhled, tak i originální pomerančovou chuť. Ozdobte jí pralinky nebo tvořte výrazné a osvěžující čokoládové dorty, fondanty a máslové krémy.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o čokoládě

  1. Skvěle se vyjímá jako dekorace dezertů i jako netradiční poleva na dortu.
  2. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Neobsahuje nežádoucí AZO barviva.
  5. Obsahuje 29 % kakaového másla.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Olga
18.4.2023

Recenze nakupujícího

Jsem milovník vysokoprocentní hořké čokolády. Bílá je moc sladká, mléčná mi dokonce ani nevoní. Nemám ráda kombinaci čokolády s ovocem. Tohle všechno ovšem padá v případě Ruby čokolády. Vyráběla jsem z ní pralinky s náplní z mrazem sušených jahod a ta chuť je prostě návyková. Kdyby obsahovala ještě o něco méně cukru, neměla by konkurenci.

Příjemně navinulá chuť přesně pro kombinaci s ovocnou náplní. Krásně se s ní pracuje.

Růžová barva :D

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Jana
17.1.2023

Recenze návštěvníka

Mám ji převážně na mlsání na večer po práci, ale zkoušela jsem s ní už i vařit a dezerty co s tím jdou udělat jsou opravdu výborné, jde vidět že ta kvalita je úplně na jiné úrovni.

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor sójový lecitin, přírodní pomerančová příchuť, barvivo beta-apo-8-karotenal, přírodní vanilkové aroma; obsah kakaové sušiny nejméne 29 %
  • Surovina Bílá čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Barva Oranžová
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Značka Callebaut
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2370 kJ / 566 kcal
  • Tuky 35,4 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,3 g
  • Sacharidy 55,5 g
  • z toho cukry 55,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 6,1 g
  • Sůl 0,22 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (49 hodnocení) Aritmetický průměr z 49 udělených hodnocení.
Olga
18.4.2023

Recenze nakupujícího

Jsem milovník vysokoprocentní hořké čokolády. Bílá je moc sladká, mléčná mi dokonce ani nevoní. Nemám ráda kombinaci čokolády s ovocem. Tohle všechno ovšem padá v případě Ruby čokolády. Vyráběla jsem z ní pralinky s náplní z mrazem sušených jahod a ta chuť je prostě návyková. Kdyby obsahovala ještě o něco méně cukru, neměla by konkurenci.

Příjemně navinulá chuť přesně pro kombinaci s ovocnou náplní. Krásně se s ní pracuje.

Růžová barva :D

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Jana
17.1.2023

Recenze návštěvníka

Mám ji převážně na mlsání na večer po práci, ale zkoušela jsem s ní už i vařit a dezerty co s tím jdou udělat jsou opravdu výborné, jde vidět že ta kvalita je úplně na jiné úrovni.

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Jonáš
11.3.2023

Recenze návštěvníka

Kvalita, chuť, cena a doprava, vše bylo perfektní

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Marek
26.2.2023

Recenze návštěvníka

Opravdu jak kdybych pil kávu. Stačí jeden kousek a milovník kávy je v nebi. Oproti nějaké kupované čokoládě s příchutí kávy je tohle opravdu božský produkt.

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Roman
10.2.2023

Recenze návštěvníka

BOMBA!!

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Eva
12.10.2022

Recenze návštěvníka

Lepší čokoláda neexistuje.

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Alexandra
18.5.2022

Recenze návštěvníka

Mňáááám... lituji, že neznám tyto pomerančové čokopecičky déle - jsou skvělé! Příchuť ovoce a čokolády mi malinko připomíná lentilky. Koupila jsem je původně do kaší, ale nevím, nevím jestli mi tak dlouho vydří. :-D

+výborná chuť

Jiří
11.3.2022

Recenze návštěvníka

Ještě mám něco, o co bych se rád podělil. Fotografie nesedí z produktem, nebo je to krátkodobý problém? (osobně bych si přál zachovat, tento plochý kulatý styl je bomba, vetší intenzivnější chuť než ten, co máte na fotografii, výborné neodolatelné jak vzhledově, tak i vůní. Nesrovnatelné oproti ostatnímu nugátu, ať už vzhledem, konzistencí, vůní (hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní) a chutí, doporučuji. A jestli si myslí někdo že 500 gramů je moc, budete překvapeni, jak brzo zmizí ten sáček. Fakt je, že žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků na to nezapomínat a ne každému to kápne do noty. 100 lidí, 100 chutí, ale za mě Top Nugát. Lepší jsem nenašel a ani už hledat nemusím.

chuť (čokoládová z intenzivní oříškovou - je to doslova symfonie dobře laděného koncertu zakončená intenzivním oříškovým sólem) vůně (oříšková) konzistence (je tu drobná změna oproti fotografii, doufám, že jí zachováte, jelikož plochý kulatý tvar tomu dává nový rozměr tak o 200 %)

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Tereza
5.2.2022

Recenze návštěvníka

Jak jsem měla nejvíce obavy z capuccino čokoládky, tak ta sklidila největší úspěch. Jediný "nedostatek" je, že můžeme objednávat pouze půlkilové balení, ale to je dobře, jinak bych objednala kila a snědla je na posezení ;)

Všechno! Dokonalá chuť.

Žádné jsem neobjevila, snad jen malá velikost balení :)

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Janka
6.9.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenze návštěvníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Eva
6.8.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

za mě hodně sladké - uvítala bych méně cukru

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Jiří Jirák
18.6.2021

Recenze návštěvníka

výborní neodolatelní jak vzhledově tak i vůní nesrovnatelní o proti ostatním nugátu ať vzhledem konzistencí vůní ( hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní ) a chuť doporučuji a jestli si myslí někdo že 500 gramu je moc budete překvapeni jak brzo zmizí ten sáček fakt je žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků nato nezapomínat že ne každému to kápne do noty 100 lidí 100 chutí ale zamne Top Nugát lepší jsem nenašel ani už hledat nemusím

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Adam
1.6.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

jemná karamelová chuť s nádechem vanilky

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Veronika
28.5.2021

Recenze návštěvníka

Parádní! Výborná chuť.

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Zdeněk
28.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborná chuť, bude skvělá na máslové sušenky.

Lidka
14.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

velmi zvláštní chuť této pomerančové čokolády, chvíli se zdá být sladká, pak zas až citrusově hořká, stala se mojí oblíbenou

Zuzana
14.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

velmi chutná čokoláda s karamelovou příchutí

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Zdenka
12.5.2021

Recenze návštěvníka

famózna

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Adéla Hončíková
10.5.2021

Recenze návštěvníka

Moc dobrá i jen tak na mlsání. Chuť lískových oříšků je výrazná.

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Jana
7.5.2021

Recenze návštěvníka

Nejchutnější čokoláda na polevu, co jsem kdy použila. Na velikonočním zajíčkovi byla nedostižná. Za mne 100%.

Původně vloženo k Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Martina
6.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborná lehká karamelová chuť, lepší než obyčejná bílá čokoláda.

Původně vloženo k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Marta
3.5.2021

Recenze návštěvníka

Výborná pomerančová chuť, oblíbená především u dětí

Eva
2.5.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

Čokoláda bola velmi chutná. Použili sme na babouku a horúcu čokoládu.

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Adéla Hončíková
30.4.2021

Recenze návštěvníka

Vynikající směs. Mňam :-)

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Oli
25.4.2021

Recenze návštěvníka

To nemá chybu, hned jsme si na tom vypěstovali závislost :)

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Evka
14.4.2021

Recenze návštěvníka

Chuť úžasnááá, perfektne vypadajú aj na torte, ale i na stole v sklenenej dóze, ak ich tam stihnete dať :)

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Evka
14.4.2021

Recenze návštěvníka

Super mix chutí, odporúčam - neobanujete

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Evka
14.4.2021

Recenze návštěvníka

Fakt je chuťovo úžasná, ale skuste ju aj na kolaáč zo Sunquicku, a budete 1 v pečení

Evka
14.4.2021

Recenze návštěvníka

Vynikajúca čokoláda, i keď kofein nemá, ale kávou chutí. Super dobrá na namáčanie, na nepečené koláčiky "kávové zrná" a iné maškrty

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Jana Mikulková
17.3.2021

Recenze návštěvníka

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Zdenka
17.3.2021

Recenze návštěvníka

úžasná vôňa a chuť, ak ju dokážete nezjesť len tak, skúste do mafinov :)

Dagmar Janíková
27.2.2021

Recenze návštěvníka

Tato čokoláda mně velice mile překvapila. Hledala jsem barevnou čokoládu na ozdobení donutů, ale aby nebyla z barviv. Musím říci, že mi chutnala nejvíce, líbí se mi na ni, že není moc přeslazená a jemně nakyslá chuť ji dodává správný šmrnc. Za mně je to top čokoláda a už přemýšlím do jakého receptu ji budu moct příště zase použít.

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Janka T.
24.2.2021

Recenze návštěvníka

Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Antonín
20.12.2020

Recenze návštěvníka

Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.

Antonín
20.12.2020

Recenze návštěvníka

Sladká a kyselá chuť se tu snoubí v naprostou dokonalost. Určitě doporučuji nejen na zdobení, ale i jako delikatesu samu o sobě. Kdyby šlo dát 10 hvězd má je ode mě!

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenze návštěvníka

Závislosť

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Lenka Dvořanová
23.11.2020

Recenze návštěvníka

No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!

Původně vloženo k Cappuccino 32,3% čokoláda

Marta
3.8.2020

Recenze návštěvníka

opravdu luxusní čokoláda

Původně vloženo k MYX Belgické čokokuličky

Martina
20.5.2020

Recenze návštěvníka

Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..

Původně vloženo k Karamelová 30,4% čokoláda

Kate
11.5.2020

Recenze návštěvníka

Ruby čokoládu jsem hledala na cukroví na Vánoce a díky ní jsem vlastně objevila i Svět Plodů, kde teď kupuji pravidelně hlavně v kamenné prodejně.

Původně vloženo k Ruby 48,8% čokoláda

Věra
12.12.2019

Recenze návštěvníka

Výborný počin, od každého trošku, pro další objednávku už máme vybraného favorita... jen se obávám, že to půlkilo bude brzo fuč :D

Původně vloženo k MYX Belgické calletky

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?