Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Novinka
Kód: 0913

Bílá 32% čokoláda s jogurtem

Že nemám typicky čokoládovou barvu? Nevadí! Alespoň jsem krásně slaďoučká. Navíc mě zjemnili kapkou jogurtu. Mňam! Už se ti na mě sbíhají sliny?

  • sladká krémová chuť
  • ideální na pečení
  • 32 % kakaového másla

Vyberte balení

Vaše cena

265 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 24. 1.

Kdy zboží obdržím? zavřít

133 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pondělí 24. 1.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 24. 1.
PPL 99 Kč v pondělí 24. 1.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 24. 1.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 24. 1.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pondělí 24. 1.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 24. 1.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 26. 1.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 26. 1.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 26. 1.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 26. 1.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč zítra
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 26. 1.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 26. 1.

Bílá 32% čokoláda s jogurtem

Informace o produktu

Jak chutná ta nejlahodnější bílá čokoláda? Má krémovou konzistenci, je jemná a příjemně sladká. Zkrátka fantazie. A přesně taková je naše bílá čokoláda říznutá jogurtem! Je neuvěřitelně jemná díky vysokému podílu kakaového másla a kapka jogurtu jí zase dodala jemně kyselkavou příchuť. Skvěle se hodí do nejrůznějších polev a krémů. Praktické pecky se navíc dobře rozpouští. Jako bonus obsahuje jen 30 % cukru, proto je skvělou odlehčenou variantou k běžným bílým čokoládám. Ty obsahují až 55 % cukru.

Jogurtová čokoláda

Použití a temperace

Skvělá je nejen na mlsání, ale své využití si najde také v kuchyni. Praktické pecky se snadno a rychle rozpouští, takže je tato čokoláda ideální na přípravu polev, krémů, ganache či dokonce na výrobu čokoládových figurek. Při roztopení v horkém mléce z ní lze navíc vykouzlit lahodný čokoládový nápoj, který dokáže zpříjemnit nejeden sychravý večer. 

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Neobsahuje lepek.
  2. Bílá čokoláda je nejlépe rozpustná ze všech druhů čokolád.
  3. Oproti běžným bílým čokoládám má jemnou kyselkavou příchuť.
  4. mnohem nižší podíl cukru než klasické bílé čokolády.
  5. Pochází z Itálie a může se pyšnit prvotřídní kvalitou.
  6. Obsahuje 32 % kakaového másla.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

  • Složení kakaové máslo, cukr, sušené mléko, jogurtový prášek se sníženým obsahem tuku 17 %, emulgátor sojový lecitin; obsah kakaové sušiny nejméně 32%
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Úprava pecky
  • Zpracování Pecky
  • Barva Bílá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2146 kJ / 516 kcal
  • Tuky 38,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,8 g
  • Sacharidy 37,1 g
  • z toho cukry 37,1 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bílkoviny 5,7 g
  • Sůl 0,25 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Bílá 32% čokoláda s jogurtem

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?