Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Bílá 29% čokoláda

Se mnou určitě rozhýbeš všechny své chuťové pohárky! Hlavně si dej pořádný pozor, ať mě před pečením nesníš úplně celou!

  • výrazná sladká, krémová chuť
  • vyrobená v České republice
  • 29 % kakaového másla

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
176 Kč / ks
2 ks
-5%
176 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
176 Kč / ks

Vaše cena

176 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

7 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Bílá 29% čokoláda

Informace o produktu

Běžné bílé čokolády obsahují přibližně 20 % kakaového másla, ale naše čokoláda obsahuje až 29 %. Díky tomu se skvěle rozpouští a je krásně jemná. Její chuť je příjemně sladká a mléčná, barva smetanově bílá a každý kousek voní po vanilce.

Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí již od roku 1992. Během výrobního procesu je kladem velký důraz zejména na kvalitu a udržitelnost. Každý den chutná čokolády deset odborníků, aby se docílilo toho nejlepšího produktu. Výsledkem je tak čokoláda plná intenzivní chuti, s příjemnou vůní a univerzálním použitím. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Nadpis

Obsah tuku v čokoládě značí její tekutost. Ta se může pohybovat od vysoké po nízkou a určuje i následné využití. U této čokolády je tekutost střední, tím pádem se hodí téměř na vše od polev, máslových krémů, čokoládových náplní či modelování až po zmrzlinu. Stejně tak je skvělá na mlsání nebo rozpuštěná v horkém mléce.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28 °C a použití při 30 až 30,5 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; max. množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  3. Obsah mléčné sušiny je minimálně 14 % a celkový obsah tuků je 33 %.
  4. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
  5. Jedná se o největší továrnu na čokoládu v České republice.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Sladká
  • Barva Bílá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2319 kJ / 555 kcal
  • Tuky 33,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 20,6 g
  • Sacharidy 60,1 g
  • z toho cukry 60,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 4,2 g
  • Sůl 0,28 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 227 mg
  • Železo 0,27 mg
  • Hořčík 21 mg
  • Draslík 331 mg
  • Fosfor 193 mg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Bílá 29% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?