⭐️ DOPRAVA ZDARMA ⭐️ – Se 2 kusy jakýchkoli arašídů v těstíčku v košíku platíme poštovné my! 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0453

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Mezi mé kladné stránky patří výrazná chuť, slaďoučká vůně a příjemná textura. Ale mám i jednu negativní vlastnost – dlouho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavně Tvůj mlsný jazýček.

  • intenzivní sladká chuť s vanilkovým aroma
  • praktické kousky, které se snadno rozpouští
  • vyrobena v Itálii

Vyberte balení

Vaše cena

206 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 29. 9.

Kdy zboží obdržím? zavřít

56 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 29. 9.

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Informace o produktu

Bílá jako zasněžené alpské svahy a intenzivně sladká. Přesně taková je italská bílá čokoláda Edelweiss. Patří mezi velmi kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaového másla. Má ho konkrétně 30 % na rozdíl od standardních dvaceti, takže je po rozpuštění krásně tekutá. Dobře vám z ní půjdou polevy, krémy i horká čokoláda. Také je v ní mnohem méně cukru – 36 %, což je velký rozdíl oproti běžným 55 %. V její krémově sladké chuti jsou dominantní tóny vanilky a lehce ucítíte také karamel. Dejte si kousek do pusy, zavřete oči a přeneste se do zasněžených italských hor. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Můžete ji jen tak mlsat nebo využít v kuchyni. Praktické čokoládové pecky se rychle a snadno rozpouští. Množství kakaového másla z ní dělá všestrannou čokoládu, kterou můžete využít na polevy, ganache, do krémů či sorbetů, tvoření čokoládových figurek nebo ji můžete roztopit v horkém mléce, a vytvořit tak neodolatelný nápoj pro dlouhé zimní večery.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  2. Vyrábí se z vysoce kvalitního kakaového másla, které si vyrábí sám výrobce.
  3. Bílá čokoláda je nejlépe rozpustná ze všech druhů čokolád.
  4. Obsahuje 30 % kakaového másla.
  5. Je bezlepková.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Marta
3.5.2021

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt; obsah kakové sušiny nejméně 30 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Sladká
  • Barva Bílá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2404 kJ / 577 kcal
  • Tuky 37,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 51,1 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bílkoviny 8,2 g
  • Sůl 0,25 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení)
Marta
3.5.2021

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?