Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0453

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Mezi mé kladné stránky patří výrazná chuť, slaďoučká vůně a příjemná textura. Ale mám i jednu negativní vlastnost – dlouho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavně Tvůj mlsný jazýček.

  • intenzivní sladká chuť s vanilkovým aroma
  • praktické kousky, které se snadno rozpouští
  • vyrobena v Itálii

Vyberte balení

Vaše cena

209 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 7. 3.

Kdy zboží obdržím? zavřít

12 ks skladem

Balíkovna ve čtvrtek 7. 3. 64 Kč
Česká pošta - Balík do ruky ve čtvrtek 7. 3. 107 Kč
Česká pošta - Balík na poštu ve čtvrtek 7. 3. 107 Kč
PPL - výdejní místa ve čtvrtek 7. 3. 70 Kč
PPL ve čtvrtek 7. 3. 107 Kč
Zásilkovna - výdejní místa ve čtvrtek 7. 3. 70 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu ve čtvrtek 7. 3. 107 Kč
Brno - Zelný trh 21 ve čtvrtek 7. 3. 31 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 ve čtvrtek 7. 3. 31 Kč
Olomouc - Sokolská 44 ve čtvrtek 7. 3. 31 Kč
Zlín - Rašínova 71 ve čtvrtek 7. 3. 31 Kč
Staré město u Bruntálu 262 ve čtvrtek 7. 3. 31 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Informace o produktu

Bílá jako zasněžené alpské svahy a intenzivně sladká. Přesně taková je italská bílá čokoláda Edelweiss. Patří mezi velmi kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaového másla. Má ho konkrétně 30 % na rozdíl od standardních dvaceti, takže je po rozpuštění krásně tekutá. Dobře vám z ní půjdou polevy, krémy i horká čokoláda. Také je v ní mnohem méně cukru – 36 %, což je velký rozdíl oproti běžným 55 %. V její krémově sladké chuti jsou dominantní tóny vanilky a lehce ucítíte také karamel. Dejte si kousek do pusy, zavřete oči a přeneste se do zasněžených italských hor. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití a temperace

Můžete ji jen tak mlsat nebo využít v kuchyni. Praktické čokoládové pecky se rychle a snadno rozpouští. Množství kakaového másla z ní dělá všestrannou čokoládu, kterou můžete využít na polevy, ganache, do krémů či sorbetů, tvoření čokoládových figurek nebo ji můžete roztopit v horkém mléce, a vytvořit tak neodolatelný nápoj pro dlouhé zimní večery.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  2. Vyrábí se z vysoce kvalitního kakaového másla, které si vyrábí sám výrobce.
  3. Bílá čokoláda je nejlépe rozpustná ze všech druhů čokolád.
  4. Obsahuje 30 % kakaového másla.
  5. Je bezlepková.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Liana Kucharzyk
14.5.2021

Recenze návštěvníka

Bila ceska cokolada je super! Pouzivam na plnku do makronek a perfektni!!! Uz mam na ceste dalsi baliky...vsem doporucuji

Původně vloženo k Bílá 29% čokoláda

Marta
3.5.2021

Recenze návštěvníka

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt; obsah kakové sušiny nejméně 30 %
  • Surovina Bílá čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Barva Bílá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2404 kJ / 577 kcal
  • Tuky 37,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 51,1 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bílkoviny 8,2 g
  • Sůl 0,25 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (5 hodnocení) Aritmetický průměr z 5 udělených hodnocení.
Liana Kucharzyk
14.5.2021

Recenze návštěvníka

Bila ceska cokolada je super! Pouzivam na plnku do makronek a perfektni!!! Uz mam na ceste dalsi baliky...vsem doporucuji

Původně vloženo k Bílá 29% čokoláda

Marta
3.5.2021

Recenze návštěvníka

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Klasická bílá čokoláda - chutná jako každá jiná, takže víte, do čeho jdete. Kdo má rád, tomu zachutná, kdo ne, ten ať se jí vyhne. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Původně vloženo k Bílá 29% čokoláda

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenze návštěvníka

Vynikajúca ako poleva, náplň do tartaletiek, vynikajúca na cakesicles.. dezertom dodáva perfektnú vanilkovú chuť

Původně vloženo k Bílá 29% čokoláda

Barbora
20.2.2020

Recenze návštěvníka

Som momentálne na materskej dovolenke ale ak mám čas, tak rada pečiem torty. Veľmi dlho som hľadala tú správnu bielu čokoládu na tvorbu polevy. Väčšina čokolád sa totižto nedobre rozpúšťa a táto je po rozpustení v príjemnej roztierateľnej konzistencii. Zo Sveta Plodov som kúpila aj karamelovú čokoládu a tá je rovnako dobrá, ako táto biela. Občas si taktiež zobnem a potom neviem prestať. Taktiež veľmi chutí aj manželovi.

Původně vloženo k Bílá 29% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?