Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0324

Kakaová hmota zlomky

Říká se, že čím více procent, tím zdravější. A já mám rovnou 100 %, takže jsem nejzdravější hořká čokoláda! Bez cukru a jiných aditiv. Jak vidíš, potrpím si na kvalitě, mám v sobě totiž pouze kakaové boby z Peru!

  • skvělý antioxidant s protizánětlivými účinky
  • 100% kakaová hmota bez cukru a jiných aditiv
  • pomáhá udržet normální krevní tlak

Vyberte balení

Vaše cena

539 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 7. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

132 ks skladem

PPL - ParcelShop 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zásilkovna 68 Kč ve středu 7. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 7. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 zdarma ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Sokolská 44 zdarma ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Jezuitská 11 zdarma ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Zelný trh 21 zdarma ve čtvrtek 8. 12.
Staré město u Bruntálu 262 zdarma ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Gahurova 4467 zdarma ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Rašínova 71 zdarma ve čtvrtek 8. 12.

Kakaová hmota zlomky

Informace o produktu

Máte rádi hořké čokolády? Tak jsme pro vás přichystali ne 50, 60 či 70% čokoládu, ale rovnou 100%! Kakaová hmota je vlastně hořká čokoláda, která je ve své nejčistší podobě, a to bez přídavku cukru, dochucovadel a jiných aditiv. Je vyrobena z kvalitních peruánských kakaových bobů, které mají silnou hořkou chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantem a má blahodárné účinky pro vaše tělo. Může se používat přímo ke konzumaci, na pečení, ale i k vaření.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaové hmotě

  1. Je to 100% hořká čokoláda, bez cukru, dochucovadel a jiných aditiv.
  2. Je plná antioxidantů a polyfenolů.
  3. Pozitivně působí na kardiovaskulární systém, správnou regulaci cholesterolu v krvi.
  4. Obsahuje serotonin, jinak nazývaný také hormon štěstí, který má příjemně uklidňující efekt.
  5. Vzniká sušením a mletím kakaových bobů.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách s 20 až 50 menšími boby. Plody připravené ke sklizni mají červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují dva dny až týden při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci nebo v sušárnách.

Následně se boby zpracovávají nebo se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma a barvu. Pražením také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se alkalizují (odkyselují) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů.

Pro vznik kakaové hmoty se nepražené boby dostávají na mlecí linku, kde se lisují a transformují do hnědé polotekuté hmoty. Taková kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolád. Takto zpracovanou hmotu také můžeme nazvat 100% hořkou čokoládou bez přidaného cukru.

Zajímavosti a recepty

Jak vyrobit domácí čokoládu?

Jak vyrobit domácí čokoládu?

15.12.21 | 18445x přečteno

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 4941x přečteno | 6 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaová hmota BIO zlomky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Peru
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava nepravidelné kousky
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky
  • Surovina Máslo a hmota
  • Zpracování Zlomky
  • Chuť Hořká
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2748 kJ / 656 kcal
  • Tuky 56 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
  • Sacharidy 25 g
  • z toho cukry 0,7 g
  • Vláknina 15 g
  • Bílkoviny 14 g
  • Sůl 0,15 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaová hmota zlomky

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?