🎄 Brno, Olomouc a Zlín – naše tři prodejny na náměstí mají až do Vánoc otevřeno i v neděli do 12:00❗️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Halloweenské (ne)pečení: Tipy na strašidelné recepty

ve čtvrtek 21. 10. | 4104x přečteno


Tajuplnou oslavu Halloweenu nebo pálení čarodějnic vykouzlíte nejen papírovými dekoracemi a kostýmy. Rozveselte své děti zdravými a přitom strašidelně dobrými halloweenskými sladkostmi. Pohrajte si s jídlem a vyzkoušejte naše recepty. Žádné chipsy v oranžové misce – co takhle servírovat netopýry a pavouky?

Sdílet



Halloweenské (ne)pečení: Tipy na strašidelné recepty

Halloweenské recepty

Kokosoví netopýři

30 minut
10 porcí

Co budete potřebovat?

Na kuličky:

Na dozdobení netopýrů

Postup

Základem budou klasické raw kuličky. My jsme na naše halloweenské netopýry použili datlovou pastu spolu s malinovým práškem a mandlovou moukou, ale vy můžete použít cokoliv, co vám chutná. Oblíbili jste si třeba lyofilizovaný prášek z borůvek? Šup tam s ním!

Z hmoty vytvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu.  

A teď to hlavní – kreativně se vyřádit! Na kuličky nalepíme čoko oči z bílé čokolády a přidáme zuby z melounových semínek. Křídla vyrobíme z přepůlených banánových plátků.

Jak na oči z čokolády?

Oči můžete připravit z bílých čokopeciček a trošky rozpuštěné hořké čokolády. Pokud chcete oči větší, můžete čokopecky použít rovnou celé a jen do nich udělat tečku z hořké čokolády jako zornice. Nevíte, jak na rozpouštění čokolády? Mrkněte na přehledný návod!

halloweenské sladkosti recept
Kreativitě se u halloweenského pečení meze nekladou!

Dýňová lízátka

Z raw kuliček, které jsme připravovali na netopýry, můžete vytvořit také lízátka ve tvaru dýně.

Do hotové raw kuličky udělejte špejlí 4 zářezy, napíchněte ji na špejli a namočte do roztopené pomerančové čokolády. Pokud budete chtít dýně ještě dozdobit hořkou nebo mléčnou čokoládou, udělejte kuličky o trošku větší, ať se vám lépe zdobí.  


Nepečená strašidýlka

45 minut
7 porcí

Co budete potřebovat?

Na tyčinky:

Na ozdobu:

Postup

V míse smícháme bezlepkové ovesné vločky, quinoa kuličky a lyofilizované maliny. Místo malin můžete použít jakékoliv jiné lyofilizované ovoce či oblíbené ořechy

Bílou čokoládu roztopíme ve vodní lázni s trochou kokosového oleje a přidáme agávový sirup. Rozpuštěnou čokoládu se sirupem nalijeme do sypké směsi a pořádně promícháme. Měla by nám vzniknout lepkavá směs, kterou vtlačíme do formy na chlebíček vystlané pečícím papírem. Použít můžete i malý plech.

Dáme na 15 minut ztuhnout do lednice a mezitím si rozpustíme pomerančovou nebo ruby čokoládu s trochou kakaového másla. Ztuhlou hmotu nakrájíme na tyčinky o stejné velikosti a můžeme začít zdobit. Tyčinky můžete namočit v roztopené ruby nebo pomerančové čokoládě a ozdobit podle libosti. My jsme z nich udělali malá strašidýlka s čokoládovýma očima.  


Roztomilí čokoládoví pavouci

15 minut
10 porcí

Co budete potřebovat?

Na pavoučky:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Je jen na vás, jakou barvu pavoučkům dáte. Můžete si opravdu vyhrát. Buď zůstanete u přirozené klasiky v podobě mléčné, karamelové či hořké čokolády, pro děti se na veselý Halloween hodí ale i růžoví či oranžoví pavoučci. Stačí je vyrobit z ruby nebo pomerančové čokolády. A nebojte, využijete je i v jiných strašidelných receptech.

Tyčinky nalámeme na menší kousky a lžičkou plnou čokolády je zalijeme. Nakonec nalepíme na pavoučky čokooči a necháme ztuhnout asi 10 minut v chladu.


Strašidelné banánové mumie

15 minut
10 porcí

Co budete potřebovat?

Na mumie:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Banány v čokoládě stačí pocákat rozpuštěnou bílou čokoládou, jako by byly omotané obvazem, a přidat jim čokooči. Pokud chcete zdravější verzi, doporučujeme vyrobit halloweenské mumie ze sušených banánů bez čokolády – ty pravé sušené banány jsou totiž stejně ty tmavé


Veselá haloweenská jablíčka

5 minut
1 porce

Co budete potřebovat?

Postup

Jablíčko umyjeme a usušíme. V dolní třetině z jablíčka vyřízneme široký úsměv. Do horního patra zasadíme melounové zuby a pusu vyplníme ořechovým máslem. My jsme použili mandlové. Nakonec zastrčíme do pusy jahodový jazyk a zapíchneme čokoládové oči. 

Zbytkem rozpuštěné čokolády zezadu můžete na pecky přilepit špejli, abyste vytvořili ještě zábavnější příšerky. 

Tak do kterého z našich halloweenských receptů jste se zamilovali nejvíc? Nechejte letos tavicí pistoli a krepák v šuplíku a pojďte s námi kouzlit v kuchyni. Recepty jsou rychlé, snadné a i malé děti naprosto nadchnou. Navíc je můžete zapojit – kreativně se u nich vyřádí a taky uvidí, že i se zdravými věcmi umí být zábava!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?