⏳ Doprava do Parcelshopu za 1 Kč už jen do 30. listopadu! ⏳

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Halloweenské (ne)pečení: Tipy na strašidelné recepty

ve čtvrtek 21. 10. | 9255x přečteno


Tajuplnou oslavu Halloweenu nebo pálení čarodějnic vykouzlíte nejen papírovými dekoracemi a kostýmy. Rozveselte své děti zdravými a přitom strašidelně dobrými halloweenskými sladkostmi. Pohrajte si s jídlem a vyzkoušejte naše recepty. Žádné chipsy v oranžové misce – co takhle servírovat netopýry a pavouky?

Sdílet



Halloweenské (ne)pečení: Tipy na strašidelné recepty

Halloweenské recepty

Kokosoví netopýři

30 minut
10 porcí

Co budete potřebovat?

Postup

Základem budou klasické raw kuličky. My jsme na naše halloweenské netopýry použili datlovou pastu spolu s malinovým práškem a mandlovou moukou, ale vy můžete použít cokoliv, co vám chutná. Oblíbili jste si třeba lyofilizovaný prášek z ostružin? Šup tam s ním! Máte rádi slaný karamel a pomeranč? Neváhejte! 

Z hmoty vytvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu.  

A teď to hlavní – kreativně se vyřádit! Na kuličky nalepíme čoko oči z bílé čokolády a přidáme zuby ze semínek. Křídla vyrobíme z přepůlených banánových plátků.

Jak na oči z čokolády?

Oči můžete připravit z bílých čokopeciček a trošky rozpuštěné hořké čokolády. Pokud chcete oči větší, můžete čokopecky použít rovnou celé a jen do nich udělat tečku z hořké čokolády jako zornice. Nevíte, jak na rozpouštění čokolády? Mrkněte na přehledný návod!

halloweenské sladkosti recept
Kreativitě se u halloweenského pečení meze nekladou!

Dýňová lízátka

Z raw kuliček, které jsme připravovali na netopýry, můžete vytvořit také lízátka ve tvaru dýně.

Do hotové raw kuličky udělejte špejlí 4 zářezy, napíchněte ji na špejli a namočte do roztopené pomerančové čokolády. Použít můžete také karamelovou čokoládu a kuličky poté obalit v prášku z červeného pomeranče nebo v pomerančovém pudru. Pokud budete chtít dýně ještě dozdobit hořkou nebo mléčnou čokoládou, udělejte kuličky o trošku větší, ať se vám lépe zdobí.  


Nepečená strašidýlka

45 minut
7 porcí

Co budete potřebovat?

Na tyčinky:

Na ozdobu:

Postup

V míse smícháme bezlepkové ovesné vločky a lyofilizované maliny. Můžete přidat i oblíbená semínka. Místo malin můžete použít jakékoliv jiné lyofilizované ovoce či oblíbené ořechy

Bílou čokoládu roztopíme ve vodní lázni s trochou kokosového oleje a přidáme agávový sirup. Rozpuštěnou čokoládu se sirupem nalijeme do sypké směsi a pořádně promícháme. Měla by nám vzniknout lepkavá směs, kterou vtlačíme do formy na chlebíček vystlané pečícím papírem. Použít můžete i malý plech.

Dáme na 15 minut ztuhnout do lednice a mezitím si rozpustíme pomerančovou nebo ruby čokoládu s trochou kakaového másla. Ztuhlou hmotu nakrájíme na tyčinky o stejné velikosti a můžeme začít zdobit. Tyčinky můžete namočit v roztopené ruby nebo pomerančové čokoládě a ozdobit podle libosti. My jsme z nich udělali malá strašidýlka s čokoládovýma očima.  


Roztomilí čokoládoví pavouci

15 minut
10 porcí

Co budete potřebovat?

Na pavoučky:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Je jen na vás, jakou barvu pavoučkům dáte. Můžete si opravdu vyhrát. Buď zůstanete u přirozené klasiky v podobě mléčné, karamelové či hořké čokolády, pro děti se na veselý Halloween hodí ale i růžoví či oranžoví pavoučci. Stačí je vyrobit z ruby nebo pomerančové čokolády. A nebojte, využijete je i v jiných strašidelných receptech.

Tyčinky nalámeme na menší kousky a lžičkou plnou čokolády je zalijeme. Nakonec nalepíme na pavoučky čokooči a necháme ztuhnout asi 10 minut v chladu.


Strašidelné banánové mumie

15 minut
10 porcí

Co budete potřebovat?

Na mumie:

Na ozdobu:

  • čokoládové oči

Postup

Banány v čokoládě stačí pocákat rozpuštěnou bílou čokoládou, jako by byly omotané obvazem, a přidat jim čokooči. Pokud chcete zdravější verzi, doporučujeme vyrobit halloweenské mumie ze sušených banánů bez čokolády – ty pravé sušené banány jsou totiž stejně ty tmavé


Veselá haloweenská jablíčka

5 minut
1 porce

Co budete potřebovat?

Postup

Jablíčko umyjeme a usušíme. V dolní třetině z jablíčka vyřízneme široký úsměv. Do horního patra zasadíme melounové zuby a pusu vyplníme ořechovým máslem. My jsme použili mandlové. Nakonec zastrčíme do pusy jahodový jazyk a zapíchneme čokoládové oči. 

Zbytkem rozpuštěné čokolády zezadu můžete na pecky přilepit špejli, abyste vytvořili ještě zábavnější příšerky. 

Tak do kterého z našich halloweenských receptů jste se zamilovali nejvíc? Nechejte letos tavicí pistoli a krepák v šuplíku a pojďte s námi kouzlit v kuchyni. Recepty jsou rychlé, snadné a i malé děti naprosto nadchnou. Navíc je můžete zapojit – kreativně se u nich vyřádí a taky uvidí, že i se zdravými věcmi umí být zábava!

Barevní pomocníčci každého pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?