Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kakaové máslo v peckách

Jsem výtažkem z kakaových bobů a obsahuji jedině zdravé tuky. Jsem skvělým společníkem při výrobě Tvých cukrářských kousků, ale můžeš mě použít i na popraskanou nebo citlivou pokožku.

  • bohaté na antioxidanty
  • obsahuje nasycené mastné kyseliny, ale ne cholesterol
  • pomáhá vyniknout ostatním ingrediencím, ale nepřebíjí jejich chuť

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
880 Kč / ks
2 ks
-5%
880 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
880 Kč / ks

Vaše cena

880 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

73 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 zdarma
Olomouc - Sokolská 44 zdarma
Olomouc - Horní náměstí 202/15 zdarma
Brno - Jezuitská 11 zdarma
Staré město u Bruntálu 262 zdarma
Zlín - Rašínova 71 zdarma

Kakaové maslo v peckách

Informace o produktu

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah tuků a kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout. 

TOP informace o kakaovém máslu

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, které zabraňují žluknutí tuků.
  4. Máslo má v sobě kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou.
  5. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Následuje sušení a pražení. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 247x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 198x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaové máslo
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Kolumbie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava pecky
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky
  • Surovina Máslo a hmota
  • Zpracování Pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3766 kJ / 900 kcal
  • Tuky 100 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 62 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kakaové máslo v peckách

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?