🤩 Neodolatelná nabídka! Dnes DOPRAVA ZA 45 Kč na výdejní místa PPL 🚚 💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0328

Kakaové máslo v peckách

Jsem výtažkem z kakaových bobů a obsahuji jedině zdravé tuky. Jsem skvělým společníkem při výrobě Tvých cukrářských kousků, ale můžeš mě použít i na popraskanou nebo citlivou pokožku.

  • bohaté na antioxidanty
  • obsahuje nasycené mastné kyseliny, ale ne cholesterol
  • pomáhá vyniknout ostatním ingrediencím, ale nepřebíjí jejich chuť

⭐️ DOPORUČENÁ ALTERNATIVA ⭐️
Vyzkoušej místo mě Kakaové máslo zlomky Jsme skoro k nerozeznání! 

Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Kakaové máslo v peckách

Informace o produktu

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah tuků a kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout. 

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém máslu

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, které zabraňují žluknutí tuků.
  4. Kakaové máslo má v sobě kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou.
  5. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Následuje sušení a pražení. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 13612x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 22166x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaové máslo
  • Surovina Kakaové máslo a hmota
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Zpracování Pecky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Kolumbie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3766 kJ / 900 kcal
  • Tuky 100 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 62 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?