Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 10239x přečteno
Prémiové kešu o 22 % levněji – 1 kg jen za 246 Kč! Platí do vyprodání zásob, neplatí pro velkoobchod.
Jsi milovník sladkých a kyselých věcí? Tak to jsme tou správnou volbou. Naše výrazná chuť Tě jistě překvapí! A jen počkej, až ucítíš naši vůni, to se Ti i hlava roztočí! Nevěříš? Zkus a uvidíš sám!
Jelikož z kvality chceme co nejvíce vytěžit, nechali jsme si pro vás naše celé kusy lyofilizovaných malin rozdrtit na prášek! A dobře jsme udělali. Sladkokyselé maliny pěstované bez zbytečných zlepšováků v nedalekém Srbsku jsou to, co nám nejvíce chutná a kvalitou vyhovuje. Na Slovensku se surovina následně lyofilizuje a drtí na prášek. Do prášku žádné cukry nebo stabilizátory nepřidáváme, je to tedy 100% poctivá porce lyofilizovaných malin!
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se maliny melou na jemný prášek.
Co svačí jedničkáři? Připravte dětem geniální svačinu, která vás nezruinuje
08.08.22 | 304x přečteno | 5 minut
Jak poznat nejlepší mrazem sušené ovoce?
22.02.22 | 2432x přečteno | 6 minut
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Chutné
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Chutné
Super skvostná chuť
Maliny lyofilizované prášek