🎄 Brno, Olomouc a Zlín – naše tři prodejny na náměstí mají až do Vánoc otevřeno i v neděli do 12:00❗️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Červený pomeranč lyofilizovaný prášek

Prášek pro každou srandu, to jsem já, krvavý pomeranč ze Středozemí. Ohromí tě barva a chuť ještě více! Připrav se na hořko-sladkou jízdu, se mnou se nudit určitě nebudeš!

  • 100% mrazem sušené ovoce bez aditiv
  • lehce nakyslá chuť
  • extra jemný prášek

Vyberte balení

Vaše cena

195 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 13. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

183 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pondělí 13. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 13. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 14. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 14. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 14. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 14. 12.

Červený pomeranč lyofilizovaný prášek

Informace o produktu

Červené pomeranče, označovány také jako krvavé, se od těch oranžových liší kromě výrazné barvy také chutí – jsou více šťavnaté, zprvu jemně nahořklé jako grep, poté až malinově sladké. Výrazná barva pomeranče je zapříčiněna přítomností antokyanů, které většinou obsahuje červené ovoce; díky tomu je pomeranč možno využít nejen jako zdroj jedinečné chuti, ale také jako přírodní barvivo. Náš pomerančový prášek je vyrobený lyofilizováním celých plodů a jejich následným rozdrcením, což způsobilo, že si zachoval všechny vitamíny, živiny a zejména barvu. Stačí trocha prášku a rázem se každý obyčejný dezert nebo nápoj promění v něco naprosto jedinečného. 

TOP informace o pomerančovém prášku

  1. Prášek je vyroben z celých pomerančů včetně kůry.
  2. Červenou barvu pomeranče způsobují antokyany.
  3. Pomeranč byl vypěstován v programu ekologického zemědělství.
  4. Sezóna červených pomerančů je na podzim až v zimě, pěstují se převážně ve Středomoří.
  5. Pomerančovník je až 10 metrů vysoký strom; volně stojící rostlina vyprodukuje až tisíce pomerančů za rok.
  6. Červený pomeranč obsahuje velké množství vitamínu C.
  7. Červené pomeranče dozrávají v zimním období, vyhovují jim velké teplotní rozdíly mezi dnem a nocí.

Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.

Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“

Jak se červený pomeranč suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách –55 až –100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se pomeranče melou na jemný prášek.

Zajímavosti a recepty

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 1951x přečteno | 4 minuty

Jak posílit imunitu?

Jak posílit imunitu?

27.10.20 | 513x přečteno | 4 minuty

  • Složení červený pomeranč lyofilizovaný prášek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Španělsko/Itálie/Urugay/Jižní Afrika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1490 kJ / 356 kcal
  • Tuky 1,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 87,6 g
  • Vláknina 25,4 g
  • Bílkoviny 7,3 g
  • Sůl 0,028 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Červený pomeranč lyofilizovaný prášek

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?