Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9107x přečteno
Kam se nevejdou celé ořechy, tam se dostanu já! Jsem hedvábně jemné mandlové máslo, které si Tě obratem omotá kolem prstu i lžičky!
Jemné a krémové ořechové máslo vyrobené pouze z rozemletých blanšírovaných mandlí. Neobsahuje žádné přidané cukry ani jiné konzervanty. Využít ho můžete v teplé i studené kuchyni – hodí se do jogurtu, kaše, cukroví a vynikne také v krémech či pěnách. Někteří ho dokonce používají místo běžného másla, například do sendviče, kterému dodá kromě neobvyklé chuti také spoustu bílkovin. Před konzumací jej pořádně zamíchejte.
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Mandle se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte pastu do ledničky. Nejlepší je skladovat ji v pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Pekanové sušenky s čokoládou a karamelem
17.09.21 | 2222x přečteno
Mlsejte mazaně. Ořechová másla jsou balzámem pro tělo i duši
10.06.21 | 2681x přečteno | 4 minuty
chuťově dobrý
Nádherná velmi jemná konzistence, zatím asi nejlepší na jakou jsem narazila. :)
chuťově dobrý
Nádherná velmi jemná konzistence, zatím asi nejlepší na jakou jsem narazila. :)
Mandlové máslo