Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9108x přečteno
Jsem jedinečné ořechové máslo vyrobené z těch nejlepších kešu oříšků, dokonale krémové a tak akorát sladké, že se budeš olizovat až za ušima! Se mnou už žádná omáčka nebude příliš řídká!
Ořechová pasta vyrobená pouze z nepražených kešu ořechů, díky nimž má krémovou až jemně nasládlou chuť. Oblíbíte si ji také pro její tekutou konzistenci bez jediného kousku navíc. Kešu máslo neobsahuje přidanou sůl ani jiná aditiva. Využijete je v kuchyni do krémů, omáček, ale zejména jako vegan náhrada smetany při zahušťování pokrmů. Stejně tak je vhodné k doplnění energie rovnou ze lžičky. Máslo před konzumací zamíchejte.
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Kešu ořechy se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl celý proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během výroby pasty jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte je do ledničky. Nejlepší je skladování při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Čím nahradit sladkosti? Tipy na dětmi oblíbené zdravé mlsání
10.05.22 | 1993x přečteno | 4 minuty
Mlsejte mazaně. Ořechová másla jsou balzámem pro tělo i duši
10.06.21 | 2681x přečteno | 4 minuty
Výborné jemné kešu máslo.
Kešu máslo