Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9108x přečteno
Mmm, jsem vyrobena z kvalitních makadamových oříšků a chutnám mnohem lépe, než si dokážeš představit – jsem sladká, máslová a krémová! Tak rychle vytahuj lžičku!
Vyzkoušejte naše dokonale tekuté ořechové máslo se sametově jemnou, přirozeně nasládlou chutí a s typickým máslovým aroma, přesně jako makadamové ořechy. Vyrobené pouze z nepražených makadamů, bez cukru a jiných konzervantů. Pastu můžete přidat do oblíbených jídel, dezertů, ale také z ní vyrobit zmrzlinu, nebo ji mlsat jen tak samotnou. Před konzumací pastu zamíchejte.
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Makadamové ořechy se ještě před mletím rozdrtíme na malé kousky, aby byl proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte je do ledničky. Nejlepší je skladování při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Objevte zdraví uvnitř makadamů
13.10.21 | 1915x přečteno | 7 minut
05.08.21 | 3427x přečteno | 8 minut
originál na havaji byl lepší
Makadamové máslo