Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 10058x přečteno
Prémiové mandle za super cenu – 1 kg jen za 195 Kč! Platí do vyprodání zásob.
Jsem pasta z toho nejjemněji namletého sezamu, voňavá královna všech hummusů a omáček! Do Tvé kuchyně přinesu čerstvý vítr z Blízkého východu, který si už nebudeš chtít nechat odfouknout!
Tahini je nepostradatelnou ingrediencí především asijských a balkánských jídel, ale neměla by chybět v žádné kuchyni. Je vyrobena pouze z jemně mletých pražených sezamových semínek. Díky tomu, že pasta neobsahuje žádná aditiva, je velmi tekutá a jemná s výraznou vůní a typickou sezamovou chutí. Lze ji využít na slano i na sladko, ale zejména při přípravě hummusu, chalvy a falafelu. Skvěle se hodí k luštěninám, zejména cizrně a také do omáček a salátových dipů.
Semínka se před mletím opraží, aby měla výraznější chuť. Následuje důležitý krok – mletí semínek na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou a během procesu jsou semínka zbavovány části tuku. Tuk oddělující se od krému je přirozeným jevem, ale lze jej omezit skladováním tahini při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Možná jste si všimli, že na etiketě nejen našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům a semínkům se zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo, a to zejména u ořechů. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
13.10.21 | 2623x přečteno
Zinek v potravinách: Co jíst pro krásnou pleť a silnější imunitu?
26.08.21 | 13433x přečteno | 4 minuty
tahini má velice dobrou konzistenci a chuť
Tahini sezamová pasta