Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9108x přečteno
Pistácie se ve mně nezapřou, mou barvu jen tak někdo nepřehlédne, posuď sám! Zazářím, kamkoli mě přidáš, ale nejvíce mi to prý sluší ve zmrzlině.
Teď už si můžete pistácie přidat opravdu všude! Naše pistáciová pasta je vyrobena pouze z nepražených pistácií, které byly blanšírovaním zbaveny slupky. V pastě nenajdete žádný přidaný cukr ani jiná aditiva. Je velmi tekutá, dokonale jemná a krémová. Její výrazná zelená barva dodá šmrnc krémům i pěnám a skvělá je také v ovesné kaši. Pastu před konzumací nezapomeňte zamíchat.
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Pistácie se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte pastu do ledničky. Nejlepší je skladovat ji v pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
30.06.22 | 216x přečteno
19.04.22 | 2702x přečteno
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Pistáciové máslo