Nákupy Ona Dnes 🤩 SLEVA 15 % na vše s kódem: ONADNES15 🚚💨 Navíc DOPRAVA ZDARMA od 500 Kč 📦

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Citronový cheesecake s ořechy

v pondělí 24. 4. | 3454x přečteno


Cheesecake rozkvetlý jako jarní louka je bez lepku, zato plný krémových ořechů a svěží chuti citronu. A když si vyhrajete podobně jako Barča (Z pekáčku) můžete cheesecake s klidem naservírovat i jako dort. Stačí zapíchnout svíčky! Ať už budete slavit narozeniny, nebo příchod jara, tohle krémové pokušení si rozhodně vychutnáte.

Sdílet



Citronový cheesecake s ořechy
70 minut
asi 15 porcí
bez lepku

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na krém:

  • 600 g kešu ořechů  (předem namočených ve vodě alespoň na 4 hodiny)
  • 1 polotučný tvaroh ve vaničce
  • šťáva ze 4 citronů
  • 6 lžic erythritolu nebo jiného sladidla
  • 2 lžíce rostlinného mléka

Na ozdobu:

Postup

Troubu si předehřejeme na 180 °C

Nejdříve si připravíme krustu. Do mixéru vsypeme bezlepkové ovesné vločky a umixujeme je na moučku. Přisypeme ostatní ingredience na krustu a důkladně promícháme. Mělo by nám vzniknout tuhé nelepivé těsto, které upěchujeme na dno dortové formy. Pečeme 15–20 minut dozlatova. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme zchládnout.

Mezitím si připravíme náplň na cheesecake. Kešu ořechy namáčené ve vodě přecedíme a osušíme utěrkou. Poté je přesypeme do mixéru a mixujeme alespoň 2 minuty, dokud se nezbavíme hrudek. Přidáme citronovou šťávu, sladidlo, mandlové mléko a mixujeme do krásně hladké konzistence. K takto vzniklé směsi poté přidáme tvaroh a důkladně promícháme. 

Náplň vlijeme na vychladlou krustu a dáme do lednice chladit minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc. 

Hotový citronový cheesecake ozdobíme pistáciovým máslem, nasekanými pistáciemi, lyofilizovanými malinami a jedlými květy.

Dobrou chuť!

Recept a foto: Barbora Kašová @zpekacku.cz

Přivolejte do kuchyně jaro:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?