Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 8196x přečteno
🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛
Voním jako dezert a chutnám ještě lépe, to jsem celá já, Tvá nová lísková závislost. V kuchyni se z nás stanou nerozdělitelní parťáci, ale neboj, ani na výletech Tě nenechám ve štychu!
Omamná lískooříšková vůně a sladká chuť pasty si vás získá hned po otevření. Její konzistence je dokonale krémová a jemná, bez jakýchkoli kousků navíc. Ořechové máslo je vyrobeno pouze z pražených lískových ořechů a neobsahuje žádné přidané cukry, oleje ani jiná aditiva. Skvěle chutná jak samotné, tak i v krémech nebo na snídani v ranní kaši či palačinkách. Vyrobit si z něj můžete také skvělou lískooříškovou zmrzlinu nebo domácí nugát. Máslo před konzumací nezapomeňte zamíchat.
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Lískové ořechy se nejprve praží a poté se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl celý proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte je do ledničky. Nejlepší je skladování při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Makové lívance s hruškami a tvarohem
26.01.22 | 3401x přečteno
Koblížky s jablečným pyré a lískooříškovým krémem
09.12.21 | 2553x přečteno
Naprostá dokonalost, když se vyšlehá s mascarpone, vznikne senzační nugátový krém :)
Naprostá dokonalost, když se vyšlehá s mascarpone, vznikne senzační nugátový krém :)
Lískooříškové máslo