Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Sirup agávový

Hola! To jsem já! Sirup z kaktusu! Přinesli mne až z druhého konce světa – z Mexika, kde si mnou jídlo sladí už po staletí! Chutnám sladce a ovocně!

  1. sirup z rostlin agáve
  2. má jemně sladkou lehkou chuť
  3. je vhodný pro diabetiky

Vyberte balení

Vaše cena

330 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 22. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

není skladem

Zásilkovna 65 Kč v pátek 22. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pátek 22. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Sirup agávový

Informace o produktu

Agávový sirup je vynikající alternativou bílého cukru. Můžete ho přidat do teplé i studené kuchyně, jeho chuť je sladká, avšak ne těžká. V porovnání s medem je agávový sirup čirý, méně lepivý a má řidší konzistenci. V ústech se příjemně rozplývá, a díky vyšší sladivosti oproti rafinovanému cukru stačí k oslazení nápojů či jídla přidat menší množství. Pro snadnou manipulaci je agávový sirup balen v plastové láhvi s bezpečným uzávěrem proti náhodnému vylití. Sirup oceníte v teplé i studené kuchyni. Velmi dobře se rozpouští, takže se hodí nejen jako sladidlo do čaje a kávy, ale také do různých zálivek. Výborný je v marinádách na maso, v cukrářských výrobcích nebo ho můžete použít jako pojivo pro domácí granolu.

TOP informace o sirupu z agáve

  1. Z rostliny agáve se vyrábí také alkoholický nápoj tequilla.
  2. Agávový sirup vzniká odpařováním vody ze šťávy z kaktusů agáve.
  3. Konzistencí i sladivostí je nejbližší alternativou medu pro vegany.
  4. Rostliny agáve mohou dorůst až do délek 2 metrů, květ až 7 metrů.
  5. Z listů agáve se vyrábí technické vlákno používané na motouzy či pytle.

Co je to agáve a jak se vyrábí agávový sirup?

Agáve je cizokrajná rostlina, která nejčastěji roste v oblasti Mexika, najdeme ji ale i v jiných státech Jižní a Severní Ameriky. Agáve má ráda teplé prostředí bez větru či přehnané vláhy. Ve svých hutných listech dokáže udržet množství vody a v průběhu delšího období sucha s ní následně hospodařit. Vypěstovat si ji můžete dokonce i doma na skalce, a když jí dopřejete opravdu správné tepelné podmínky, dokáže přežít i zimu. Její květy jsou velké a bílé, avšak rostlina kvete pouze jednou za svůj život. Po odkvětu agáve odumírá, pod ní však rostou její odnože, ze kterých je možné vypěstovat novou rostlinku. Při tvorbě sirupu se listy agáve nařežou a vytlačí se z nich šťáva – nektar, ze kterého se odpaří část vody, aby vznikl hustý sirup. 

Základní specifikace
  • Složení agáve
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastová láhev
  • Úprava sirup z dřeně agáve
  • Surovina Sladidlo
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1646 kJ / 392 kcal
  • Tuky 0 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy 98 g
  • z toho cukry 98 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0,08 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Sirup agávový

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?