🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0459

Cappuccino 32,3% čokoláda

Jsi milovníkem kávy? A víš, že její nadměrná konzumace není dobrá pro Tvůj organismus? Pokud pocítíš abstinenční příznaky, sáhni raději po mně. Kofein sice neobsahuji, ale v chuti nepoznáš rozdíl.

  • chuť kávy a kakaa zjemňuje mléko
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • vyrobena v Belgii

Vyberte balení

Vaše cena

229 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 1. 6.

Kdy zboží obdržím? zavřít

152 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč ve středu 1. 6.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 1. 6.
PPL 99 Kč ve středu 1. 6.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 1. 6.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč ve středu 1. 6.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč ve středu 1. 6.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 1. 6.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 1. 6.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 1. 6.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 1. 6.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 1. 6.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 1. 6.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 1. 6.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 31. 5.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 1. 6.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 1. 6.

Cappuccino 30% čokoláda

Informace o produktu

Naše kávová čokoláda jistě potěší nejednoho milovníka kofeinu. Má jemnou sladkou chuť, v níž se snoubí kakaové tóny s výraznými tóny kávy, které jsou však dokonale vyrovnané díky přidanému mléku pro zjemnění a zlepšení celkového pocitu z čokolády. Jedinečně chutná, krásně se rozpouští v ústech a její sytě hnědá barva zaujme na první pohled. Mlsat ji můžete třeba k šálku vašeho oblíbeného cappuccina. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití

Čokoládu můžete jen tak mlsat, ale je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Lze ji využít na ochucené polevy, čokoládové krémy, například bavarois, ganache nebo si z ní připravit horkou čokoládu, záleží jen na vás. Přidat si k ní můžete například maliny, jahody nebo citrusy, se kterými si tato čokoláda dokonale rozumí.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálně 29,8 % kakaového másla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektně doplní kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové pecky se dobře rozpouští.
  5. Kouzlo kávovníku poprvé objevili v Etiopii.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Lenka Dvořanová
23.11.2020

No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!

Základní specifikace
  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, káva 2 %, emulgátor sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilková příchuť; obsah kakaové sušiny nejméně 32,3 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Kávová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2358 kJ / 564 kcal
  • Tuky 36 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,8 g
  • Sacharidy 52 g
  • z toho cukry 51,3 g
  • Vláknina 2 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Sůl 0,2 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (2 hodnocení)
Lenka Dvořanová
23.11.2020

No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Cappuccino 32,3% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?