Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Cappuccino 32,3% čokoláda

Jsi milovníkem kávy? A víš, že její nadměrná konzumace není dobrá pro Tvůj organismus? Pokud pocítíš abstinenční příznaky, sáhni raději po mně. Kofein sice neobsahuji, ale v chuti nepoznáš rozdíl.

  • chuť kávy a kakaa zjemňuje mléko
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • vyrobena v Belgii

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
224 Kč / ks
2 ks
-5%
224 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
224 Kč / ks

Vaše cena

224 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

131 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Cappuccino 30% čokoláda

Informace o produktu

Naše kávová čokoláda jistě potěší nejednoho milovníka kofeinu. Má jemnou sladkou chuť, v níž se snoubí kakaové tóny s výraznými tóny kávy, které jsou však dokonale vyrovnané díky přidanému mléku pro zjemnění a zlepšení celkového pocitu z čokolády. Jedinečně chutná, krásně se rozpouští v ústech a její sytě hnědá barva zaujme na první pohled. Mlsat ji můžete třeba k šálku vašeho oblíbeného cappuccina. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

výroba čokolády

Použití

Čokoládu můžete jen tak mlsat, ale je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Lze ji využít na ochucené polevy, čokoládové krémy, například bavarois, ganache nebo si z ní připravit horkou čokoládu, záleží jen na vás. Přidat si k ní můžete například maliny, jahody nebo citrusy, se kterými si tato čokoláda dokonale rozumí.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálně 29,8 % kakaového másla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektně doplní kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové pecky se dobře rozpouští.
  5. Kouzlo kávovníku poprvé objevili v Etiopii.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení cukr, kakaové máslo, plnotučné mléko v prášku, kakaová hmota, káva 2 %, emulgátor sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilková příchuť
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Kávová
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2358 kJ / 564 kcal
  • Tuky 36 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,8 g
  • Sacharidy 52 g
  • z toho cukry 51,3 g
  • Vláknina 2 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Sůl 0,2 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 206 mg
  • Železo 1,74 mg
  • Hořčík 33,3 mg
  • Draslík 386,6 mg
  • Sodík 81,9 mg
  • Vitamín C 0,427 mg
  • Fosfor 189,6 mg
  • Zinek 0,89 mg
  • Vitamín B6 0,071 mg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Cappuccino 32,3% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?