Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Čokoláda a kakao

Nejprodávanější

Hořká 70% čokoláda z ČR
Hořká 70% čokoláda
Vyprodáno
0319/1000G
 
193 Kč
(168 Kč bez DPH)
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
Mléčná 31% čokoláda
Skladem
0320/1000G
 
171 Kč
(149 Kč bez DPH)
MYX Horolezec 1 image
MYX Horolezec
Vyprodáno
0462/50G
 
od 36 Kč
(od 31 Kč bez DPH)
Kakaová tyčinka RAW 1 image
RAW tyčinka kakaová
Skladem
0177/50G
 
24 Kč
(21 Kč bez DPH)
Belgická hořká čokoláda 1 image
Hořká 71,5% čokoláda
Skladem
0461/500G
 
205 Kč
(178 Kč bez DPH)
Bílá čokoláda z ČR
Bílá 29% čokoláda
Skladem
0321/1000G
 
176 Kč
(153 Kč bez DPH)
MYX Belgické čokokuličky 1 image
 
254 Kč
(221 Kč bez DPH)
Ruby čokoláda
Ruby 48,8% čokoláda
Skladem
0450/500G
 
219 Kč
(190 Kč bez DPH)
Pomerančová čokoláda
Pomerančová čokoláda
Skladem
0460/500G
 
193 Kč
(168 Kč bez DPH)
LQ 0000 0455 nugatnugatova-cokolada-gianduia-32ova 32 vegan cokolada Gianduia lab nahledova
 
270 Kč
(235 Kč bez DPH)
36 položek celkem
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
149 Kč bez DPH
171 Kč
0320/1000G
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Náš produkt
21 Kč bez DPH
24 Kč
0177/50G
Karamelová čokoláda
194 Kč bez DPH
223 Kč
0449/500G
Pomerančová čokoláda
168 Kč bez DPH
193 Kč
0460/500G
Ruby čokoláda
190 Kč bez DPH
219 Kč
0450/500G
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
192 Kč bez DPH
221 Kč
0323/500G
Belgická hořká čokoláda 1 image
Tip
178 Kč bez DPH
205 Kč
0461/500G
MYX Belgické čokokuličky 1 image
221 Kč bez DPH
254 Kč
0456/500G
Bílá čokoláda Edelweiss 1 image
179 Kč bez DPH
206 Kč
0453/500G
Cappuccino čokoláda
195 Kč bez DPH
224 Kč
0459/500G
LQ 0000 0455 nugatnugatova-cokolada-gianduia-32ova 32 vegan cokolada Gianduia lab nahledova
235 Kč bez DPH
270 Kč
0455/500G
Bílá čokoláda z ČR
153 Kč bez DPH
176 Kč
0321/1000G
Mléčná čokoláda Chiara 33 %
179 Kč bez DPH
206 Kč
0454/500G
Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum
175 Kč bez DPH
201 Kč
0867/500G
MYX Belgické calletky 1 image
190 Kč bez DPH
219 Kč
0457/500G
Hořká 60% čokoláda z Peru
od 213 Kč bez DPH
od 245 Kč
0849/500G
Kakaová hmota zlomky z PERU 1 image
–20 %
375 Kč bez DPH
431 Kč
0324/1000G
Hořká 85% čokoláda 1 image
674 Kč bez DPH
775 Kč
0329/1000G
Kakaové máslo zlomky z PERU 1 image
od 156 Kč bez DPH
od 179 Kč
0325/250G
Kakaový prášek RAW 1 image
Tip
od 245 Kč bez DPH
od 282 Kč
0322/500G
Čokoládový extrakt Little Pod 1 image
237 Kč bez DPH
273 Kč
0340/KS
Kakaový prášek černý 1 image
360 Kč bez DPH
414 Kč
0503/1000G
Kakaový prášek světle hnědý 1 image 0502/1000G
Bílá čokoláda jemně mletá
–30 %
437 Kč bez DPH
502 Kč
0522/1000G
Čokoládová pěna s granolou a třešní 1 image
od 124 Kč bez DPH
od 143 Kč
0810/70G
Hořká čokoláda hořká
634 Kč bez DPH
729 Kč
0523/1000G
Kakao slazený krém 1 image
123 Kč bez DPH
142 Kč
0049/230G
Kakaové máslo v peckách 1 image
765 Kč bez DPH
880 Kč
0328/1000G
Kakaový prášek hnědý Van Houten 1 image
417 Kč bez DPH
480 Kč
0326/1000G
Kakaový prášek z Madagascaru
519 Kč bez DPH
597 Kč
0331/1000G
Veganska-40%-cokolada-s-kesu-mlekem
810 Kč bez DPH
932 Kč
0334/1000G
Hořká čokoláda z Madagaskaru
618 Kč bez DPH
711 Kč
0330/1000G
Hořká 70% čokoláda z ČR
168 Kč bez DPH
193 Kč
0319/1000G
Kakaový prášek červený 1 image
231 Kč bez DPH
266 Kč
0504/1000G
Mléčná 65% čokoláda
750 Kč bez DPH
863 Kč
0333/1000G
MYX Horolezec 1 image
Náš produkt
MYX Horolezec
Vyprodáno
od 31 Kč bez DPH
od 36 Kč
0462/50G

492_kakaove-boby-drtene-neprazene-raw-1-image

Kakaové produkty

Každý mlsoun si u kakaových produktů přijde určitě na své.
Jaké jsou druhy kakaa a čokolád?

Chci se dozvědět více

Proč právě kakaové produkty?

Kakaové produkty se získávají ze semen kakaovníku Theobroma cacao, které v řečtině znamená pokrm bohů.

Připravené plody na sklízení mají žlutou nebo červenou barvu. Po sklizni se vyloupají z plodu a připravují se na fermentaci. Fermentace trvá 2–7 dní při 38–50 °C a díky fermentaci dochází k zamezení klíčení semen, snižování trpké chuti a vzniká charakteristická barva kakaa – červenohnědá.

Takto fermentované boby se suší, praží a alkalizují. Pražením boby získávají charakteristické čokoládové aroma a barvu. Naopak alkalizací se zlepšují chuťové vlastnosti.

 

Kakaová hmota, co to je a na co se využívá?

  • drcené boby se dále melou, zahřívají a následně vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota
  • základní surovina pro výrobu čokolád
  • je to 100% hořká čokoláda bez přidaného cukru
  • výborný antioxidant, má silnou hořkou chuť
  • využívá se k přímé konzumaci, na pečení i vaření

Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna je základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla.

 

Vznik kakaového másla a jak jej můžeme používat?

  • vzniklá kakaová hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C a tlaku 50 Mpa; následně vzniká kakaové máslo a kakaové pokrutiny (příští prášek)
  • kakaové máslo je tuhý nažloutlý tuk
  • bohatý na nenasycené a nasycené mastné kyseliny jako jsou kyselina palmitová, stearová, olejová a linolenová
  • také obsahuje antioxidant tokoferol, který zabraňuje oxidaci tuků
  • kakaové máslo patří mezi nejdražší tuky
  • využití kromě potravinářského průmyslu má i v průmyslu farmaceutickém a kosmetickém
  • hodí se do pečení, zmrzlin, krémů, polev

 

Kakaový prášek, alias kakao

  • slisované pokrutiny se melou na jemný kakaový prášek
  • mají plnou čokoládovou chuť a jsou příjemně hořké
  • používají se jako ochucovadlo, na zdobení, do zmrzlin, do krémů, polev a nápojů

507_kakaove-maslo-zlomky-1-image