Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Hořká 85% čokoláda z Madagaskaru

Hořká čokoláda není jen tak pro každého. Moje sytá chuť a výrazná vůně už odrovnala nejednoho zvědavce. Tak co, troufneš si na plnou chuť kakaových bobů s ovocnými tóny?

  • hořká s tóny lesních plodů
  • třtinový cukr místo bílého
  • vhodná pro vegany

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
721 Kč / ks
2 ks
-5%
721 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
721 Kč / ks

Vaše cena

721 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

není skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 zdarma
Olomouc - Sokolská 44 zdarma
Olomouc - Horní náměstí 202/15 zdarma
Brno - Jezuitská 11 zdarma
Staré město u Bruntálu 262 zdarma
Zlín - Rašínova 71 zdarma

Hořká 85% čokoláda z Madagaskaru

Informace o produktu

Jedinečná čokoláda vyrobená z kakaových bobů pěstovaných ve stínu madagaskarských deštných pralesů v severozápadní části ostrova. Má intenzivní hořkou chuť, ve které ucítíte ovoce a nakonec citrusový dozvuk. Její textura je jemná a barva světlá až hnědočervená. Dobře se rozpouští, takže s ní můžete vytvářet lesklé chutné polevy, nebo k ní přidejte teplé mléko, a vytvořte si tak dokonalou horkou čokoládu pro dlouhé zimní večery.

Co znamená Raise Trade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vyberou se opravdu jen ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru. A až následně prodávány. Tento proces tak podporuje tamní ekonomiku a zvyšuje povědomí o původu produktů. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

TOP informace o čokoládě

  1. Čokoláda neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  2. Obsahuje více antioxidantů než brokolice a má vysoký obsah vlákniny; vhodná pro vegany.
  3. Teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 32 až 33 °C.
  4. Neobsahuje žádné přidané příchutě (ani vanilku), a je bez konzervantů.
  5. Balení obsahuje 10 tabulek čokolády.
Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový obal
  • Velikost 10×100 g
  • Úprava tabulky čokolády
  • Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Tabulky
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2427 kJ / 580 kcal
  • Tuky 48 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 29 g
  • Sacharidy 26 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 14 g
  • Bílkoviny 12 g
  • Sůl 0,33 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Hořká 85% čokoláda z Madagaskaru

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?