Čokoláda
Nejprodávanější
Čokoláda
U nás si přijdou na své milovníci hořké, mléčné, bílé i vegani!
A co fajnšmekři, kteří rádi zkoušejí něco nového?
Že čokoláda není jen na mlsání?
Naše čokolády mají opravdu velké využití a v oblibě je má nejeden cukrář:
- je to vhodný dárek k svátku nebo jen tak pro hezčí den
- snadno se rozpouští a po rozpuštění je krásně jemná a vhodná do každé náplně a koláče
- využijete ji při přípravě pralinek, tartaletek či na jejich ozdobu
- vylepšíte snídaňový jogurt, müsli či kaši
- připravíte si z ní i chutný teplý nápoj, například s mlékem, nebo s ní dochutíte kávu
- přes léto si z ní připravíte výbornou zmrzlinu
Která je ta nejlepší pro Vás?
- minimálně 35% podíl kakaa
- vysoký obsah flavonoidů prospěšných pro naše tělo
- zdroj magnézia, železa, vápníku, draslíku
- zdroj vitamínů E, K, A, B6
- nejméně 10% kakaa a 12% sušeného mléka
- obsahuje draslík a stopové množství vitamínů
- běžný poměr je 20% kakaového másla
- my Vám nabízíme podíl až 30% kakaového másla
Speciální druhy - pokud rádi zkoušíte něco nového a zajímavého, máme pro Vás hned několik tipů na čokoládu: z Madagaskaru, vegan čokolády, ruby, pomerančovou, karamelovou, nugátovou či s příchutí kapučína.
Více se můžete dozvědět z článků Čokoláda a její druhy nebo Ruby čokoláda.
Jak se čokoláda zpracovává?
Čokoláda prochází dlouhou cestou než se dostane až k Vám. Od pěstování kakaovníků, jejich sběr, pražení, drcení, mixování, provzdušňování až po temperování. Čokolády mají také rozlišné body tání a viskozity. Samozřejmě pokud byste se chtěli dozvědět více, tak si můžete o těchto procesech přečíst více v našem článku.
Zapomeňte i na všechny mýty o čokoládě, u nás můžete mlsat bez výčitek. Nevěříte?
Více se dozvíte v článku Čokofakty a Čokomýty. Tak kterou?