Mandle – loupané, neloupané a směsi
Nejprodávanější
0686/500G
0022/500G2
0020/500G
0019/500G
0475/500G
0477/500G
0869/100G
0511/100G
0485/1000G
0492/1000G
0046/400G
0046/100G
0506/1000G
0675/500G
0024/1000G2
0722/184G
0628/60ML

Mandle
Existuje mnoho druhů mandlí a každý je jiný.
Jedno však mají společné – jsou plné vitamínů a minerálů. Přesvědčte se sami!
Chci se dozvědět více
Proč jíst mandle?
- významný zdroj vitamínu E – denní dávka je v 50 gramech
- obsahují pro zdraví důležité minerály – horčík, měď, vápník, zinek a fosfor
- 100 gramů obsahuje téměř tři čtvrtě denní dávky vápníku
- dvacetiprocentní podíl jadérka tvoří bílkoviny
- pomleté na mouku se používají do pečení – skvěle se hodí na výrobu makronek
|
Co jste o mandlích pravděpodobně nevěděli:
- rozlišujeme hořké a sladké – jí se pouze sladké
- na stromě rostou schované ve skořápce – může být tvrdá či měkká
- komerčně se pěstuje okolo třiceti druhů
- nejoblíbenější odrůdy jsou Nonpareil a Carmel nebo Valencia a Marcona
- loupané mandle mají slupku, ale jsou zbaveny skořápky
- bez slupky se jim říká blanšírované
|

