11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Panela – sušená třtinová šťáva
Ruce pryč od rafinovaného cukru! Máš tu mne, panelu. Nejsem jen obyčejný třtinový cukr, jsem vylisovaná a šetrně usušená třtinová šťáva. A také chutnám odlišně – ovocně a karamelově.
- nejde o klasický třtinový cukr, ten se vyrábí podobně jako bílý
- výrazná karamelová chuť připomíná mandarinky
- zdroj energie, vlákniny, vitamínů a antioxidantů
Panela - sušená třtinová šťáva
Informace o produktu
V Evropě není cukrová třtina tolik známá, zbytek světa však už dávno odhalil kouzlo této rostliny. Její slaďoučká chuť připomínající karamel a citrusy se nedá s ničím zaměnit. Panela se během zpracování nezbavuje žádného podílu melasy, která obsahuje veškeré živiny a minerální látky. Třtinový cukr obsahuje melasu také, ovšem ve velmi minimálním množství, jelikož se během zpracování část melasy odstraňuje. Díky živinám je panela skvělý zdroj energie pro sportovce, při vyčerpání nebo stresu. Použít ji můžete při slazení nápojů, k pečení nebo běžnému vaření. Dodá vašim pokrmům a nápojům melasovou chuť s jemnými karamelovými tóny.
TOP informace o panele
- Vyrábí se sušením šťávy z cukrové třtiny.
- Patří k nejpřirozenějším cukrům.
- Bílý cukr se vyrábí z cukrové řepy.
- Při její výrobě nedochází k bělení, rafinaci ani oddělení melasy.
- Podobá se třtinovému cukru, ale chutná spíš jako melasa.
Co je to panela a jak se vyrábí?
Panela je sladidlo, které má příjemnou sladkou chuť přírodního třtinového cukru. Disponuje vysokým podílem minerálů obsažených v melase. Na rozdíl od bílého cukru je panela zpracovávána bez použití chemických procesů, uchovává si tak bohaté výživové látky z cukrové třtiny. Panela se vyrábí lisováním cukrové třtiny, šťáva se následně zahřívá, a tím se odpařuje přebytečná voda. Přeléváním se odstraňují pevné částice a produkt pomalu houstne. Výslednou hnědou hmotu je nutné nadrtit na sypký produkt.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mám ji ráda, chuťově výborná, přidávám do sladkých jídel - kaše, posyp palačinky apod.
chuť
Recenze návštěvníka
Cukr jsem poprvé vyzkoušela při pečení mrkvového dortu podle receptu ze Světa plodů. Chuť mě velice překvapila, čekala jsem, že bude vonět nebo alespoň chutnat po kokosu, ale ani jedno, opravdu chutná jako karamel a udělá těstu krásně hnědou barvu. Určitě budu používat častěji. <3
+barva +chuť
- chuť je hodně výrazná nemusí se hodit do každého receptu
Původně vloženo k Kokosový cukr
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení Ztuhlá šťáva z cukrové třtiny s přirozeným obsahem melasy
- Surovina Sladidlo
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Kolumbie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava sušená přírodní šťáva
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1445 kJ / 344 kcal
- Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 86 g
- z toho cukry 86 g
- Bílkoviny 0,7 g
- Sůl 0,006 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mám ji ráda, chuťově výborná, přidávám do sladkých jídel - kaše, posyp palačinky apod.
chuť
Recenze návštěvníka
Cukr jsem poprvé vyzkoušela při pečení mrkvového dortu podle receptu ze Světa plodů. Chuť mě velice překvapila, čekala jsem, že bude vonět nebo alespoň chutnat po kokosu, ale ani jedno, opravdu chutná jako karamel a udělá těstu krásně hnědou barvu. Určitě budu používat častěji. <3
+barva +chuť
- chuť je hodně výrazná nemusí se hodit do každého receptu
Původně vloženo k Kokosový cukr
Recenze nakupujícího heureka.cz
zdravé sladidlo