Mandarinky lyofilizované (mrazem sušené)
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandarinky lyofilizované (mrazem sušené)
Informace a výživové hodnoty
Na mandarinkách si můžete pochutnat po celý rok, nejen na Vánoce! Tyto mandarinky k nám přicestovali až z Číny, kde jednoduše vědí, jak na ně. Jsou slaďoučké a zcela bez pecek! Jsou sice lyofilizované, to však nic nemění, jenom se z nich vypařila voda. Samotné plody chutnají pořád výborně a navíc příjemně křupou. Jelikož mandarinky byly vypěstovány, sesbírány a vysušeny mrazem na jednom místě, zabránili jsme zvýšení uhlíkové stopy, což nás nesmírně těší.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Strom mandarinka obecná pochází z jihovýchodní Asie.
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou lyofilizací zachovány.
- Jsou bez cukru a aditiv, bez fytohormonů a chemických postřiků.
- Každá je příjemně sladká a bez pecek!
- Obsahují spoustu vitamínu B2, C, betakarotenu a kyseliny listové.
Složení | 100% mandarinky |
Země původu | Čína |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | měsíčky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se mandarinky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Použití
- zdravé mlsání
- do smoothies, ovesných kaší
- vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- příprava a zdobení dezertů
- do polev či zmrzliny
Tip
Zabalte si mandarinky do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1406kJ / 336 kcal |
Tuky | 0,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 77 g |
z toho cukry | 29,5 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 6,2 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 222 mg |
Železo | 0,9 mg |
Hořčík | 72 mg |
Fosfor | 120 mg |
Draslík | 996 mg |
Sodík | 12 mg |
Vitamín C | 160 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.